Αυτά τα άτιμα γλυκάκια έχουν γίνει η μανία μου όπως καταλαβαίνετε… Θέλω να τα δοκιμάσω σε όλες τους τις εκδοχές. Προς το παρόν έχω δοκιμάσει με νουτέλα, με λευκή σοκολάτα και τώρα δοκίμασα και με σκούρα σοκολάτα. Οι συνδυασμοί πραγματικά είναι άπειροι. Οι προσθήκη της τριμμένης φλωρεντίνας έδωσε κάτι πιο γλυκό στην αυθεντική γεύση σοκολάτας αυτών των fudge. Ας δούμε λοιπόν τη συνταγή:

 

Fudge μαύρης σοκολάτας με φλωρεντίνες
Ποσότητα 40
Εκτύπωση
Συστατικά
  1. 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα ( 397γρ)
  2. 300γρ σοκολάτα με περιεκτικότητα 70% σε κακάο
  3. 2 τετράγωνες φλωρεντίνες των 6εκ
Οδηγίες
  1. Απλώνουμε λαδόκολλα σε ένα πυρέξ ανάλογα με το πάχος που θέλουμε να έχουν τα κερασματάκια μας.
  2. Σε μεσαία κατσαρόλα και μεσαία φωτιά ρίχνουμε το ζαχαρούχο και τις σοκολάτες σε κομματάκια. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσουν καλά οι σοκολάτες.
  3. Ρίχνουμε στο πυρέξ το μίγμα προσέχοντας να είναι παντού το ίδιο πάχος και ισιώνοντας με την μαρίζ την επιφάνεια. Θέλει λίγο προσοχή γιατί το μίγμα γίνεται αρκετά πηκτό.
  4. Σε ένα γουδί χτυπάμε τις φιορεντίνες σε χοντροκομμένα κομμάτια.
  5. Απλώνουμε επάνω στο μίγμα και βάζουμε στο ψυγείο.
  6. Όταν παγώσει καλά (εγώ τα έκανα από το προηγούμενο βράδυ) τα κόβουμε σε κυβάκια με ένα (πολύ) κοφτερό μαχαίρι χωρίς δοντάκια.
Σημειώσεις
  1. Χρησιμοποίησα ένα ορθογώνιο πυρέξ 18εκ x 26εκ και τα fudge βγήκαν ύψους 2εκ.
Craft Cook Love https://www.craftcooklove.gr/

Μα δεν είναι απλά πανεύκολα;

 

Related posts...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

44 σχόλια στο “Fudge μαύρης σοκολάτας με φλωρεντίνες – 3 ingredients dark chocolate fudge

  1. Βρε Αθηνά, πρωί πρωί ο πειρασμός μπροστά στα μάτια μας…
    Και για να το κάνεις χειρότερο μας δίνεις και γρήγορη και εύκολη συνταγή…!!
    Δεν μας λυπάσαι…χαχα!
    Καλημέρα!!

    • Καλημέρα Δημητρούλα μία μίνι βουτιά με το κουταλάκι έγινε στον πάτου του ζαχαρούχου την αμαρτία μου τη λέω !! Σε ευχαριστώ πολύ!! Φιλιά πολλά!

    • Σε ευχαριστώ πολύ Τάνια μου!! Φλωρεντίνες είναι το σωστό εγώ τα λέω φιορεντίνες από μικρή και μου έμεινε !! Το διορθώνω για να μπορεί να το βρει και ο κόσμος!! Ναι είναι πολύ καλός ο συνδυασμός!! Φιλιά

    • Το σωστό είναι φλωρεντίνες το έγραψα και πιο πάνω!! Είναι γλυκάκια με καραμέλα και αμύγδαλα, διακρίνεται λίγο στην πρώτη φωτογραφία του κολάζ για να δεις πως είναι !! Φιλιά και σε ευχαριστώ πολύ Μαρία μου!!

  2. Το ζαχαρούχο γάλα είναι μεγάλη μου αδυναμία Αθηνά, και τα fudge σου άκρως εντυπωσιακά!!! Η φιορεντινα όμως τι είναι; Πάω να Google-άρω η άσχετη συγνώμη 😉

    Υ. Γ. Συνέχισε με τις συνταγές των fudge έχω γίνει fan πλέον!!!!!

    • Βάλε φλωρεντίνα γιατί σας την έγραψα όπως τις έλεγα εγώ μικρή !! (ήταν το αγαπημένο μου γλυκάκι από τότε και ας κολλάει στα δόντια χα χα!! ) Σε ευχαριστώ πολύ Καλημέρα!!

  3. μέχρι τώρα δεν έχω φτιάξει ποτέ fudge, γιατί νομίζω οτι λόγω του ζαχαρούχου θα ναι υπερβολικά γλυκό για τα γούστα μου. Όμως μ΄αρέσει η ιδέα της σοκολάτας με 70% κακάο. Θα το εξισορροπεί μάλλον εεε? (ίσως να του ρίξω και λίγο κακάο σκόνη.. hehe)
    πολύ ωραία η παρουσίαση σου Αθηνά!!

    • Νομίζω ότι στα συγκεκριμένα δεν νοιώθεις την γεύση του ζαχαρούχου, επικρατεί η σοκολάτα!! Δεν σε λιγώνουν δυστυχώς!! Σε ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια!!

  4. Αθηνά μου τα funge σου είναι υπέροχα, μου αρέσουν πολύ γενικότερα, αλλά με τις αγαπημένες μου φιορεντίνες, ένα είδος παστελιού με αμύγδαλα φιλέ, είναι τέλεια!!
    Φιλάκια!