apple spicy cupcakes sm DSC_0023 apple spicy cupcakes DSC_0019 apple spicy cupcakes DSC_0079 apple spicy cupcakes DSC_0093 apple spicy cupcakes DSC_0077 Να ζήσεις μπλογκάκι και χρόνια πολλά, μεγάλο να γίνεις με άρθρα πολλά !!

Ένας χρόνος πέρασε από τότε που έκανα την πρώτη δημοσίευση στο μπλογκ μου. Πολλά έχουν αλλάξει από τότε. Καταρχήν έγινε ριζική ανακαίνιση. Πώς σας φαίνεται το νέο μου σπιτάκι; Πολλά ευχαριστώ για αυτό χρωστώ στη Γεωργία, τον Γιώργο και την Ανθή, την Ελένη και φυσικά στον άντρα μου Γιάννη. Όλο αυτό το χρονικό διάστημα που πέρασε γνώρισα πολλούς και ενδιαφέροντες δημιουργούς. Διάβασα τα όμορφα άρθρα τους και τις πανέμορφες ιδέες τους. Αντάλλαξα απόψεις & συναισθήματα. Μοιράστηκα και εγώ τις δικές μου συνταγές και ιδέες. Κάθε φορά που κάποιος άφηνε ένα σχόλιο ή μου έλεγε ότι δοκίμασε συνταγή μου και του άρεσε με έκανε να χαμογελώ όλη μέρα.

Οι στόχοι μου για φέτος: έμπνευση, όρεξη για δημιουργία και αμείωτο πάθος για το μπλογκ μου. Χρόνια πολλά εύχομαι στο διαδικτυακό μου σπιτάκι!!

Πολλά τα συναισθήματα πολλά και για αυτόν ακριβώς το λόγο είπα να πάω να φτιάξω κεκάκια να σας κεράσω. Είναι αφράτα, φθινοπωρινά με λαχταριστή επικάλυψη από τυρί κρέμα. Το τραγανό τρίμμα από το μπισκότο κουάκερ τους δίνει το κάτι παραπάνω κατά την ταπεινή μου γνώμη. Και εις άλλα με υγεία!!

apple spicy cupcakes DSC_0004

Cupcakes με Καραμελωμένο Μήλο & Κανέλα
Ποσότητα 12
Εκτύπωση
Χρόνος μαγειρέματος
17 min
Χρόνος μαγειρέματος
17 min
Συστατικά
  1. 2 μήλα (χρησιμοποίησα κόκκινα) 337γρ
  2. 125γρ & 1κ.σ. καστανή ζάχαρη
  3. 235γρ & 1κ.σ. ανάλατο βούτυρο μαλακωμένο
  4. 100ml & 1κ.σ. ξινόγαλα σε θερμοκρασία δωματίου
  5. 150γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  6. 3 κ.σ. νισεστές (άμυλο αραβοσίτου)
  7. 1 1/2 κ.γ. κανέλα σε σκόνη
  8. 1/2 κ.γ. τζίντζερ σε σκόνη
  9. 2 κ.γ. baking powder
  10. 1 κ.γ. αλάτι
  11. 2 αυγά
  12. 2 1/2 κ.γ. εσάνς βανίλιας
  13. 110γρ τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου
  14. 220γρ ζάχαρη άχνη
  15. 1 μπισκότο κουάκερ με μέλι 16γρ
Οδηγίες
  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου αέρα
  2. Ξεφλουδίζουμε τα μήλα, αφαιρούμε τα κουκούτσια και κόβουμε σε πολύ μικρά κυβάκια
  3. Σε ένα τηγάνι και σε μεσαία φωτιά βάζουμε μία κουταλιά βούτυρο να λιώσει και να πάει σε όλη την επιφάνεια του τηγανιού
  4. Προσθέτουμε από μία κουταλιά καστανής ζάχαρης και ξινόγαλου και ανακατεύουμε να ανακατευτούν
  5. Προσθέτουμε τα κυβάκια μήλου και ανακατεύουμε μέχρι να καραμελωθούν καλά
  6. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αδειάζουμε σε ένα άλλο μπολ να κρυώνουν.
  7. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά σε σκόνη (αλεύρι, baking powder, 1κ.γ. κανέλα, τζίντζερ, νισεστές & αλάτι)
  8. Στο μίξερ ή την κουζινομηχανή μας ανακατεύουμε την καστανή ζάχαρη με τα 125γρ βουτύρου μέχρι να ενωθούν καλά
  9. Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά και αμέσως μετά τη 1 κουταλιά γλυκού βανίλιας
  10. Προσθέτουμε το αλεύρι και το ξινόγαλο και ανακατεύουμε έως ώτου να έχουμε ένα ενιαίο μίγμα
  11. Σε ένα ταψί απλώνουμε 12 φόρμες ατομικών κέικ σιλικόνης και αδειάζουμε ενιαία το μίγμα
  12. Βάζουμε στο φούρνο και ψήνουμε για 17 λεπτά περίπου έως ώτου να χρυσίσει ελαφρώς η επιφάνεια
  13. Τοποθετούμε τα κεκάκια σε σχάρα και τα αφήνουμε να κρυώσουν
  14. Στο μίξερ ή την κουζινομηχανή μας βάζουμε το τυρί κρέμα, 110γρ βουτύρου, μισή κουταλιά κανέλας & 1 1/2 κουταλιά γλυκού βανίλιας κ ανακατεύουμε έως ώτου ομογενοποιηθεί το μίγμα
  15. Στο γουδί χτυπάμε το μπισκότο να γίνει χοντρά τρίμματα
  16. Αφού έχουν κρυώσει και ξεφορμαριστεί τα κεκάκια, περιχύνουμε με την κρέμα τυριού & το τρίμμα μπισκότου.
  17. Διατηρούνται στο ψυγείο σε τάπερ καλυμμένο με αλουμινόχαρτο
Σημειώσεις
  1. Εάν δεν έχουμε χρόνο να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου τα υλικά, μπορούμε να τα βάλουμε για πολύ λίγο σε χαμηλή ένταση στο φούρνο μικροκυμάτων (εκτός των αυγών)
  2. Η συνταγή των cupcakes είναι προσαρμοσμένη από εδώ
  3. Τα μπισκότα που χρησιμοποίησα είναι αυτά
  4. H κουζινομηχανή που χρησιμοποιώ είναι αυτή
Craft Cook Love https://www.craftcooklove.gr/
apple spicy cupcakes letters DSC_0040

Related posts...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

50 σχόλια στο “Ατομικά Κέικ μήλου με κανέλα & επικάλυψη τυρί κρέμα

  1. Καλημέρα Αθηνά και καλό μήνα. Σου Εύχομαι να έχεις επιτυχίες στο πολύ όμορφο και ανανεωμένο blog σου και πάντα να μας δίνεις τις νόστιμες συνταγές σου .Χρόνια πολλά και πολλά πολλά φιλακια!

  2. Καλημέρα Αθηνούλα και καλό, δημιουργικό μήνα! Οκ για τις αλλαγές στο μπλογκ σου, δεν έχω λόγια (όπως σου είπα…), απλά τέλειο! Μου αρέσει πάρα πολύ, το ζήλεψα! χεχεχε Όσο για τα κεκάκια μήλου, θα τα φτιάξω μέσα στο Σ/Κ επειδή με κέρδισαν και επειδή αγαπώ το μήλο! Σου εύχομαι πολλές πολλές επιτυχίες για πολλά πολλά χρόνια στη μπλογκόσφαιρα! Σε φιλώ!

  3. Ωωωω Happy Birthday στο μπλογκκ λοιπόν! Εύχομαι πολλές, δημιουργικές και χαρούμενες αναρτήσεις! Τα κεκάκια είναι τέλεια! Ό,τι πρέπει για φθινοπωρινό τσάι κάτω από κουβερτούλα! 🙂 Το νέο layout είναι υπέροχο!! :):):) Μπράβο σε όσους το επιμελήθηκαν!!
    xo,
    ohmydarlingdeer.blogspot.gr

  4. Γενική ανακαίνηση βλέπω και μάλιστα πολύ όμορφη Αθηνά!Μπράβο κορίτσι μου. Να τα εκατοστήσει το σπιτάκι σου και εσύ επίσης! Καλό Μήνα και θα πάρω 2 cup cakes εγώ χιχι

  5. Πολύ ωραία η πρόταση σου Αθηνά! Μου έβαλες την ιδέα να τα φτιάξω για τα γενέθλια της κόρης μου σε λίγες ημέρες και να τα στείλω στο νηπιαγωγείο! Όσο για το blog σου που είναι από τα αγαπημένα μου, εύχομαι το καλύτερο! Να μας γλυκαίνεις και να μας χορταίνεις με τις ωραίες συνταγές σου! Πολλά φιλιάαα

    • Ναι άφοβα γιατί έχει μόνο μαύρη ζάχαρη!! Απλά το frosting μην τους φανεί πολύ τυρένιο! Μπορείς να βάλεις ένα λίγο πιο γλυκό, ή βουτυρόκρεμα ή και τίποτα μη σου πω! Σε ευχαριστώ πολύ για τη στήριξη Σωτηρία μου! Πολλά φιλιά !!

  6. Αθηνά μου καλό μήνα!!! Είναι υπέροχες οι αλλαγές!!! Ότι πιο όμορφο έχω δει σε Blog .. το εννοώ! Εύχομαι ότι καλύτερο και χρόνια πολλά.. γεμάτα από έμπνευση και δημιουργία!!! Ευχαριστώ πολύ για το κέρασμα.. είναι τέλειο!!!

  7. Χρόνια πολλά στο υπέροχο blog, Αθηνά μου !!! Να τα εκατοστήσει και να εξελίσσεται μαζί σου !!! Τα κεκάκια φαίνονται πεντανόστιμα!!! Οι φωτογραφίες και το styling είναι πραγματικά τέλεια !!! Και τι φανταστική εμφάνιση διάλεξες για το blog !!! Speechless … !!! Καλή σου μέρα και καλό μήνα!!! Πολλά φιλιά !!!

  8. Χρόνια πολλά αγαπημένο Craft Cook Love, με πολλές νόστιμες συνταγές, δημιουργικές κατασκευές και κάθε άλλη επιτυχία!!
    Το απόλυτα φθινοπωρινό συστατικό ήρθε και κάθε συνταγή με μήλο σε φέρνει όλο και πιο κοντά στον φούρνο. Φαίνονται τόσο λαχταριστά, μπράβο Αθηνά!!
    Καλό μήνα, φιλάκια πολλά!

  9. ΑΑΑ με ‘γιες η ανακαίνιση, πολύ όμορφο το κάνατε!!!! Χρόνια Πολλά/Χαρούμενη επέτειος (?) δεν ξέρω τι είναι πιο ταιριαστό για ένα blog, εύχομαι να συνεχίσεις ακάθεκτη με διάθεση, όρεξη και δημιουργίκότητα για πολλά πολλά χρονια.
    (και ειχα μπει τις προάλλες και αναρωτιομουν γιατι δεν μπορούσα να αφήσω σχόλιο, μάλλον ήταν “εργοτάξιο” από πίσω).

    • Σε ευχαριστώ πολύ Τάνια! Όλες οι ευχές ευπρόσδεκτες! Χα χα ναι τα είχα κλειδώσει για λίγο για να μπορέσω να κάνω την μεταφορά! Αλλά ήταν έκπληξη και το κράτησα μυστικό!!

  10. Καλό μήνα!!!! Σου εύχομαι πολλά πολλά χρόνια ακόμη στη blogογειτονιά, να μας εμπνέεις!!!!!
    Καλά από εμφάνιση τα σπάει!!!!! Μακράν το καλύτερο της blogογειτονιάς-είσαι χλμ μπροστά!!!!!!

    Ευχαριστώ και για την αναφορά 🙂

    • Καλό μήνα!! Σε ευχαριστώ πολύ Άντζυ με κάνεις και κοκκινίζω!! Σε ευχαριστώ πολύ, πιστεύω πολύ σε όλη τη μπλογκογειτονιά για αυτό με χαρά αναφέρω όλους τους υπέροχους bloggers μου γνώρισα έως σήμερα !!! Φιλιά πολλά!

  11. Χρόνια πολλά ,χρόνια καλά και χρόνια δημιουργικά!Πολύ νόστιμα φαίνονται τα κεκάκια σου θα τα δοκιμάσω σίγουρα .Μέσα στο σαββατοκύριακο σίγουρα γιατί ο συνδυασμός μήλου και κανέλας με τρελαίνει….Ελπίζω να το πετύχω!!!Φιλιά

    • Ευχαριστώ πολύ για τις ευχές!! Να τα δοκιμάσεις είναι πολύ εύκολα! Απλά να μην ξεχαστείς και καραμελώσεις τα μήλα σε δυνατή φωτιά, θέλει σε μεσαία! Πολλά φιλιά!

  12. Αθηνά, έκανες τα μάτια μου να στριφογυρνάνε! 😀 Από πού να ξεκινήσω! Θα σου πω πρώτα ότι αυτά τα κεκάκια θα τα φτιάξω οπωσδήποτε, ξεροκαταπίνω.
    Θα συνεχίσω με την ανανέωση του blogoσπιτιού σου, που είναι υπέροχη! Σου ταιριάζει, είμαι σίγουρη ότι καμαρώνεις πολύ. <3
    Για το τέλος, άφησα τις ευχές. Δεν ξέρω τι όνειρα κάνεις για το Craft Cook Love, είμαι όμως βέβαιη, ότι έχεις κάνει μια υπέροχη αρχή. Όπου κι αν θες να το φτάσεις, εύχομαι να το απολαμβάνεις όλο και περισσότερο, να το αγαπάς κάθε μέρα κάτι παραπάνω, να σε γεμίζει τόσο που να φτιάχνει όλη τη μέρα σου, να γνωρίζεις μέσα από αυτό ανθρώπους που μοιράζονται κοινά με σένα ενδιαφέροντα, με αξίες ταιριαστές στις δικές σου, που θα γίνουν μέρος της ζωής σου. Εύχομαι να blogάρεις, όσο νιώθεις ότι η ψυχή σου γίνεται μια ευτυχισμένη πεταλουδίτσα μέσα από αυτό. 🙂 🙂 <3

  13. Αθηνούλα….τι τέλειο μπλογκ που έκανες… Ενθουσιάτηκα… φοβερή αλλαγή… και πολύ προσεγμένη.. μπράβο μπράβο μπράβο… τη συνταγή δεν τη διάβασα.. χαχαχα γιατί με συνεπήρε το καινούριο …. θα το δω μετά αν και είμαι σίγουρη ότι θα είναι τέλεια πάλι…

    • Εφούλα σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια και όλη την υποστήριξη !! Αν και δεν σε ξέρω σε νοιώθω φίλη μου το ξέρεις… Ε δες και τη συνταγή παιδί μου, όπου τα κέρασα έκαναν θραύση! Πολλά φιλιά!

  14. Πω πω ομορφιέεεεεεες!!!Να τα εκατοστήσει το σπιτάκι σου το πανέμορφο,να μοιράζεις χαρά και να παίρνεις,να κάνεις πάντα αυτό που σ’ευχαριστεί και σε γεμίζει!Κι εμείς να είμαστε η παρέα σου για όλα αυτά τα χρόνια,να μας μαγειρεύεις,να μας δείχνεις τις δημιουργίες σου και όλα όσα αγαπάς!
    Καλή συνέχεια κοριτσάκι!!

  15. Καλημέρα Αθηνά μου, χρόνια πολλά και δημιουργικά στο μπλογκοσπιτάκι σου!!! Υπέροχα τα κεκάκια που έφτιαξες, δείχνουν τόσο λαχταριστά! Φιλάκια, καλό μήνα 🙂

  16. ahhaaa γι αυτό δεν μπορούσα να σχολιάσω κάποια στιγμή που χα μπεί πριν λίγο καιρό!
    πολύ όμορφη η ανανεωμένη εμφάνιση.

    Χρόνια πολλά λοιπόν στο blogaki! Να τα περνάτε φίνα τα 2 σας και να μας δείχνετε πάντα ωραία πράγματα όπως τώρα.
    Τα cupcakes πρέπει να ναι απίστευτα αρωματικά! Βλέπω ginger και κανέλα, τα αγαπημένα μου!
    Xx

    • Σε ευχαριστώ πολύ Εύη μου!! Ναι τα είχα κλείσει για λίγο για να κάνουμε τη μεταφορά! Σε ευχαριστώ πολύ για τις ευχές !! Νομίζω τα κεκάκια αυτά μυρίζουν φθινόπωρο!! 🙂

  17. χρονια πολλαααααααααααα καλα κ δημιουργικα!!!! να τα 100στησετε!!! τι υπεροχο κερασμα φθινοπωρινο κ ντελικατο!!! αγαπαμε μηλοκεκικ!!!

  18. Μεγεια τη νέα εμφάνιση! Πανέμορφο έγινε Αθηνά μου! Φυσικά και χρόνια πολλά με πολλές πολλές συνταγές και έμπνευση!
    Μια σημείωση μόνο: στο bloglovin έπαψαν να εμφανίζονται οι νέες αναρτήσεις σου και χάνω συνταγές κλαψ κλαψ!