carrot breadsticks__0435 carrot breadsticks__0385 carrot breadsticks__0447 carrot breadsticks__0451 carrot breadsticks__0453

Ο Σεπτέμβρης είναι ουσιαστικά η αρχή κάθε χρονιάς δεν συμφωνείτε; Πόσες φορές σας έχει τύχει να κάνετε μία μεγάλη αλλαγή μετά το καλοκαίρι: Νέα δουλειά, νέους στόχους, νέα ξεκινήματα; 

Προσωπικά πολλές φορές βρίσκω τον εαυτό μου να σκέφτεται και να θέτει νέους στόχους μετά το καλοκαίρι. Ειδικά τώρα που είμαι μαμά, η αρχή της σχολικής χρονιάς σημαίνει τη δική μας πρωτοχρονιά. 

Το καλοκαίρι που πέρασε ήταν πραγματικά γεμάτο !!! Οι περισσότερες θερινές αναμνήσεις είναι πολύ ευχάριστες. Ήταν μία περίοδος ξεκούρασης, ανασυγκρότησης και περισυλλογής για μένα. 

Ένας από τους πολλούς στόχους που έθεσα είναι να μην παραμελώ το διαδικτυακό μου σπιτάκι. Πλέον τα κοινωνικά δίκτυα έχουν αντικαταστήσει τα blogposts και τα blogs γενικότερα αλλά υπάρχουν και οι ρομαντικοί που πιστεύουν στην δύναμη του γραπτού λόγου και των άρθρων που επικοινωνούν εκτός από τις συνταγές και μικρές ιστορίες καθημερινότητας οι οποίες μπορεί κάτι να έχουν να πουν σε όλες εμάς που προσπαθούμε τα πάντα: να είμαστε μητέρες, σύζυγοι, εργαζόμενες αλλά και να κάνουμε και πράγματα για τον εαυτό μας. Και αν και εγώ καταφεύγω στην “εύκολη” λύση της instarecipe αποφάσισα ότι το μπλογκ μου αποκτά πρώτη προτεραιότητα. Όχι ότι δεν μου αρέσει και εμένα η αμεσότητα των κοινωνικών δικτύων. Αλλά κάθε φορά που αναζητώ συνταγή που έχω μοιραστεί στο παρελθόν, διαβάζω και την ιστορία πίσω από αυτή και κάθε φορά πιάνω τον εαυτό μου να χαμογελώ νοσταλγικά. Οπότε ναι στο μπλογκ !!!!

Η συνταγή που ακολουθεί είναι καταρχήν επίκαιρη καθώς όλοι μας τέτοια εποχή ξεσκονίζουμε τεφτέρια, σημειώσεις και αγαπημένα στους browser μας για συνταγές για το σχολικό κολατσιό. 

Να πω ότι η συγκεκριμένη είναι πολυαγαπημένη τόσο δική μου όσο και πολλών φίλων και γνωστών που κατά καιρούς μου την έχουν ζητήσει. Και είχε δημοσιευθεί για πρώτη φορά στα πλαίσια της συνεργασίας μου με το Deltamoms. Αλλά ήρθε η στιγμή η υπέροχη αυτή συνταγούλα να επιστρέψει στο σπίτι της. Με φρέσκια φωτογράφιση καθώς ψήθηκαν ώστε να συμπληρώσουν το κολατσιό της Πηνελόπης που πλέον φοιτεί στην ΣΤ’ Δημοτικού (ακόμα δεν μπορώ αυτό να το χωνέψω ως γεγονός). 

Πάμε να δούμε τη συνταγή και να ευχηθώ Καλή Αρχή και Καλή Σχολική Χρονιά !!!

Κριτσίνια Καρότου

Ποσότητα: 1 ταψί φούρνου

Πανεύκολη συνταγή για τραγανά κριτσίνια καρότου ότι πρέπει για το κολατσιό των παιδιών μας
Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγειρέματος
Συνολικός χρόνος
 
Συστατικά
  • 2 κούπες (260γρ) αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • ½ κ.σ. (5γρ) αλάτι
  • 3 κ.σ.( 50γρ) φυτικό λίπος
  • 2 κ.σ. (14γρ) ελαιόλαδο
  • 3 μέτρια καρότα
  • ½ κούπα (85γρ) παγωμένο νερό
Οδηγίες
  1. Συγκεντρώνουμε τα υλικά μας.
  2. Στον επεξεργαστή τροφίμων τρίβουμε τα καρότα που έχουμε καθαρίσει και κόψει σε χοντρά κομμάτια μέχρι να γίνουν σχεδόν πουρές.
  3. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά μας και ανακατεύουμε μέχρι να προκύψει μία ενιαία ζύμη που ξεκολλάει από τα τοιχώματα του μπολ του επεξεργαστή
  4. Αφαιρούμε το ζυμάρι μας από τον επεξεργαστή, το πλάθουμε σε μπάλα και το απλώνουμε στον
  5. πάγκο μας που έχουμε καλύψει με λαδόκολλα
  6. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175 βαθμούς Κελσίου αντιστάσεις πάνω κάτω.
  7. Απλώνουμε το ζυμάρι σε ένα ορθογώνιο και το ανοίγουμε πάλι σε ένα ορθογώνιο πάχους περίπου 60χιλ. με αλευρωμένο πλάστη.
  8. Με ένα κοφτερό μαχαίρι χωρίς δοντάκια ή με τo εργαλείο κοπής για πίτσα κόβουμε σε πολύ μικρά ορθογώνια.
  9. Τα πλάθουμε στρογγυλά και κόβουμε στα δύο τα πιο μεγάλα κομμάτια
  10. Ψήνουμε για περίπου 40 λεπτά ώστε να γίνουν τραγανά και να ροδίσει η κάτω τους πλευρά
  11. Διατηρούνται για 5 μέρες σε αεροστεγές κουτί φύλαξης τροφίμων ή σε βάζο που κλείνει αεροστεγώς
Σημειώσεις
Μπορούμε να αντικαταστήσουμε την φυτίνη με βούτυρο (θα έχει διαφορά στη γεύση)

 

 

 

 

 

Related posts...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *