strawberry cheesecake DSC_0019 strawberry cheesecake DSC_0007 strawberry cheesecake DSC_0025strawberry cheesecake DSC_0077 strawberry cheesecake DSC_0085strawberry cheesecake DSC_0081

Αγαπώ τα cheesecake, σχεδόν σε όλες τους τις μορφές! Είναι λίγο αδικημένα στο blog μου καθώς έχω παρουσιάσει μόνο ένα με sneackers και αυτό αρκετά κακοφωτογραφημένο (μπορείτε να το δείτε εδώ, επιεικία στην φωτό, η συνταγή όμως είναι πολύ δυνατή!). Αυτό που μου αρέσει πολύ στο cheesecake είναι ότι μπορείς να πειραματιστείς πάρα πολύ με τα υλικά: το μπισκότο βάσης, τη γέμιση, το topping! Άπειρες δυνατότητες. Αν και δεν σας τις έχω δείξει έχω δοκιμάσει αρκετές παραλλαγές! Και κάπως έτσι προέκυψε και το cheesecake που βλέπετε και το οποίο ήταν η συνεισφορά μας σε οικογενειακό τραπέζι! 

Η σοκολατένια βάση με την πολύχρωμη τρούφα συνδυάζεται ιδανικά με την φραουλένια γέμιση. Τα πολύχρωμα κας κας από πάνω δίνουν μία παιχνιδιάρικη νότα στο γλυκό μας που ενθουσίασε ειδικά τους νεότερους συνδαιτυμόνες μας αλλά προσέλκυσε και το ενδιαφέρον των μεγαλυτέρων 😉 . Πρόκειται για μία εννοείται πανεύκολη συνταγή η οποία μας λύνει τα χέρια στα τραπεζώματα. Το φτιάχνουμε από την προηγούμενη, το βάζουμε στο ψυγείο μας, ξεφορμάρουμε την επομένη και έτοιμο! Μπορούμε να το κάνουμε μέχρι και τούρτα 🙂 Πάμε να δούμε τη συνταγή;   

Cheesecake Φράουλα με πολύχρωμη τρούφα

Ποσότητα: 1 στρογγυλή φόρμα διαμέτρου 28εκ

Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγειρέματος
Συνολικός χρόνος
 
Συστατικά
  • 616γρ μπισκότα οreo
  • 160γρ βούτυρο
  • 600γρ τυρί κρέμα ανάλατο σε θερμοκρασία δωματίου
  • ½ κούπας λευκή κρυσταλλική ζάχαρη
  • 185γρ nesquik φράουλας
  • 2 κουτιά των 250γρ morfat creamy
  • 7 κουταλιές πολύχρωμης τρούφας
  • 80γρ πολύχρωμο στρογγυλό κας κας (καραμελάκια)
Οδηγίες
  1. Λιώνουμε το βούτυρο σε κατσαρολάκι ή στον φούρνο μικροκυμάτων και το αφήνουμε να κρυώσει. Στο μίξερ μας χτυπάμε την έτοιμη συμπυκνωμένη σαντιγύ με την ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει σε μεσαία προς δυνατή ταχύτητα.
  2. Προσθέτουμε το τυρί κρέμα και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθεί στο μίγμα. Προσθέτουμε την σκόνη φράουλας και ανακατεύουμε σε μεσαία ταχύτητα μέχρι να έχουμε ένα ενιαίο ροζ μίγμα.
  3. Στο μούλτι μας κάνουμε σκόνη τα μπισκότα.
  4. Ανακατεύουμε τα μπισκότα με την πολύχρωμη τρούφα και το κρυωμένο λιωμένο βούτυρο και κάνουμε μία πάστα.
  5. Σε μία στρογγυλή φόρμα με αποσπώμενο δακτύλιο στρώνουμε την πάστα του μπισκότου στον πάτο της φόρμας και στα πλαινά.
  6. Με το δάκτυλό μας ισιώνουμε με οδηγό την φόρμα το μπισκότο στα πλαϊνά και προσπαθούμε το μπισκότο να έχει ένα ενιαίο πάχος παντού.
  7. Αδειάζουμε το μίγμα της γέμισης στο μπισκότο και με την μαρίζ διανέμουμε το υλικό παντού. Χτυπάμε ελαφρώς την φόρμα και ισιώνουμε με το πίσω μέρος ενός κουταλιού.
  8. Βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες.
  9. Λίγο πριν σερβίρουμε, προσθέτουμε τα πολύχρωμα στρογγυλά κας κας επάνω από τη γέμιση.
Σημειώσεις
Είναι σημαντικό το βούτυρο να είναι κρύο γιατί κάνει το μπισκότο μας πιο μαλακό και εύκολο στο σερβίρισμα

 

 

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestGoogle+

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

40 σχόλια στο “Cheesecake Φράουλα με πολύχρωμη τρούφα

  1. Πολύ ωραίο φαίνεται, σίγουρα και νόστιμο. Το cheesecake είναι το «αγαπημένο» μου γλυκό, μπορώ να το τρώω χωρίς να το βαρεθώ. Αν και το προτιμώ στην κλασσική του μορφή, αυτό είναι κάτι διαφορετικό και θα το δοκιμάσω!!
    Καλή σου εβδομάδα!!!

  2. Ποσο τελειο φαίνεται! Το είδε κι η μικρή μου κι αρχισε να φωναζει «τουρτα μπαλα, τουρτα μπάλα»…ετσι λεει τα κας κας και τη χρωματιστη τρουφα απο οταν τα εβαλα στην τουρτα της χαχαχα. Μέχρι κι απο τον Αγιο Βασίλη, «τούρτα μπάλα» ζήτησε φετος! 🙂 Καλημερα & καλή εβδομάδα.

  3. Είναι περιττό να πως πως και για μένα το cheese cake σε οποιαδήποτε μορφή είναι αγαπημένο γλυκό….Για ακόμη μία φορά με εξέπληξες… μα, nesquic, φοβερή ιδέα Αθηνά!!!

  4. Καταρχήν δεν ήξερα ότι υπάρχει nesquik φράουλα! Και δίνει και πολύ όμορφο χρώμα στο cheesecake 🙂
    Το οποίο εννοείται ότι με ενθουσιάζει με την τόσο παιχνιδιάρικη και χαρούμενη εμφάνιση του!
    Τα cheesecake τα αγαπάμε σε όλες τους τις εκδοχές και η συγκεκριμένη είναι σίγουρο ότι θα αρέσει πολύ σε λιλιπούτειους δοκιμαστές!
    Σε φιλώ