Κριτσίνια Καρότου
 
Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγειρέματος
Συνολικός χρόνος
 
Πανεύκολη συνταγή για τραγανά κριτσίνια καρότου ότι πρέπει για το κολατσιό των παιδιών μας
Author:
Ποσότητα: 1 ταψί φούρνου
Συστατικά
  • 2 κούπες (260γρ) αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • ½ κ.σ. (5γρ) αλάτι
  • 3 κ.σ.( 50γρ) φυτικό λίπος
  • 2 κ.σ. (14γρ) ελαιόλαδο
  • 3 μέτρια καρότα
  • ½ κούπα (85γρ) παγωμένο νερό
Οδηγίες
  1. Συγκεντρώνουμε τα υλικά μας.
  2. Στον επεξεργαστή τροφίμων τρίβουμε τα καρότα που έχουμε καθαρίσει και κόψει σε χοντρά κομμάτια μέχρι να γίνουν σχεδόν πουρές.
  3. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά μας και ανακατεύουμε μέχρι να προκύψει μία ενιαία ζύμη που ξεκολλάει από τα τοιχώματα του μπολ του επεξεργαστή
  4. Αφαιρούμε το ζυμάρι μας από τον επεξεργαστή, το πλάθουμε σε μπάλα και το απλώνουμε στον
  5. πάγκο μας που έχουμε καλύψει με λαδόκολλα
  6. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175 βαθμούς Κελσίου αντιστάσεις πάνω κάτω.
  7. Απλώνουμε το ζυμάρι σε ένα ορθογώνιο και το ανοίγουμε πάλι σε ένα ορθογώνιο πάχους περίπου 60χιλ. με αλευρωμένο πλάστη.
  8. Με ένα κοφτερό μαχαίρι χωρίς δοντάκια ή με τo εργαλείο κοπής για πίτσα κόβουμε σε πολύ μικρά ορθογώνια.
  9. Τα πλάθουμε στρογγυλά και κόβουμε στα δύο τα πιο μεγάλα κομμάτια
  10. Ψήνουμε για περίπου 40 λεπτά ώστε να γίνουν τραγανά και να ροδίσει η κάτω τους πλευρά
  11. Διατηρούνται για 5 μέρες σε αεροστεγές κουτί φύλαξης τροφίμων ή σε βάζο που κλείνει αεροστεγώς
Σημειώσεις
Μπορούμε να αντικαταστήσουμε την φυτίνη με βούτυρο (θα έχει διαφορά στη γεύση)
Συνταγή απο Craft Cook Love at https://www.craftcooklove.gr/2022/09/%ce%ba%cf%81%ce%b9%cf%84%cf%83%ce%af%ce%bd%ce%b9%ce%b1-%ce%ba%ce%b1%cf%81%cf%8c%cf%84%ce%bf%cf%85.html