Το Σάββατο καλέσαμε τη φιλενάδα της Πηνελόπης, Αγγελική, με τους γονείς της για play date μετά φαγητού. Ενθουσιασμός για τη μικρούλα μου, σχεδίαζε από την προηγούμενη τί θα παίξουν !!

 
Εγώ βέβαια σκεφτόμουν τί θα μαγειρέψω για να ευχαριστηθούμε- παράλληλα με το παιχνίδι- και ένα ωραίο δείπνο. Χάζευα από εδώ και από εκεί στο διαδίκτυο και έπεσα στις συνταγές του Σκαρμούτσου – Λαζάρου! Ενθουσιάστηκα. Το μενού λοιπόν καθορίστηκε.
 
Η προετοιμασία ξεκίνησε από την Παρασκευή (είπαμε ελάχιστος χρόνος ). Προμηθευτήκαμε τα υλικά και το βράδυ της Παρασκευής ξεκίνησα τα μαγειρέματα:
 
Το γλυκό


Cheesecake Μπανάνα
 
Η συνταγή είναι από το  εξαιρετικό the one with all the tastesΑντί για digestive μπισκότα χρησιμοποίησα κάτι ιταλικά μπισκοτάκια με αμύγδαλο που μαράζωναν σφραγισμένα στην τροφοθήκη. Χρησιμοποίησα στρογγυλή αποσπόμενη φόρμα 28εκ. Δείτε τί κατάφερα :
 

 

 

 
Tip: η επικάλυψη με σοκολάτα που έβαλα βγήκε λίγο σκληρή και τα κομμάτια δεν κόβονταν εύκολα, οπότε εάν δεν το θέλετε σκέτο όπως λέει η συνταγή καλύτερα προτιμήστε μία πιο λεπτόρευστη επίστρωση όπως π.χ. nutella. 
 
Το κυρίως πιάτο
 
Χοιρινό Κότσι
 
Είπα να δοκιμάσω τη συνταγή του ΣκαρμούτσουΧρησιμοποίησα 2 κότσια μεγάλα και τα μαγείρεψα σε γάστρα στο ειδικό μάτι της κουζίνας. Εναλλακτικά γίνεται και στον φούρνο. Χρησιμοποίησα εκτός από τα υλικά της συνταγής και 3 κουταλιές σκόνη μουστάρδας. Σιγοέψησα σε πολύ χαμηλή φωτιά το κρεατάκι για 3,5 ώρες περίπου. Είναι πανεύκολο κατά τη γνώμη μου γιατί το αφήνεις στην ησυχία του απλά ελέγχοντας πού και πού να μην ξεμείνει από υγρά. Τα μανιτάρια τα έβαλα την τελευταία ώρα του ψησίματος. Να και το τελικό αποτέλεσμα :

 

 
 
Τα συνοδευτικά 
 
Πατάτες φούρνου 
 
Προτίμησα πατατούλες φούρνου αντί για πουρέ που πρότεινε η συνταγή. 
 
Τα υλικά (για 4 άτομα)
 
6 μεσαίες πατάτες λεπτόφλουδες 
 
1/4 κούπας ελαιόλαδο 
 
2 κ.σ. σκόνη μουστάρδα 
 
1 κ.γ. γλυκιά πάπρικα
 
Σε προθερμασμένο φούρνο (180ο C, αέρα ), βάζουμε πλυμένες, με τη φλούδα τους και κομμένες σε μεσαία κομμάτια τις πατάτες σε πυρίμαχο ταψί. Χτυπάμε με το μιξεράκι του καφέ σε μια κούπα τα υπόλοιπα υλικά και τα περιχύνουμε στις πατάτες μαζί με αλάτι. Προσθέτουμε ελάχιστο νεράκι (1/4 της κούπας ) και τις ψήνουμε για 60′ λεπτά περίπου. 
 

 

 
Τάρτα κις Λορέν με γαλοπούλα 
 
Τα υλικά ( για ταρτιέρα 28εκ)
 
1 έτοιμη ζύμη για τάρτα 
1 σακουλάκι φασόλια ξερά
 
2 πράσα (το πράσινο μέρος ) 
 
6 φέτες καπνιστή γαλοπούλα φουαντρέ
 
4 αυγά
 
500ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
 
300γρ τριμμένο τυρί ρεγκάτο. 
 
 
Πρόκειται για μία απλοποιημένη παραλλαγή της κλασικής συνταγής της κις λορέν.
 
Σε μια φόρμα για τάρτες από σιλικόνη άπλωσα την έτοιμη ζύμη για τάρτα.
Έβαλα από επάνω λαδόκολλα και ξερά φασόλια για να μην φουσκώσει και την έψησα για 20′ πάνω από τις πατατούλες που ψήνονταν ήδη.
 
Σε ένα μπολ χτύπησα τα αυγά, πρόσθεσα την κρέμα γάλακτος, το τυρί, τα πράσα και την γαλοπούλα σε χοντροκομμένα κομμάτια. 
 
Έβγαλα την τάρτα από τον φούρνο, έβαλα τη φόρμα σε ένα μεγάλο ταψί για να να μην στάξει, πρόσθεσα τα υλικά και την ξαναέβαλα στο φούρνο για 40′. Μάλλον ήθελε 30᾽ ψήσιμο  στον δικό μου φούρνο γιατί ξεροψήθηκε. Ευτυχώς γευστικά ήταν καλή. Δείτε:
 

 

 
Πράσινη Σαλάτα με ρόδι & ξηρούς καρπούς
 
6 φύλλα από μεγάλο μαρούλι
 
50 γρ ρόδι 
 
Αμύγδαλα και φυστίκια ανάλατα ανάλογα με τα γούστα μας
 
Έτοιμα κρουτόν σταρένια


1/4 κούπας ελαιόλαδο5-6 σταγόνες ξύδι μπαλσάμικο

 

Το γεύμα μας το συνοδέψαμε με ένα ποτήρι κόκκινο ξηρό κρασί και αναμμένο τζάκι. Μείναμε ευχαριστημένοι μικροί και μεγάλοι. Ήταν ό,τι έπρεπε για την πρώτη κρύα νύχτα της σεζόν. 

 
 
 
 
 
 
 

Related posts...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *