lemon poppyseed pancakes DSC_0027 lemon poppyseed pancakes DSC_0013 lemon poppyseed pancakes DSC_0024 lemon poppyseed pancakes DSC_0005 lemon poppyseed pancakes DSC_0026

Σας έχει τύχει να περνάτε περιόδους που να παθαίνετε μανία με κάποιο ή κάποια φαγητά;; Αυτό παθαίνω με συγκεκριμένα υλικά τα οποία σταθερά προτιμώ κατά περιόδους στους γαστρονομικούς μου πειραματισμούς. Τρέχουσες εμμονές: τα αυγά (το έχετε ήδη καταλάβει νομίζω), το αβοκάντο, το λεμόνι χμ αυτά νομίζω. Με μαγικό τρόπο καταλήγω να χρησιμοποιώ ένα από τα υλικά /εμμονή στις συνταγές μου. Έτσι έγιναν και τα pancakes που βλέπετε. Το λεμονάκι ήταν μία ευχάριστη αλλαγή στην κλασική τους συνταγή. Όπως και ο παπαρουνόσπορος. Βέβαια τον τελευταίο τον χρησιμοποίησα με μέτρο φοβούμενη μη μου πικρίσουν οι αφράτες λεμονάτες τηγανίτες μου.

Χαρίστε στον εαυτό σας και στην οικογένειά σας ένα πλούσιο πρωινό το ΣΚ που έρχεται. Φτιάχνει τις πιο ευχάριστες αναμνήσεις και βοηθά για ένα πραγματικά ευχάριστο ξεκίνημα της ημέρας. 

Υ.Γ. Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για τις ευχές για περαστικά!! Έπιασαν καθώς είμαι πολύ καλύτερα. Βέβαια μετά από εμένα αρρώστησε σύσσωμη όλη η οικογένεια αλλά τί να κάνουμε αυτά έχουν οι ιώσεις!

Pancakes με λεμόνι και παπαρουνόσπορο

Ποσότητα: 7 pancakes διαμέτρου 18εκ

Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγειρέματος
Συνολικός χρόνος
 
Συστατικά
  • 1 κούπα αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (φαρίνα)
  • ⅓ κούπας λευκή κρυσταλλική ζάχαρη
  • ¼ κ.γ. αλάτι
  • ξύσμα & χυμός από 2 λεμόνια
  • 1 κούπα ξυνόγαλο
  • 1 κ.σ. παπαρουνόσπορο
  • 1 αυγό
  • 3½ κ.γ. βούτυρο
Οδηγίες
  1. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το αλεύρι με τη ζάχαρη και το αλάτι
  2. Σε ένα μικρό μπολ χτυπάμε το αυγό
  3. Το προσθέτουμε στο μίγμα μαζί με όλα τα άλλα υλικά πλην του βούτυρου
  4. Με έναν αυγοδάρτη ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε έναν ενιαίο μέτρια υγρό χυλό
  5. Σε ένα τηγάνι διαμέτρου 18εκ βάζουμε μισή κουταλιά του γλυκού βούτυρο να λιώσει
  6. Με μία βαθιά κουτάλα σούπας, βάζουμε μισή κουταλιά περίπου από τον χυλό και το περιχύνουμε στο τηγανάκι. Το κουνάμε ώστε να πιάσει όλη την επιφάνεια και να έχουμε μία στρογγυλή τηγανίτα.
  7. Σε μέτρια φωτιά ψήνουμε μέχρι να ψηθούν οι άκρες και να μπορεί να ξεκολλήσει ( περίπου 3 λεπτά)
  8. Με μία πυράντοχη σπάτουλα αναποδογυρίζουμε την τηγανίτα και ψήνουμε για ακόμα 3 λεπτά.
  9. Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσει το μίγμα μας ( οι επόμενες τηγανίτες θα θέλουν από 2 λεπτά περίπου η κάθε πλευρά)
  10. Σερβίρουμε με μέλι ή σιρόπι σφενδάμου
Σημειώσεις
Αρχική συνταγή από εδώ

 

 

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestGoogle+

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

30 σχόλια στο “Pancakes με λεμόνι και παπαρουνόσπορο

  1. και μόνο με την παρουσίαση μου τρέχουν τα σάλια… με λεμόνι ε; σήμερα που είναι η μικρή στο σπίτι με συνάχι θα τις κάνουμε για αλλαγή! Ευτυχώς της αρέσει να πειραματίζεται και θα ενθουσιαστεί με την ιδέα!!!

  2. Χμ, νομίζω ότι περνάω σχεδόν την ίδια φάση αλλά θα προσθέσω και το φυστικοβούτυρο!!
    Αυτό το άτιμο το λεμόνι κάνει τόσο ωραίο ζευγάρι με τον παπαρουνόσπορο! Τι πιο νόστιμο πρωινό μπορεί να έχει κανείς!!
    Πολλά φιλιά!

  3. Περαστικά Αθήνα μου και στην υπολοιπη οικογένεια. Μια από τα ίδια και εμείς, ειδικά εγω με μια ιωση ενοχλητική…αλλά ας ερθουμε στις στις πολυαγαπημένες και πεντανοστιμες τηγανιτες σου….σλουρπ!!pin pin….φιλακια πολλά!

  4. Ναι βέβαια, και εγώ κολλάω με συγκεκριμένα φαγητά / τρόφιμα …
    Το άρωμα του λεμονιού είναι άλλωστε εθιστικό!!

    Δυνατές φωτογραφίες Αθηνά! Πολύ ενδιαφέρουσα ιδέα για pancakes 😉

  5. Εννοείται ότι κατά περιόδους «κολλάω» με συγκεκριμένα υλικά και τα χρησιμοποιώ με κάθε δυνατή ευκαιρία 🙂
    Το λεμόνι πάντως αποτελεί σταθερή και μόνιμη αδυναμία! Έχω ένα βαζάκι lemon curd που περιμένει να το αξιοποιήσω το σαββατοκύριακο!
    Ο συνδυασμός λεμόνι + παπαρουνόσπορος έχει γίνει πια κλασικός και αγαπημένος!
    Και το ξινόγαλα βοηθά πολύ την υφή… άλλωστε οι τηγανίτες σου φαίνονται πολύ αφράτες!
    Πραγματικά ότι πρέπει για το ΣΚ, δεν έχω καλύτερο τρόπο να ξεκινήσει η μέρα!
    Σε φιλώ