pear croissant pudding_0017 pear croissant pudding_0036 pear croissant pudding_0043 pear croissant pudding_0049 pear croissant pudding_0050 pear croissant pudding_0025Δεν ξέρω για εσάς πάντως εγώ ένα κρυουλάκι το νοιώθω. Ας πούμε αυτή τη στιγμή είμαι χουχουλιασμένη στην κουβέρτα που έχω πάντα στον καναπέ κατά τη διάρκεια του χειμώνα την οποία επιστράτευσα την τελευταία εβδομάδα άρον άρον για να σώσει την κατάσταση. Τόσο κρυουλιάρα! 

Μπορεί να κρυώνω αλλά τον χειμώνα τον αγαπώ. Και ένα απο τα πράγματα που αγαπώ περισσότερο είναι τα πρωινά των χειμερινών Σαββατοκύριακων. Γιατί γίνονται και αυτά λίγο πιο χουχουλιάρικα τώρα. Και λίγο πιο πλούσια. 

Κάπως έτσι προέκυψε και αυτή η συνταγή που βλέπετε: λίγο η λιγούρα μου για κάτι λαχταριστό ένα Σάββατο πρωί, λίγο τα κρουασάν και τα αχλαδάκια που άρχισαν να μαραζώνουν επικίνδυνα στην κουζίνα μου….τσουπ να σου μία πουτίγκα. 

Την συνταγή αυτή την προτείνω ανεπιφύλακτα όταν έχετε καλεσμένους για πρωινό καφέ. Την ετοιμάζετε από βραδύς, την ψήνετε λίγο πριν την έλευση των καλεσμένων και ετοιμαστείτε να εντυπωσιάσετε! Τι περιμένετε λοιπόν; Τσεκάρετε τη συνταγή και βουρ στην κουζίνα (έχει και ζέστη εκεί 😉 

Τώρα μπορούμε να πούμε δειλά δειλά Καλό μας Χειμώνα! 

Πουτίγκα με κρουασάν και αχλάδια

Ποσότητα: ορθογώνια φόρμα διαστάσεων 30x12x6εκ

Μία διαφορετική πρόταση για το πρωινό σας γεμάτη γεύση με το φίνο άρωμα του αχλαδιού!
Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγειρέματος
Συνολικός χρόνος
 
Συστατικά
  • 12 μικρά κρουασάν βουτύρου (267γρ)
  • 2 μεσαία αχλάδια (264γρ)
  • 25γρ καστανή ζάχαρη
  • 1½ κ.σ. χυμό λεμονιού (4γρ)
  • 7 αυγά
  • 200γρ γάλα
  • 20γρ σιρόπι σφένδαμου

  • για το γλάσο
  • 220γρ ξυνόγαλα
  • 70γρ σιρόπι σφένδαμου
Οδηγίες
  1. Κόβουμε τα κρουασάν σε μικρά κομμάτια
  2. Κόβουμε τα αχλάδια επίσης σε μικρά κομμάτια αφού τα πλύνουμε καλά πριν τα κόψουμε.
  3. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα αχλάδια με την καστανή ζάχαρη και το χυμό λεμόνι.
  4. Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε τα αυγά, προσθέτουμε το γάλα και το σιρόπι σφένδαμου και ανακατεύουμε.
  5. Σε μία ορθογώνια φόρμα ψησίματος απλώνουμε μία στρώση κρουασάν και αχλαδιού.
  6. Ρίχνουμε λίγο από το μίγμα αυγών και συνεχίζουμε να δημιουργούμε στρώσεις ώσπου να γεμίσουμε τη φόρμα.
  7. Στο τέλος περιχύνουμε όσο μίγμα αυγού απέμεινε, καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 20 λεπτά, κατά προτίμηση ένα ολόκληρο βράδυ.
  8. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου αντιστάσεις πάνω κάτω.
  9. Αφαιρούμε την μεμβράνη, καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για περίπου 60 λεπτά.
  10. Σε ένα μπολ ανακατεύομε το ξυνόγαλα με το σιρόπι σφένδαμου.
  11. Αφήνουμε να κρυώσει, κόβουμε σε κομμάτια, περιχύνουμε με το γλάσο και σερβίρουμε.
Σημειώσεις
Το σιρόπι σφένδαμου μπορεί να αντικατασταθεί με μέλι (θα έχει διαφορά στη γεύση).
Αρχική συνταγή εδώ

 

Μία εναλλακτική πουτίγκα με κρουασάν βουτύρου & αχλάδι
Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestGoogle+

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

2 σχόλια στο “Πουτίγκα με κρουασάν και αχλάδια