Ιαπωνικό Cheesecake
 
Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγειρέματος
Συνολικός χρόνος
 
Author:
Ποσότητα: στρογγυλή φόρμα 18εκ
Συστατικά
  • 240γρ λευκή σοκολάτα κουβερτούρα
  • 240γρ τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου
  • 6 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
Οδηγίες
  1. Χωρίζουμε τα ασπράδια από τους κρόκους στα αυγά.
  2. Χτυπάμε σε σταθερό μίξερ σε σφιχτή μαρέγκα (είναι έτοιμη όταν δεν πέφτει καθόλου από το μπολ του μίξερ).
  3. Σε μπεν μαρί και σε χαμηλή θερμοκρασία, λιώνουμε τη σοκολάτα.
  4. Προσθέτουμε το τυρί κρέμα και ανακατεύουμε πολύ πολύ καλά ώστε να λιώσει χωρίς σβολάκια.
  5. Αφαιρούμε από το μπεν μαρί και αφήνουμε λίγο να κρυώσει το μίγμα.
  6. Χτυπάμε τους κρόκους και τους προσθέτουμε στο μίγμα ανακατεύοντας καλά
  7. Προσθέτουμε την μαρέγκα λίγη λίγη ανακατεύοντας με μία σπάτουλα σιλικόνης (μαρίζ) απαλά από κάτω προς τα πάνω ώστε να μην φύγει ο αέρας από τη μαρέγκα.
  8. Προθερμαίνουμε τον φούρνο σε αντιστάσεις πάνω κάτω στους 175o Κελσίου.
  9. Απλώνουμε στον πάγκο μας δύο μεγάλα κομμάτια αλουμινόχαρτου και ντύνουμε το πιατάκι από την φόρμα μας (με αποσπώμενο δακτύλιο ώστε να προστατεύσουμε το cheesecake μας από το νερό.
  10. Κόβουμε ένα στρογγυλό κομμάτι και μία κορδέλα περιμετρικά και αρκετά πιο ψηλή από την κορδέλα μας. Εφαρμόζουμε την λαδόκολλα στη βάση και περιμετρικά της φόρμα με λίγο λαδάκι ή νερό ώστε να κολλήσει καλά πάνω στη φόρμα.
  11. Αδειάζουμε το μίγμα στην προετοιμασμένη φόρμα.
  12. Βάζουμε τη φόρμα σε ένα βαθύ ταψί φούρνου.
  13. Ζεσταίνουμε νερό και το περιχύνουμε στο ταψί έως τη μέση της φόρμας.
  14. Ψήνουμε για 15 λεπτά στους 175o στη συνέχεια χαμηλώνουμε στους 160o και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 20 λεπτά. Δεν ανοίγουμε καθόλου τον φούρνο.
  15. Τον κλείνουμε και αφήνουμε κλειστή την πόρτα για κανένα 10λεπτο και στη συνέχεια μισάνοικτη την πόρτα μέχρι να κρυώσει εντελώς.
  16. Διακοσμούμε κατά προτίμηση (χρησιμοποίησα κράνμπερι και ψιλοκομμένο φουντούκι για το δικό μου)
Σημειώσεις
H συνταγή δημιουργήθηκε στα πλαίσια των Food Blog Awards 2016 του Βήμα Gourmet
Στην εκτέλεση της συνταγής χρησιμοποίησα την κουζινομηχανή Chef Sense της εταιρίας Kenwood
Αρχική συνταγή εδώ
Συνταγή απο Craft Cook Love at https://www.craftcooklove.gr/2017/01/japanese-cheesecake.html