Οδηγές και υλικά για το πιο αφράτο λευκό ψωμί αρτοπαρασκευαστή.
Author: Athena
Ποσότητα: 1 κιλό
Συστατικά
592γρ σκληρό αλεύρι (τουλάχιστον 14% πρωτεϊνη).
388γρ χλιαρό νερό
8γρ ζάχαρη
6γρ αλάτι
8γρ μαγιά σε σκόνη
14γρ ελαιόλαδο
Οδηγίες
Βάζουμε όλα υλικό εκτός από το αλεύρι και την μαγιά στον κάδο του αρτοπαρασκευαστή.
Από επάνω απλώνουμε το αλεύρι όσο μπορούμε ομοιόμορφα και στο τέλος απλώνουμε την μαγιά προσέχοντας να μην έρθει σε επαφή με τα υγρά από κάτω.
Επιλέγουμε ως ποσότητα το 1κιλό, πόσο καλοψημμένο το θέλουμε και μετά περιμένουμε να κάνει αυτό όλη την δουλειά !!!
Σημειώσεις
Το αλεύρι που χρησιμοποιώ είναι συνήθως αυτό ή αυτό. Για το συγκεκριμένο του ποστ χρησιμοποίησα το δεύτερο αλεύρι που σας προτείνω.
Συνταγή απο Craft Cook Love at https://www.craftcooklove.gr/2020/11/%ce%bb%ce%b5%cf%85%ce%ba%cf%8c-%cf%88%cf%89%ce%bc%ce%af-%ce%bc%ce%b5-%ce%b1%cf%81%cf%84%ce%bf%cf%80%ce%b1%cf%81%ce%b1%cf%83%ce%ba%ce%b5%cf%85%ce%b1%cf%83%cf%84%ce%ae.html