red sauce pasta_0489 red sauce pasta_0483 red sauce pasta_0490 red sauce pasta_0478 Πολύ καιρό είχα να ετοιμάσω μία από τις βασικές (go to όπως λέμε και στο χωριό μου) συνταγές. Μου αρέσει τόσο πολύ να δοκιμάζω νέα πράγματα και τεχνικές που τελικά αυτά που έχω ως βάση τα ξεχνάω. 

Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν είναι εκεί για να με ξελασπώσουν στη δύσκολη στιγμή. Ειδικά τώρα που η οικογένειά μας προετοιμάζεται σύσσωμη (άλλοι σωματικά και άλλοι ψυχολογικά ) για τον Κλασικό Μαραθώνιο της Αθήνας. 

Προσωπικά είμαι πολύ περήφανη για τον αντρούλη μου που προετοιμάστηκε σαν στρατιώτης και δεν πτοήθηκε λεπτό. Περιμένω με αγωνία την αυριανή μέρα όχι για να τρέξω (λέμε τώρα) τα πέντε χιλιομετράκια μου αλλά κυρίως για να είμαι εκεί να χειροκροτήσω τον Γιάννη,  ο οποίος εδώ και μήνες ετοιμάζεται να τρέξει τα 42χμ. Αν με ρωτάς εμένα μου φαίνεται τεράστιο επίτευγμα ακόμα και να το περπατήσεις. 

Τέλος πάντων στο θέμα μας. Η διατροφή κάθε δρομέα ειδικά την τελευταία εβδομάδα απαιτεί πολλούς πολλούς υδατάνθρακες. Για μένα είναι απλά μία δικαιολογία να μαγειρεύω συνεχώς ζυμαρικά που τα λατρεύω. 

Κάντε λοιπόν ένα pasta party (όπως επίσης λέγανε και στο χωριό μου) ετοιμάστε την σούπερ αυτή και πανεύκολη μακαρονάδα και ετοιμαστείτε γευστικά!!

Και καλή επιτυχία αύριο σε όποιον τρέχει !!! 

Α!! Ήταν και η τέλεια ευκαιρία να επανέλθω με βιντεάκι. Μου είχαν λείψει πολύ!! Εσάς; 

Το βιντέακι θα το βρείτε μετά τη συνταγή 🙂
 

Back to Basics - Μακαρόνια με κόκκινη σάλτσα

Ποσότητα: 3 με 4 μερίδες

Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγειρέματος
Συνολικός χρόνος
 
Συστατικά
  • 1 πακέτο (500γρ) ζυμαρικά mafaldine
  • 1 φρέσκος ζωμός λαχανικών (προαιρετικά)
  • 200γρ υπερσυμπυκνωμένος τομοτοπολτός
  • 300γρ νερό
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • 1 κ.γ. ρίγανη τριμμένη
  • 1 κ.γ. αποξηραμένο θυμάρι
  • 2 φύλλα αποξηραμένης δάφνης
Οδηγίες
  1. Σε μία βαθιά κατσαρόλα γεμίζουμε πάνω από τη μέση με νερό.
  2. Βάζουμε και το ζωμό λαχανικών.
  3. Σε δυνατή φωτιά βράζουμε το νερό.
  4. Βάζουμε όσο αλάτι θέλουμε και προσθέτουμε τα ζυμαρικά.
  5. Μετράμε τον χρόνο βρασμού ανάλογα με τις οδηγίες της συσκευασίας και μαγειρεύουμε με ανοικτό καπάκι.
  6. Εν τω μεταξύ, σε ένα μικρό κατσαρολάκι βάζουμε τον πολτό με το νερό.
  7. Προσθέτουμε το λάδι, το αλάτι, την ρίγανη, το θυμάρι και τα φύλλα δάφνης.
  8. Αφού αρχίσει να κοχλάσει, κλείνουμε το καπάκι και αφήνουμε να σιγοβράσει για περίπου 10 λεπτά.
  9. Σουρώνουμε τα μακαρόνια, τα επιστρέφουμε στην κατσαρόλα και προσθέτουμε την σάλτσα αφού έχουμε αφαιρέσει τα δαφνόφυλλα.
  10. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε αμέσως

 

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestGoogle+

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *