Μπορεί να σας έδειξα τον φετινό μας εορταστικό στολισμό, αυτό δε σημαίνει ότι κάθομαι σε ησυχία!! Ας τα πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή! Στα εποχιακά που επισκέφθηκα φέτος για να αγοράσω μαύρα στολίδια, είδα μία απίστευτη μεγάλου μεγέθους γυάλινη χριστουγεννιάτικη μπάλα με χρυσό γκλίτερ μέσα και σκοινί λινάτσας! Εντυπωσιάστηκα και ήθελα οπωσδήποτε να την αποκτήσω. Το χαμόγελο βέβαια πάγωσε στα χείλη μου όταν είδα την τιμή της: 11 ευρώ έκαστη! Μου φάνηκε εξωφρενικό ποσό για τα δικά μου δεδομένα και φυσικά την προσπέρασα. Αυτό δε σημαίνει ότι την ξεπέρασα. Έτσι λοιπόν σε μία πρόσφατη επίσκεψη μου στο ανωτέρω κατάστημα για κάτι άσχετο, έπεσα επάνω σε μία μεγάλη κρεμαστή γυάλινη μπάλα ( γυάλα το ονομάζουν και είναι στο τμήμα με τα είδη διακόσμησης σπιτιού). Την έβαλα αμέσως στο καλάθι. Έσπευσα αμέσως και στα είδη χειροτεχνίας και αγόρασα αυτή την συσκευασία με χρυσόσκονη . Σκοινί λινάτσας είχα ήδη μπόλικο στο σπίτι, οπότε ήμουν έτοιμη για μία νέα μίνι κατασκευή. 

Τα υλικά:


Γυάλινη Μπάλα 
Χρυσόσκονη αστεράκια
Σκοινί λινάτσας
Ένα μικρό κομμάτι χαρτί (μέγεθος Α5)

Ο εξοπλισμός:

Ψαλίδι

Η εκτέλεση:


Εξαιρετικά απλή. Παίρνουμε το χαρτί και το κάνουμε χωνί. Αδειάζουμε την συσκευασία με τα αστεράκια στην γυάλινη μπάλα. Κόβουμε το αρχικό κορδόνι της γυάλας και το αντικαθιστούμε με το σπάγκο λινάτσας. Είμαστε έτοιμοι! Αγόρασα το μικρότερο μέγεθος της μπάλας ( είχε και ένα μεγαλύτερο στην ίδια τιμή) και χρειάστηκε μία συσκευασία με αστεράκια – γκλίτερ. 

Να σημειώσω ότι το συνολικό κόστος της μπάλας είναι περί τα 1,40ευρώ ( ο,99 ευρώ η μπάλα και 0,39 ευρώ η συσκευασία γκλίτερ). Το κορδόνι δεν το υπολογίζω στο κόστος γιατί μπορούμε να το αντικαταστήσουμε με όποια κορδέλα μας έχει περισσέψει από δωράκια κλπ. Επίσης μέσα στην μπάλα μπορούμε να βάλουμε ό,τι μας αρέσει: πούλιες, χάντρες, χιόνι. Όχι και άσχημα έτσι; 

 
 






Η ανάρτηση αυτή συμμετέχει:


Anastasias Beauty Secrets

 

Related posts...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

40 σχόλια στο “Πώς να φτιάξεις ένα ακριβό στολίδι με φθηνά υλικά! – Jumbo Hack

  1. Σούπερ ιδέα! Σούπερ εκτέλεση! Μα έχει διάφανες μπάλες το jumbo? Εγώ γιατί δεν τις είδα καλέ; Υπέροχη δείχνει Αθηνά μου με το χρυσό γκλίτερ… φιλιά & καλή εβδομάδα 🙂

    • Καλησπέρα Χριστίνα! Ναι έχει τις λέει είναι εκεί που έχει όλα τα γυαλικά μετά τα κεριά κλπ. Σε ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια. Καλή εβδομάδα και φιλιά

    • Καλησπέρα Ελπίδα, μην νομίζεις και εγώ δεν τις είχα παρατηρήσει ποτέ, απλά έτυχε να πάω μία φορά χωρίς παιδί και να δω με την ησυχία μου (λέμε τώρα). Σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια! Φιλιά και καλή εβδομάδα

  2. Χαχαχαχαχα, καιρός ήταν επιτελούς, μετά από άπειρα IKEA hacks, να γίνει η αρχή και με ένα JUMBO hack!!!!
    Χαράς το κουράγιο σου Αθηνά!!! Τα βλέπω χρόνια τώρα αυτά τα βαζάκια, αλλά είμαι σίγουρη πως δεν θα αντέξουν το ταξίδι, έτσι ντελικάτα που είναι. Η μπάλα πάντως έγινε σούπερ!
    Καλημέρα & καλη εβδομάδα :*

    • Καλησπέρα Δήμητρα ναι είδες; είμαι μεγάλη φαν των ΙΚΕΑ hacks έχουμε κάνει ήδη ένα με το Γιάννη! Έχουν χαρτιά εκεί στα ταμεία, αλλά να σου πω την αλήθεια και εγώ για 10 χμ διαδρομή που έκανα τα φοβήθηκα. Καλή εβδομάδα και σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια! Φιλιά

  3. Βρε,παιδιά σ'εμάς τις έχουν πιο ακριβά αυτές τις μπάλες.Θα πάω να ξαναρίξω μια ματιά, γιατί τις βλέπω συνέχεια κρεμασμένες στο διάδρομο με τα ψεύτικα άνθη και γλαστράκια.Στην ετικέτα του γράφει κρεμαστό βάζο για λουλούδια.Καλημέρες!

  4. Γεια! Χαίρομαι που σε γνωρίζω. Πρώτη φορά σε επισκέπτομαι και προς το παρόν μου φαίνεται πολύ καλό το μπλογκ σου! Θα τα λέμε συχνά! Κάλη από Ανθομέλι!

    • Σε ευχαριστώ πολύ !!Μου είχε κολλήσει πολύ η πανάκριβη μπάλα και ήθελα οπωσδήποτε να την φτίαξω !πενία τέχνας κατεργάζεται Χα Χα !!δεν τις είχε στα χριστουγεννίατικα άλλα στα είδη σπιτιού διακόσμησης !!

  5. Διαβάζω στον τίτλο Jumbo hack και βλέπω την γυάλινη μπάλα και λέω…. δεν μπορεί… δεν είναι δυνατόν!!
    Καλά δεν θα σχολιάσω το γεγονός πως ο καθένας χρεώνει όσο θέλει..
    Αυτή την γυάλινη δεν την έχω δει ποτέ όμως.. ήθελα να ήξερα που κοιτάω… γκρρρ
    Έγινε τέλεια Αθηνά!!!! Καταπληκτικό πρότζεκτ!! :))

    • Καλημέρα Ελεάνα! Μην προβληματίζεσαι και εγώ τόσο χρόνια δεν την είχα προσέξει. Την έχουν έτσι λίγο ψηλά, λίγο παρατημένη δεν την προσέχεις εύκολα. Σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια! Φιλιά

  6. πολυ όμορφη βγηκε!!! ουτε κι εγω την εχω δει αυτη τη διάφανη γυάλα στο jumbo! πολύ μου αρέσει όταν κάποιος καταφέρνει να φτιάξει κάτι πολυ πιο οικονομικό από ότι αν το αγόραζε! δε σου δίνει τρομερή ικανοποίηση?

  7. Αθηνούλα στο έχω ξαναπεί ότι είσαι χρυσοχέρα!!!! σε όλα σου…
    Την προσπέρασες αλλά δεν ξεπέρασες, χαχαχαχα, ε όχι παίζουμε
    Είμαι σίγουρη ότι η δική σου είναι πιο όμορφη από αυτή των 11 ευρώ, Θα τις φτιάξω σίγουρα του χρόνου μιας και έφτασα εδώ λίγο αργοπορημένη από το καφεδάκι που κερνάει η Αναστασία.

    • Καλημέρα Τούλα μου, σε ευχαριστώ και πάλι για τα καλά σου λόγια!! Δεν πειράζει ιδέες για του χρόνου, είναι τόσο γρήγορη η κατασκευή. Φιλιά !