Μακαρονάδα με μανιτάρια portobello & μασκαρπόνε ενός σκεύους
Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγειρέματος
Συνολικός χρόνος
Πανεύκολη μακαρονάδα με μανιτάρια portobello, μασκαρπόνε και κρέμα γάλακτος που γίνεται σε ένα σκεύος
Author: Athena
Ποσότητα: 2 με 3 μερίδες
Συστατικά
2 κ.σ. ελαιόλαδο
400γρ μανιτάρια portobello καθαρισμένα
250γρ μασκαρπόνε
285γρ κρέμα γάλακτος
160γρ νερό
1κ.γ. σκόνη σκόρδου
αλάτι
ζωμό λαχανικών (προαιρετικά)
250γρ spaghetti
Οδηγίες
Καθαρίζουμε με μία πετσέτα τα μανιτάρια και τα κόβουμε σε φέτες
Σε μία μεγάλη κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά
Μόλις ζεσταθεί προσθέτουμε τα μανιτάρια και τα σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσουν και να αρχίσουν να βγάζουν υγρά
Χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μεσαία και βάζουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά με τελευταία τα μακαρόνια. Εγώ τα σπάω για περισσότερη ευκολία στο ανακάτεμα
Σιγοβράζουμε για περίπου 10 λεπτά με κλειστό καπάκι ανακατεύοντας περιοδικά. Ανάλογα πόσο θέλουμε να κρατάνε τα μακαρόνια προσαρμόζουμε το χρόνο (ο χρόνος αυτός είναι για al dente)
Είναι έτοιμα. Σερβίρουμε αμέσως
Συνταγή απο Craft Cook Love at https://www.craftcooklove.gr/2022/03/%ce%bc%ce%b1%ce%ba%ce%b1%cf%81%ce%bf%ce%bd%ce%ac%ce%b4%ce%b1-%ce%bc%ce%b5-%ce%bc%ce%b1%ce%bd%ce%b9%cf%84%ce%ac%cf%81%ce%b9%ce%b1-portobello-%ce%bc%ce%b1%cf%83%ce%ba%ce%b1%cf%81%cf%80%cf%8c%ce%bd.html