Μακαρονάδα με μανιτάρια portobello & μασκαρπόνε ενός σκεύους
 
Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγειρέματος
Συνολικός χρόνος
 
Πανεύκολη μακαρονάδα με μανιτάρια portobello, μασκαρπόνε και κρέμα γάλακτος που γίνεται σε ένα σκεύος
Author:
Ποσότητα: 2 με 3 μερίδες
Συστατικά
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 400γρ μανιτάρια portobello καθαρισμένα
  • 250γρ μασκαρπόνε
  • 285γρ κρέμα γάλακτος
  • 160γρ νερό
  • 1κ.γ. σκόνη σκόρδου
  • αλάτι
  • ζωμό λαχανικών (προαιρετικά)
  • 250γρ spaghetti
Οδηγίες
  1. Καθαρίζουμε με μία πετσέτα τα μανιτάρια και τα κόβουμε σε φέτες
  2. Σε μία μεγάλη κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά
  3. Μόλις ζεσταθεί προσθέτουμε τα μανιτάρια και τα σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσουν και να αρχίσουν να βγάζουν υγρά
  4. Χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μεσαία και βάζουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά με τελευταία τα μακαρόνια. Εγώ τα σπάω για περισσότερη ευκολία στο ανακάτεμα
  5. Σιγοβράζουμε για περίπου 10 λεπτά με κλειστό καπάκι ανακατεύοντας περιοδικά. Ανάλογα πόσο θέλουμε να κρατάνε τα μακαρόνια προσαρμόζουμε το χρόνο (ο χρόνος αυτός είναι για al dente)
  6. Είναι έτοιμα. Σερβίρουμε αμέσως
Συνταγή απο Craft Cook Love at https://www.craftcooklove.gr/2022/03/%ce%bc%ce%b1%ce%ba%ce%b1%cf%81%ce%bf%ce%bd%ce%ac%ce%b4%ce%b1-%ce%bc%ce%b5-%ce%bc%ce%b1%ce%bd%ce%b9%cf%84%ce%ac%cf%81%ce%b9%ce%b1-portobello-%ce%bc%ce%b1%cf%83%ce%ba%ce%b1%cf%81%cf%80%cf%8c%ce%bd.html