japanese-cheesecake-dsc_0167 japanese-cheesecake-dsc_0206 japanese-cheesecake-dsc_0223

Καλή Χρονιά !!!! Πώς τα περάσατε; Εμείς τα περάσαμε σούπερ τέλεια έχω να πω, ξεκουραστήκαμε αν και (εγώ) χωρίς άδεια αν και οι γιορτές έπεσαν ΣΚ. Βολτάραμε, αγοράσαμε δώρα, γεμίσαμε μπαταρίες. 

Δεν έχω να σας δώσω αποφάσεις για τη νέα χρονιά (new year’s resolutions που λένε και οι φίλοι μας οι Αμερικανοί) καθώς συνήθως αυτό με πιάνει κατά Σεπτέμβρη μεριά εμένα. Έχω να πω πάντως ότι το μόνο που με έπιασε είναι μία τάση οργάνωσης και αναδιοργάνωσης. Και το απολαμβάνω όσο κρατάει και πριν επιστρέψει ο τσαπατσούλης εαυτός μου.

Άς έρθουμε λοιπόν στα δικά μας και στο επιδόρπιο που σας το έχω χρωστούμενο από το Χριστουγεννιάτικο γεύμα μας που σας το έδειξα εδώ. Είμαι αρκετή περήφανη για το συγκεκριμένο cheesecake γιατί είναι ψημμένο και όχι από ψυγείου που φτιάχνω συνήθως. Και αν και το φοβόμουν το πώς θα καταλήξει αυτό ζαρωμένο και κακόμοιρο τελικά πέτυχε και με έκανε μία ευτυχισμένη μαγείρισσα. Σας είπα ότι θέλετε μόλις 3 υλικά; Πάμε να δούμε την συνταγή και ελπίζω να το δοκιμάσετε σύντομα καθώς είναι πραγματικά αφράτο σαν βαμβάκι και έξτρα κολασμένο.

Επίσης εύχομαι τα καλύτερα να σας έρθουν αυτή τη χρονιά και να γεμίσετε πανέμορφες στιγμές και αναμνήσεις!!

Αν έχετε απορίες δείτε και το βιντεάκι της προετοιμασίας.

Επίσης μην ξεχνάτε να με ψηφίσετε για τα Food Blog Awards του Βήμα Gourmet που ακόμα τρέχουν σε αυτό το λινκ επιλέγοντας το blog μου, εισάγοντας το mail σας και πατώντας done. Αν το έχετε ήδη κάνει σας χιλιοευχαριστώ!!! 

Ιαπωνικό Cheesecake

Ποσότητα: στρογγυλή φόρμα 18εκ

Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγειρέματος
Συνολικός χρόνος
 
Συστατικά
  • 240γρ λευκή σοκολάτα κουβερτούρα
  • 240γρ τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου
  • 6 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
Οδηγίες
  1. Χωρίζουμε τα ασπράδια από τους κρόκους στα αυγά.
  2. Χτυπάμε σε σταθερό μίξερ σε σφιχτή μαρέγκα (είναι έτοιμη όταν δεν πέφτει καθόλου από το μπολ του μίξερ).
  3. Σε μπεν μαρί και σε χαμηλή θερμοκρασία, λιώνουμε τη σοκολάτα.
  4. Προσθέτουμε το τυρί κρέμα και ανακατεύουμε πολύ πολύ καλά ώστε να λιώσει χωρίς σβολάκια.
  5. Αφαιρούμε από το μπεν μαρί και αφήνουμε λίγο να κρυώσει το μίγμα.
  6. Χτυπάμε τους κρόκους και τους προσθέτουμε στο μίγμα ανακατεύοντας καλά
  7. Προσθέτουμε την μαρέγκα λίγη λίγη ανακατεύοντας με μία σπάτουλα σιλικόνης (μαρίζ) απαλά από κάτω προς τα πάνω ώστε να μην φύγει ο αέρας από τη μαρέγκα.
  8. Προθερμαίνουμε τον φούρνο σε αντιστάσεις πάνω κάτω στους 175o Κελσίου.
  9. Απλώνουμε στον πάγκο μας δύο μεγάλα κομμάτια αλουμινόχαρτου και ντύνουμε το πιατάκι από την φόρμα μας (με αποσπώμενο δακτύλιο ώστε να προστατεύσουμε το cheesecake μας από το νερό.
  10. Κόβουμε ένα στρογγυλό κομμάτι και μία κορδέλα περιμετρικά και αρκετά πιο ψηλή από την κορδέλα μας. Εφαρμόζουμε την λαδόκολλα στη βάση και περιμετρικά της φόρμα με λίγο λαδάκι ή νερό ώστε να κολλήσει καλά πάνω στη φόρμα.
  11. Αδειάζουμε το μίγμα στην προετοιμασμένη φόρμα.
  12. Βάζουμε τη φόρμα σε ένα βαθύ ταψί φούρνου.
  13. Ζεσταίνουμε νερό και το περιχύνουμε στο ταψί έως τη μέση της φόρμας.
  14. Ψήνουμε για 15 λεπτά στους 175o στη συνέχεια χαμηλώνουμε στους 160o και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 20 λεπτά. Δεν ανοίγουμε καθόλου τον φούρνο.
  15. Τον κλείνουμε και αφήνουμε κλειστή την πόρτα για κανένα 10λεπτο και στη συνέχεια μισάνοικτη την πόρτα μέχρι να κρυώσει εντελώς.
  16. Διακοσμούμε κατά προτίμηση (χρησιμοποίησα κράνμπερι και ψιλοκομμένο φουντούκι για το δικό μου)
Σημειώσεις
H συνταγή δημιουργήθηκε στα πλαίσια των Food Blog Awards 2016 του Βήμα Gourmet
Στην εκτέλεση της συνταγής χρησιμοποίησα την κουζινομηχανή Chef Sense της εταιρίας Kenwood
Αρχική συνταγή εδώ

 

 

 

Related posts...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

8 σχόλια στο “Ιαπωνικό Cheesecake

  1. Καλή χρονιά κορίτσι, με υγεία, αγάπη και αμέτρητες όμορφες στιγμές!
    Χαίρομαι που περάσατε καλά και ξεκουραστήκατε!
    Αυτό το cheesecake έχει γίνει εξαιρετικά δημοφιλές. Και με μόλις 3 υλικά, μου φαίνεται απολύτως λογικό!
    Μου αρέσει που σου έγινε έτσι φουσκωτό και που φαίνεται τόσο αφράτο!
    Σε φιλώ