broccoli-pasta-dsc_0094 broccoli-pasta-dsc_0098 broccoli-pasta-dsc_0115 broccoli-pasta-dsc_0117Ακούγεται οξύμωρο σωστά; Και όμως: αν ρωτήσετε εμένα το μπρόκολο είναι πεντανόστιμο σε όλες του τις μορφές καθώς είναι από τα αγαπημένα μου λαχανικά. Το αγαπημένο μου δε είναι στον ατμό, τραγανό με λεμονάκι ! Αλλά πώς να κάνουμε και τον συζυγούλη να φάει λίγο θρεπτικό μπροκολάκι που έχει μία απέχθεια σε οτιδήποτε πράσινο μαζί με την κόρη; Θα σου πω εγώ: το βάζεις σε μία μακαρονάδα, προσθέτεις σπιτική μπεσαμέλ και τυριά και το κάνεις κολασμένη (το κουκουλώνεις τελοσπάντων). 

Αυτή λοιπόν τη συνταγή την κάνω χρόνια! Πανεύκολη και λαχταριστή. Το μόνο που θα χρειαστείς είναι 3 σκεύη είναι η αλήθεια. Βέβαια μπορείς στο σκεύος που βράζεις τα μπροκολάκια να κάνεις την μπεσαμέλ απλά εγώ πάντως χρησιμοποιώ 3 χωριστές κατσαρόλες (μεγάλη, μεσαία, μικρή ) ώστε να εξοικονομώ χρόνο και να τα φτιάχνω όλα μαζί ! Πάμε να δούμε τη συνταγή μας και αν έχετε απορίες δείτε και το βιντεάκι μου εδώ.

Y.Γ. Η τελευταία φωτογραφία είναι τραβηγμένη από την Πηνελόπη (ε; ε; μαμά κουκουβάγια!)

Κολασμένη μακαρονάδα με μπρόκολο

Ποσότητα: 2 με 3 μερίδες

Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγειρέματος
Συνολικός χρόνος
 
Συστατικά
  • 1 μπρόκολο (317γρ)
  • 2 κούπες (458γρ) φρέσκο γάλα
  • μισό πακέτο (250γρ) ριγκατόνι
  • 1½ κ.σ. αλεύρι
  • 3 κ.σ. βούτυρο
  • 200γρ τριμμένη μοτσαρέλα
Οδηγίες
  1. Με ένα ψαλίδι κουζίνας κόβουμε τις φουντίτσες από το μπρόκολο
  2. Βράζουμε σε μπόλικο αλατισμένο νερό για πέντε λεπτά σε δυνατή φωτιά (έβαλα κ ένα φρέσκο ζωμό λαχανικών), τα σουρώνουμε και τα αφήνουμε στην άκρη
  3. Σε έναι κατσαρολάκι σε μεσαία φωτιά λιώνουμε το βούτυρο.
  4. Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε συνεχώς ώστε να γίνει μία μάζα
  5. Προσθέτουμε σταδιακά το γάλα και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να ενοποιηθεί το γάλα με τη μάζα και να αρχίσει να πήζει
  6. Εν τω μεταξύ βράζουμε τα μακαρόνια σύμφωνα με τους χρόνους της συσκευασίας
  7. Τα σουρώνουμε και τα βάζουμε πίσω στην κατσαρόλα.
  8. Προσθέτουμε το μπρόκολο, την μπεσαμέλ και το τυρί και ανακατεύουμε ώστε να λιώσει το τυρί.

 

 

 

 

Indulging Pasta with homemade beshamel and cheese
Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestGoogle+

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

22 σχόλια στο “Κολασμένη μακαρονάδα με μπρόκολο

  1. Υπέροχη ιδέα, εγω το κανω με κρέμα γάλακτος και τυριά. Μου αρεσει η εκδοχή σου, θα τη δοκιμάσω οπωσδήποτε μεσα στη βδομαδα. Καλημερα! ☀️☀️☀️

  2. καλημερα!!! πωπω λαχταριστη!! και εγω εχω λιγα χρονια που τρωω μπροκολο κα με τα μακαρονια τρελενομαι!! εννοειτε θα δοκιμασω κ την δικια σου εκδοχη!

  3. Το μπρόκολο το αγαπώ και εγώ πάρα πολύ!
    Απλό απλό, με λίγο λάδι και λεμόνι, μου φαίνεται εξαιρετικό!
    Η Ιφιγένεια προς το παρόν δεν θέλει ούτε να το βλέπει, αλλά οκ είναι δύσκολο υλικό οπότε τη δικαιολογώ. Η Ισμηνούλα από την άλλη το τρώει ακόμα και ωμό 🙂
    Η μακαρονάδα σου πράγματι είναι κολασμένη, με το τυράκι της να λιώνει και να δημιουργεί αυτές τις σούπερ λαχταριστές ίνες!
    Μπράβο και στην Πηνελοπίτσα για τη φώτο!
    Φιλιά πολλά

    • Και εγώ αγαπώ το μπρόκολο αλλά μην νομίζεις το αγάπησα στην ενήλικη ζωή μου… οπότε έχει ακόμα η Ιφιγένεια για να το εκτιμήσει! Πολλά φιλιά! Ευχαριστούμε και εγώ και η Πηνελόπη!

  4. Σήμερα φτιάξαμε λοιπόν αυτή τη συνταγή και είχε μεγάλη επιτυχία. Η σάλτσα βγήκε υπέροχη σε ρευστότητα και γεύση. Την αγαπήσαμε μικροί – μεγάλοι και άρα μπαίνει επίσημα στα μενού μας. Ευχαριστούμε πολύ!!!