one pot mashroom pasta_1428 insta_one pot mashroom pasta_1412 one pot mashroom pasta_1410

Καλή Σαρακοστή εύχομαι σε όλους! Πώς τα περάσατε; Εμείς επισκεφτήκαμε την αγαπημένη μας Κερκυρούλα και περάσαμε τέλεια. Όσο χάλια ήταν ο καιρός τόσο καλά περάσαμε εμείς. Και με όλα αυτά που γίνονται, απολαμβάνω τις μικρές μας αυτές αποδράσεις ακόμα περισσότερο. Και φυσικά τις εκτιμώ. Φορτίσαμε λίγο λοιπόν τις μπαταρίες της ψυχής μας (γιατί σωματικά γυρίσαμε λίγο πτώματα) και συνεχίζουμε την (ευλογημένη) φρενήρης καθημερινότητά μας. Από την απόδραση μας αυτή μοιράστηκα αρκετές φωτό στο instagram της σελίδας. Αξίζει να δείτε τα μέρη που επισκεφτήκαμε καθώς ήταν πολύ διαφορετικά από αυτό που περιμένεις από ένα νησί. Η Κέρκυρα κάθε φορά που την επισκεπτόμαστε μας αποκαλύπτει και ένα νέο συναρπαστικό μυστικό της. Είναι πραγματικά ένα μέρος μαγικό. 

sokraki corfu_2366

Σωκράκι, Κέρκυρα 

Ας πάμε όμως εμείς στην συνταγή μας: η μακαρονάδα που βλέπετε είναι μία πανεύκολη (εννοείται) και πολύ πλούσια σε γεύση. Και γίνεται λερώνοντας μόνο ένα σκεύος. Τις αγαπώ αυτές τις συνταγές. Και σε κάποια φάση του blog είχα κάνει ένα εκτενές αφιέρωμα σε τέτοιες συνταγές. Αν δείτε επάνω αριστερά της συνταγής την ετικέτα ένα σκεύος θα τις ανακαλύψετε και εσείς ξανά μαζί με μένα.  

Πάμε να δούμε λοιπόν βήμα βήμα τη συνταγή μας και να ευχηθώ καλύτερες ημέρες για όλους μας!!

Μακαρονάδα με μανιτάρια portobello & μασκαρπόνε ενός σκεύους

Ποσότητα: 2 με 3 μερίδες

Πανεύκολη μακαρονάδα με μανιτάρια portobello, μασκαρπόνε και κρέμα γάλακτος που γίνεται σε ένα σκεύος
Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγειρέματος
Συνολικός χρόνος
 
Συστατικά
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 400γρ μανιτάρια portobello καθαρισμένα
  • 250γρ μασκαρπόνε
  • 285γρ κρέμα γάλακτος
  • 160γρ νερό
  • 1κ.γ. σκόνη σκόρδου
  • αλάτι
  • ζωμό λαχανικών (προαιρετικά)
  • 250γρ spaghetti
Οδηγίες
  1. Καθαρίζουμε με μία πετσέτα τα μανιτάρια και τα κόβουμε σε φέτες
  2. Σε μία μεγάλη κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά
  3. Μόλις ζεσταθεί προσθέτουμε τα μανιτάρια και τα σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσουν και να αρχίσουν να βγάζουν υγρά
  4. Χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μεσαία και βάζουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά με τελευταία τα μακαρόνια. Εγώ τα σπάω για περισσότερη ευκολία στο ανακάτεμα
  5. Σιγοβράζουμε για περίπου 10 λεπτά με κλειστό καπάκι ανακατεύοντας περιοδικά. Ανάλογα πόσο θέλουμε να κρατάνε τα μακαρόνια προσαρμόζουμε το χρόνο (ο χρόνος αυτός είναι για al dente)
  6. Είναι έτοιμα. Σερβίρουμε αμέσως

 

 

 

[ssba]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *