tagliatelli shrimps alfredo DSC_0118 tagliatelli shrimps alfredo DSC_0131 tagliatelli shrimps alfredo DSC_0085 tagliatelli shrimps alfredo DSC_0121Καμιά φορά η καθημερινότητα μας απομακρύνει από τον σύντροφό μας. Δουλειά, υποχρεώσεις, δραστηριότητες, καταλήγουμε σε μισάωρες συναντήσεις και δύο τηλεφωνήματα με τον άνθρωπό μας κάθε εργάσιμη ημέρα. Αν τύχει και κάτι το Σαββατοκύριακο, οκ καταλήγουμε να περάσει η εβδομάδα και να έχουμε συναντηθεί πολύ λίγο. Μιλάω βέβαια για την δική μου εμπειρία, αλλά κάτι μου λέει ότι δεν διαφέρει και πολύ από το μέσο εργαζόμενο ζευγάρι. 

Έτσι λοιπόν το να φτιάξουμε κάτι ιδιαίτερο για την επερχόμενη γιορτή των ερωτευμένων (ναι αυτή την εμπορική, που την έχουν σκαρφιστεί οι ανθοπώλες κλπ κλπ) δεν το βρίσκω και τόσο κακό. Είναι μία ευκαιρία να δείξουμε την αγάπη μας. Εξάλλου η αγάπη κρύβεται στα μικρά καθημερινά. Άσε που ο έρωτας περνάει από το στομάχι. Μα πόσα ακόμα να πω για να σας πείσω;

Νομίζω ότι αν δείτε τη συνταγή και το making of βιντεάκι δεν θα χρειαστείτε άλλα επιχειρημάτα!! Χειροποίητες ταλιατέλες, κόκκινες με τη βοήθεια του παντζαριού και μία λαχταριστή σάλτσα αλφρέντο με αρωματικές γαρίδες. Κρύβουν αγάπη και νοστιμιά. 

 

Κόκκινες Ταλιατέλες Αλφρέντο με γαρίδες

Ποσότητα: 2 μερίδες

Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγειρέματος
Συνολικός χρόνος
 
Συστατικά
  • 158γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • αλάτι
  • 1 κ.σ. (8γρ) σκόνη παντζαριού
  • 2 αυγά
  • 2 κ.σ. βούτυρο
  • 450γρ γαρίδες (χρησιμοποίησα αποφλοιωμένες και προβρασμένες)
  • 2 κ.γ. σκόνη σκόρδου
  • 1 κ.γ. καπνιστή πάπρικα
  • 2 κούπες γάλα
  • 200γρ τυρί κρέμα
Οδηγίες
  1. Στο μπολ του μίξερ βάζουμε το αλεύρι, αλάτι, σκόνη παντζαριού και τα αυγά.
  2. Με το εξάρτημα γάντζος ζυμώνουμε τόσο ώστε να ξεκολλάει η ζύμη από τα τοιχώματα του μπολ.
  3. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για 20 λεπτά.
  4. Αλευρώνουμε την επιφάνεια εργασίας μας και το εξάρτημα ανοίγματος φύλλου του μίξερ.
  5. Ανοίγουμε το φύλλο σταδιακά από την σκάλα 2, στην σκάλα 5 και μετά στην σκάλα 7.
  6. Κόβουμε ορθογώνια τα κομμάτια και συνεχίζουμε για την υπόλοιπη ζύμη.
  7. Με το εξάρτημα ταλιατέλες, κόβουμε τη ζύμη σε λωρίδες.
  8. Σε μία βαθιά κατσαρόλα βράζουμε νερό.
  9. Με το που αρχίσει να βράζει, ρίχνουμε αλάτι ανάλογα με την προτίμησή σας και βράζουμε τα ζυμαρικά για 3 λεπτά.
  10. Σουρώνουμε και βάζουμε μία κουταλιά της σούπας βούτυρο ώστε να μην κολλήσουν.
  11. Σε ένα βαθύ τηγάνι λιώνουμε το υπόλοιπο βούτυρο.
  12. Σωτάρουμε τις γαρίδες, ρίχνοτας την σκόνη σκόρδου και την πάπρικα σε μεσαία προς δυνατή φωτιά.
  13. Περιχύνουμε το γάλα και το τυρί κρέμα, χαμηλώνουμε τη φωτιά, και σιγοβράζουμε να δέσει η σάλτα.
  14. Προσθέτουμε τα ζυμαρικά, ανακατεύουμε καλά και σιγοβράζουμε για άλλη 2 με 3 λεπτά.
  15. Σερβίρουμε αμέσως.
Σημειώσεις
H συνταγή δημιουργήθηκε στα πλαίσια των Food Blog Awards 2016 του Βήμα Gourmet
Στην εκτέλεση της συνταγής χρησιμοποίησα την κουζινομηχανή Chef Sense της εταιρίας Kenwood με το εξάρτημα ανοίγματος φύλλου και κόπτη ζυμαρικών.
Αρχική συνταγή εδώ

 

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestGoogle+

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

2 σχόλια στο “Κόκκινες Ταλιατέλες Αλφρέντο με γαρίδες