Ψήνουμε τα μάφιν για 25 λεπτά ώστε να ροδίσει ελαφρώς η επιφάνειά τους. Αφήνουμε να κρυώσουν ελαφρώς για κανένα δεκάλεπτο. Στη συνέχεια ξεφορμάρουμε και αφήνουμε να κρυώσουν σε σχάρα. 

 



 

Σε πρόσφατη επίσκεψη μας στα ΙΚΕΑ προμηθεύτηκα αυτά τα χαριτωμένα φορμάκια για μάφινς. Η συνταγή που ακολουθεί ήταν μία γευστική αφορμή να τα δοκιμάσω. 

Αλμυρά Μάφιν με Μοτσαρέλλα & Γαλοπούλα Φουαντρέ- Salty Muffins with Mozarella & Smocked Turkey
Ποσότητα 9
Εκτύπωση
Συστατικά
  1. 195 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  2. 165 γρ (160ml) γάλα
  3. 1 κ.γ. baking powder
  4. αλάτι
  5. 60γρ τριμμένη κίτρινη μοτσαρέλλα
  6. 1 αυγό
  7. 2 φέτες καπνιστή γαλοπούλα φουαντρέ
  8. 3 κ.σ. σογιέλαιο
Οδηγίες
  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς αντιστάσεις πάνω- κάτω.
  2. Σε ένα μπωλ κοσκινίζουμε το αλεύρι με το baking powder και όσο αλάτι θέλουμε.
  3. Xτυπάμε με σύρμα το αυγό και ανακατεύουμε με το γάλα σε ένα δεύτερο μπωλ .
  4. Προσθέτουμε τα υγρά στο αλεύρι.
  5. Προσθέτουμε το τυρί με την γαλοπούλα σε μικρά κομμάτια και το λάδι και ανακατεύουμε ίσα ίσα να ανακατευτούν όλα τα υλικά.
  6. Γεμίζουμε με δύο κουτάλια τα φορμάκια στα 3/4 σε ένα ταψί φούρνου.
  7. Με ένα λαδωμένο κουταλάκι του γλυκού στρώνουμε τη γέμιση να πάει παντού ομοιόμορφα στη φόρμα μας.
  8. Ψήνουμε τα μάφιν για 25 λεπτά ώστε να ροδίσει ελαφρώς η επιφάνειά τους.
  9. Αφήνουμε να κρυώσουν ελαφρώς για κανένα δεκάλεπτο.
  10. Στη συνέχεια ξεφορμάρουμε και αφήνουμε να κρυώσουν σε σχάρα.
Craft Cook Love http://www.craftcooklove.gr/

[ssba]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

44 σχόλια στο “Αλμυρά Μάφιν με Μοτσαρέλλα & Γαλοπούλα Φουαντρέ- Salty Muffins with Mozarella & Smocked Turkey

  1. Φαίνονται λαχταριστά Αθηνά και σίγουρα είναι ότι πρέπει για μπουφέ ή για μάζωξη για τσίπουρο 😉 Άσε που μπορείς να τους βάλεις ό,τι καλούδια υπάρχουν διαθέσιμα στο ψυγείο!!!
    Την καλημέρα μου & καλό Σαββατοκύριακο!

  2. Καλημέρα Αθηνά! Καταρχήν να πω ότι χάρηκα πολύ που σε γνώρισα από κοντά 🙂 Έστω και αν μιλήσαμε πολύ λίγο αφού όταν ήρθα, έφευγες.
    Κάθε συνταγή που μου φαίνεται ενδιαφέρουσα, μπαίνει στα "to do" μου. Έτσι λοιπόν και η δική σου 🙂

    • Καλημέρα Ασπασία μου! Και εγώ χάρηκα πολύ και ήταν όντως κρίμα που δεν τα είπαμε πολύ ! Ελπίζω να υπάρξει σύντομα επόμενη φορά! Σε ευχαριστώ ελπίζω να τα δοκιμάσεις ! Φιλιά και Καλή Κυριακή!

    • Ναι θα είναι ωραία για πάρτυ !! Μπορείς να τα κάνεις έως 2 μέρες πιο πριν και να κρατήσεις σε σφραγισμένα τάπερ. Με αυτόν τον καιρό δε θα χαλάσουν! Καλές ετοιμασίες! Φιλάκια πολλά

  3. μμμ φαίνονται πολύ νοστιμα και νομίζω ότι ακόμα κι εγω μπορω να τα φτιάξω! κανω pin τη συνταγη να τη θυμαμαι! αλήθεια αντί για μοτσαρελα μπορουμε να χρησιμοποιήσουμε άλλο τυρι? δεν ειμαι τόσο φαν της μοτσαρελας!

    • Καλησπέρα Ντίνα χαίρομαι πολύ που σου άρεσαν.. Εννοείται ότι μπορείς να χρησιμοποιήσεις όποιο τυρί κίτρινο λιώνει ( edam, gouda, γραβιέρα κλπ κλπ ) !! Καλό ΣΚ

  4. Τα έφτιαξα σήμερα και μου άρεσαν πολύ! Μου βγήκαν 12 μικρά εμένα, και μου φάνηκαν τόσο ελαφριά που έφαγα τα μισά μόνη μου! Θα του πήγαινε και πιπερίτσα, λέω την επόμενη φορά να προσθέσω!

    • Καλημέρα!! Χαίρομαι που τα δοκίμασες και σου άρεσαν! Νομίζω ότι η πιπεριά θα πηγαίνει σούπερ! Και εγώ λέω να δοκιμάσεις την προσθήκη 🙂 Καλή εβδομάδα εύχομαι!