sugarless banana bread_0122 sugarless banana bread0139 sugarless banana bread_0146Η τελευταία συνταγή του μπλογκ για τον Σεπτέμβριο θα είναι πάλι αφιερωμένη στο κολατσιό του σχολείου αλλά και του γραφείου. Αλλά και της μπανάνας που παρά ωρίμασε και μαραζώνει στην φρουτιέρα μας. Εννοείται δεν χρειάζεται μίξερ και δεν περιέχει ζάχαρη αλλά σιρόπι σφένδαμου ( το οποίο μπορείτε να αντικαταστήσετε με ελαφρώς νερωμένο μέλι στην ίδια ποσότητα). Έχει βέβαια και τις σταγόνες σοκολάτας έτσι για την έξτρα γλύκα που όλοι χρειαζόμαστε μετά την ψυχρολουσία των πρώτων εβδομάδων επιστροφής στη ρουτίνα. 

Για πείτε μητέρες που έχετε από δύο παιδιά και πάνω έχετε αδικήσει κάποιες φορές το δεύτερο (τρίτο, τέταρτο) στο οικογενειακό σας πρόγραμμα; Τι εννοώ: έχοντας την οργάνωση δραστηριοτήτων εδώ και δέκα χρόνια ενός και μόνο παιδιού τώρα που άρχισε ελαφρώς να μεγαλώνει το δεύτερο και κάτι θα ήθελα δημιουργικό να κάνει και εκείνο δεν της έχω οργανώσει τίποτα απολύτως και έχω ελαφρώς πελαγώσει. Θα μου πεις είναι ακόμα μωράκι (17 μηνών όταν γράφω αυτές τις γραμμές) αλλά θα σου πω ότι στην αντίστοιχη ηλικία η Πηνελόπη έκανε πολλαπλές δραστηριότητες: baby swimming, μουσικοκινητική κλπ κλπ. Η δικαιολογία ε αυτά τα έκανες στο πρώτο δεν μου αρέσει γιατί την αδικεί την Γεωργιάννα μου και δεν το θέλω. Εννοείται ότι οργάνωσα το πρόγραμμα της μεγάλης πρώτα καθώς έχει πολλαπλές σχολικές υποχρεώσεις και ξένες γλώσσες αλλά τώρα που έχει έρθει η ώρα για το πρόγραμμα της μικρούλας μας έχω κάνει λίγο πίσω. Θα το ξεπεράσω όμως και τα γράφω αυτά κυρίως για να τα βλέπω και να σκέφτομαι ότι δεύτερο ξεδεύτερο πρέπει και εκείνο να λάβει τα ίδια ερεθίσματα που είχα δώσει και στο πρώτο μου παιδί. Για να δούμε. Πείτε μου ότι δεν είμαι μόνη σε αυτό….Πολύ θα με παρηγορήσει. 

Μετά την τεράστια παρένθεση πάμε να δούμε την συνταγή μας και να ευχηθώ καλά κουράγια σε όλους μας. 

Wake me up when September ends μας αφιερώνω το τραγουδάκι σε όλους εμάς που έχουμε λίγο πελαγώσει αυτόν τον Σεπτέμβρη και το οποίο τραγουδάκι είναι η μουσική μου συντροφιά όσο σας γράφω αυτό το ποστ ☺️

Bananabread χωρίς ζάχαρη

Ποσότητα: 1 ορθογώνια φόρμα 22εκ x 10εκ

Πανεύκολο banana bread με κομμάτια σοκολάτας. Δεν περιέχει ζάχαρη και δεν χρειάζεται μίξερ
Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγειρέματος
Συνολικός χρόνος
 
Συστατικά
  • 2 αυγά
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 3 ώριμες μπανάνες
  • 100γρ σιρόπι σφένδαμου
  • 60γρ φυτικό λάδι (χρησιμοποίησα αραβοσιτέλαιο)
  • 125γρ ξινόγαλο
  • 150γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 10γρ baking powder
  • ½ κ.γ. κανέλα
  • ¼ κ.γ. αλάτι
  • 100γρ σταγόνες σοκολάτας & 2 κ.σ. για το γαρνίρισμα
Οδηγίες
  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175 βαθμούς αντιστάσεις πάνω κάτω
  2. Ξεφλουδίζουμε τρεις αρκετά ώριμες μπανάνες
  3. Κρατάμε στην άκρη δύο κομμάτια που έχουμε κόψει κατά μήκος την μπανάνα για την διακόσμηση και τις υπόλοιπες σε φετάκια.
  4. Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε τα δύο αυγά και προσθέτουμε την βανίλια.
  5. Στη συνέχεια προσθέτουμε τις μπανάνες και αρχίσουμε να τις λιώνουμε μέσα στα αυγά με τον αυγοδάρτη (αν δεν είναι τόσο ώριμες καλύτερα να τις λιώσουμε σε χωριστό μπολ με ένα πιρούνι)
  6. Προσθέτουμε το σιρόπι σφένδαμου, το λάδι, την κανέλα και το ξινόγαλο και ανακατεύουμε σε ενιαίο μίγμα
  7. Προθέτουμε το αλεύρι, το baking powder και το αλάτι και ανακατεύουμε.
  8. Στο τέλος προσθέτουμε τις σταγόνες σοκολάτας (100γρ) και ανακατεύουμε προσεκτικά με μία σπάτουλα σιλικόνης (μαρίζ)
  9. Σε μία ορθογώνια φόρμα περιχύνουμε το μίγμα και βάζουμε διάσπαρτες τις σταγόνες σοκολάτας και τα δύο κομμάτια μπανάνας που είχαμε κρατήσει στην αρχή
  10. Ψήνουμε για περίπου 50 με 60 λεπτά μέχρι να βγαίνει καθαρό το μαχαίρι από το κέικ.
  11. Αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς, ξεφορμάρουμε και τοποθετούμε σε σχάρα να κρυώσει εντελώς
  12. Σε ζεστό καιρό συντηρείται στο ψυγείο σε καλά σφραγισμένο τάπερ
Σημειώσεις
Το ξινόγαλο μπορεί να αντικατασταθεί με ½ κούπα γιαούρτι
Το σιρόπι σφένδαμου μπορεί να αντικατασταθεί με ελαφρώς ρευστό μέλι στην ίδια ποσότητα
Εάν η φόρμα μας δεν είναι σιλικόνης δεν παραλείπουμε να την λαδώσουμε και αλευρώσουμε

 

[ssba]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *