banana muffin DSC_0083

banana muffin DSC_0092

 

 

banana muffin DSC_0052banana muffin DSC_0060banana muffin DSC_0021banana muffin DSC_0035

 Όσο και να λατρεύουμε τις μπανάνες στο σπίτι μας, πάντα καταλήγουμε με δύο τρεις να μαυρίζουν και να μαραζώνουν στην φρουτιέρα. Τις έχω κάνει smoothies μεταξύ άλλων αλλά πολύ συχνά κάνω και και muffins. Αυτήν την φορά ήθελα πολύ να δοκιμάσω και τη ζάχαρη καρύδας που είχε την καλοσύνη να μου προσφέρει το κατάστημα Terra Delicia σε ένα καλάθι γεμάτο νόστιμα μπαχαρικά και καλούδια. Το αποτέλεσμα ήταν πάρα πολύ νόστιμο για τα γευστικά μου δεδομένα. Όχι υπερβολικά γλυκό, το τέλειο συνοδευτικό για τον πρωινό μου καφέ. Κάνοντας μία γρήγορη διαδικτυακή έρευνα είδα ότι η ζάχαρη καρύδας έχει πολύ χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη. Σας είπα ότι δεν έχει και αυγά ;;; Σας είπα ότι δεν χρειάζεστε μίξερ;;  Πάμε λοιπόν να δούμε τη συνταγή για τα αυτά τα σούπερ αφράτα και τολμώ να πω υγιεινά κεκάκια: 

Muffins μπανάνας με ζάχαρη καρύδας

Ποσότητα: 12 muffins

Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγειρέματος
Συνολικός χρόνος
 
Συστατικά
  • 1½ κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • ½ κ.σ. baking powder
  • ½ κ.σ. μαγειρική σόδα (baking soda)
  • ½ κ.γ. αλάτι
  • 3 μεγάλες μπανάνες λιωμένες πλήρως
  • ¾ κούπας ζάχαρη καρύδας
  • ½ κούπα νιφάδες βρώμης
  • 330ml ανθρακούχο νερό
  • ⅓ κούπας λιωμένο βούτυρο (76γρ)
Οδηγίες
  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175 βαθμούς Κελσίου αντιστάσεις πάνω κάτω
  2. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε όλα το αλεύρι, το baking soda, το baking powder και το αλάτι, ανακατεύουμε ελαφρώς και αφήνουμε στην άκρη.
  3. Ανακατεύουμε το βούτυρο με τη ζάχαρη
  4. Τα προσθέτουμε στο μίγμα του αλευριού μαζί με το ανθρακούχο νερό, τις νιφάδες βρώμης και τις λιωμένες μπανάνες. Ανακατεύουμε με έναν αυγοδάρτη να ανακατευτούν τα υλικά.
  5. Βάζουμε σε μία φόρμα για muffins 12 καραμελόχαρτα
  6. Αδειάζουμε το μίγμα ισομερώς στα καραμελόχαρτα
  7. Ψήνουμε για περίπου 25 με 30 λεπτά
Σημειώσεις
Αν θέλουμε να αντικαταστήσουμε με απλή ζάχαρη το κάνουμε κατά την ίδια ποσότητα απλά θα έχουμε πιο γλυκό αποτέλεσμα
Το μυστικό για αφράτα κεκάκια είναι να μην ανακατέψουμε για πολλή ώρα τα υλικά
Οι μετρήσεις κούπας έγιναν με μετρητές κούπας τους οποίους προμηθεύτηκα από εδώ
Η ζάχαρη καρύδας ήταν ευγενική προσφορά του καταστήματος Terra Delicia το οποίο ευχαριστώ θερμά

banana muffin DSC_0051 letters

Related posts...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

61 σχόλια στο “Muffins μπανάνας με ζάχαρη καρύδας

  1. Τέλεια συνταγή Αθηνά! Η ζάχαρη καρύδας τους πάει πολύ, γιατί αφήνει μία καραμελένια γεύση …

    Ευχές για μια όμορφη εβδομάδα !!!

  2. Να έρχεσαι πρωι στο γραφειο καθυστερημένη και τρεχαλητή και να βλέπεις αυτή σαν πρώτη ανάρτηση! και να σου τρέχουν τα σάλια και να αντιλαμβάνεσαι μόλις ότι έχεις ξεχάσει το κολατσιό στο σπίτι! Κανένα ταπεράκι κατά εδώ Αθηνούλι μου γίνεται???

    • Καλημέρα Μάχη μου!! Α είναι σχετικά κοντά οι δουλειές μας να πέφτει τηλεφώνημα παρακαλώ σε τέτοιες καταστάσεις!! Όλο και κάτι θα μπορώ να κάνω ; )

  3. Αχ Αθηνούλα μου που μπορώ να βρω τη ζάχαρη καρύδας? Εννοείται ότι η παραγινωμένη μπανάνα φιλοξενείται και στο δικό μας σπίτι, οπότε είναι μια ωραία ιδέα για να μην τις πετάω.. Φιλάκια πολλά.. και καλημέρα..

  4. Χμμμμ…. πρέπει να γίνουμε γειτόνισσες μάλλον! Δεν αντέχεται αυτό το μαρτύριο της “επίθεσης” μέσω φωτογραφιών! Μπράβο βρε Αθηνά μου για το μεράκι σου και το λέω μέσα από την καρδιά μου. Ζάχαρη καρύδας που βρίσκουμε μήπως ξέρεις;;;; Φιλάκια κορίτσι μου!

    • Καλημέρα Χριστίνα, τη δική μου την προμηθεύτηκα από το Terra Delicia, δες για link στο ποστ. Πολλά φιλιά και σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια. Ευπρόσδεκτη για γειτόνισσα, θα σου δίνω γλυκάκια, θα μου δίνεις diy ιδέες, τέλεια!!

  5. Πως μπορώ να αντικαταστήσω την ζάχαρη καρύδας αν δεν την βρω στα καταστήματα;Μου αρέσει πολύ ή συνταγή σου,λόγω των απλών υλικών και γιατί γίνεται με ευκολία.Καλή εβδομάδα και φιλακια!

    • Καλημέρα Μαίρη μου, μπορείς με απλή ζάχαρη κατά την ίδια αναλογία, απλά θα έχεις ένα (ελαφρά) πιο γλυκό αποτέλεσμα! Καλή εβδομάδα και πολλά φιλιά!

  6. Ευχαριστούμε πολύ για τα καλά σου λόγια Αθηνά και για την εκπληκτική συνταγή σου! Χαιρόμαστε ιδιαίτερα όταν τέτοια υλικά πέφτουν στα χέρια ευρυματικών ανθρώπων όπως εσύ. Ελπίζουμε να ευχαριστηθείς και τα υπόλοιπα υλικά. Η ζάχαρη καρύδας είναι όντως εκπληκτική και η δική μας είναι και βιολογική 😉
    Καλοφάγωτα

  7. Πω πω νοστιμιές!!! Μια απ’τα ίδια και εμείς, πάντα μένουν υπέρ ώριμες μπανάνες που δεν φάγαμε, νομίζω όμως ότι αν τις κάνουμε μαφιν θα αφήνω περισσότερες.. για να έχουμε πιο πολλά μαφινακια!! Χάχα!!!

    • Δεν είναι χορτοφαγική γιατί έχει βούτυρο 🙁 !! Αλλά μπορείς πολύ εύκολα να αντικαταστήσεις με φυτικό βούτυρο : ) Την καλημέρα μου πολλά φιλιά!!

  8. Μμμμμ πόσο νόστιμα φαίνονται! Ωραίο μαφινάκι για κολατσιό, μου αρέσει οποιοδήποτε κεκοειδές με μπανάνα!
    Δεν έχω δοκιμάσει ζάχαρη καρύδας, ευκαιρία είναι!

  9. Καλησπέρα Αθηνά μου! Καλή εβδομάδα!
    Τέλεια τα μαφινάκια… λατρεύω την μπανάνα και τα δικά σου φαίνονται τόσο νόστιμα!! Η ζάχαρη καρύδας μου αρέσει πολύ και ευτυχώς μου θύμισες ότι έχω αγοράσει πριν ένα μήνα και το ξέχασα!! Είναι τόσο υπέροχες και οι φωτό σου… “το κερασάκι στην τούρτα” που λέω εγώ… που το μόνο που θα ήθελα ήταν να έχω τώρα 1-2 εδώ δίπλα!!!
    Φιλάκια!!

  10. Δεν ήξερα ότι υπάρχει ζάχαρη καρύδας και μου ακούγεται πολύ ενδιαφέρον!
    Τα μάφινς με μπανάνα είναι σούπερ θρεπτικά και χορταστικά!
    Τι όμορφες που είναι και οι θηκούλες μέσα στα οποία τα έψησες!
    Φιλιά

    • Είναι όντως ενδιαφέρον υλικό και εγώ δεν την γνώριζα !!! Οι θηκούλες είναι από το Marks & Spencer Food !! Και είναι πολύ όμορφες και χρηστικές !!

  11. mmmmmmm! Φαίνονται πολύ νόστιμα και θέλω πάρα πολύ να τα δοκιμάσω αλλά μάλλον θα δυσκολευτώ να βρω τη ζάχαρη καρύδας… θα το προσπαθήσω όμως!
    Μπράβο, τέλειες φωτογραφίες!!
    φιλιά 🙂

    • Καλημέρα Πέλα, δεν νομίζω ότι είναι δύσκολο να την βρεις τη ζάχαρη καρύδας !! Η δική μου είναι από το κατάστημε Terra Delicia που έχω λινκ στο ποστ και είναι κεντρικά στην Αθήνα.. Διαφορετικά σε είδη βιολογικά νομίζω έχει…Την καλημέρα μου !!

  12. Γεια σου Αθηνα!! Μολις ειδα τη συνταγη μου εκανε τρελο κλικ…οποτε την εφτιαξα αμεσως!!! Τελειαααα!! Πολυ μου αρεσει η μαστιχωτη/κολλωδης υφη του!! Λεω ‘του’ γιατι το εβαλα σε μεγαλη φορμα κεικ. Δυστυχως δεν ειχα ζαχαρη καρυδας αλλα θα την προμηθευτω κ την επομενη φορα θα το φτιαξω με τη συγκεκριμενη. Μπραβο σου πολυ ωραια κ πολυ ευκολη συνταγη!! O,τι πρεπει για νηστεια ή απλα για κατι πιο υγιεινο! Ευχαριστουμε πολυ!

    • Καλώς την Εύη!! Το σχόλιο σου να ξέρεις που έφτιαξε την ημέρα!! Χαίρομαι τόσο που εμπιστεύτηκες τη συνταγή μου!! Μια χαρά θα είναι και σε μέγεθος κανονικού κέικ !! Ευχαριστώ πολύ, την καλημέρα μου 🙂 🙂

  13. τα αγαπάω πολύ αυτά τα cakes/muffins που προκύπτουν από μπανάνες που αργοπεθαίνουν στην φρουτιέρα. Πλέον έχω αρχίσει να πιστεύω πως επίτηδες τις αγοράζω με “το κιλό”.. για να ξεμένουν και να τις αξιοποιώ ανάλογα.. όπως εσύ!
    Η ζάχαρη καρύδας θα δίνει σίγουρα ιδιαίτερο άρωμα και γεύση!

  14. Πως μου ξέφυγαν εμένα αυτά τα μούφινς;;; Μαϊμούδες είμαστε όλοι μας,αυτό βλέπω με τις μπανάνες που περισσεύουν κάθε φορά σε όλες τις κουζίνες! Μ’ αρέσει που χρησιμοποίησες ζάχαρη καρύδας!! Φιλάκια πολλά Αθηνούλα μου!

  15. Νομίζω ότι οι μαραζωμένες μπανάνες είναι λίγο πολύ πρόβλημα όλων…χιχι… Πολύ ωραία και πολύ λαχταριστά τα μπανανομάφιν σου, Αθηνά! Καλημέρα, ΧΟΧΟ

  16. Ωραια συνταγη κ πρωτοτυπη. Εχω λιγη κρεμα καρυδας στο ντουλαπι μου οχι ζαχαρη καρυδας. Θα μπορουσα ν αντικαταστησω τη ζαχαρη καρυδας με την κρεμα κ ισως να προσθεσω κ στεβια ή καστανη ζαχαρη αντι της κρυσταλικης; μηπως γινουν πιο μαλακα; ή χρειαστουν περισσοτερο ψησιμο;

    • Καλημέρα Κατερίνα !!! Θα σου πρότεινα να αντικαταστήσεις με καστανή ζάχαρη στην ίδια ποσότητα και να παραλείψεις την κρέμα καρύδας για τη συγκεκριμένη συνταγή! Αν θες να χρησιμοποιήσεις την κρέμα καρύδας έχω να σου προτείνω αυτήν την γλυκιά συνταγή! Καλή Κυριακή και σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια!!!

      • Σ ευχαριστω. Τα εφτιαξα με 2-3 κουταλιες στεβια( δεν ειχα καστανη) κ εβαλα λιγο λιγοτερο απο 330ml ανθρακουχο. Εγιναν ωραια αλλα λιγο αγλυκα. Τα παιδα μου ομως τα λατρεψαν! Ακομα κ ο μικρος που δε ζηταει σχεδον ποτε φαγητο, οταν πια βρηκε το κουτι που τα φυλαγα αδειο ζητησε να το ξαναγεμισω! Τη 2η φορα λοιπον εβαλα παλι στεβια ιδια ποσότητα, ολο το κουτακι ανθρακουχου κ ενα μικρο κοματακι κουβερτουρα για εκπληξη. Εγιναν πιο μαλακα αλλα κ παλι αναρπαστα!