extra choco cake_0176 extra choco cake_0189extra choco cake_1635

Σε αυτή την διαδικτυακή γωνιά αγαπάμε πολύ την σοκολάτα. Εάν δείτε τις συνταγές στο κάτω μέρος του άρθρου θα πάρετε μία γεύση το πόσο. Κάντε κλικ επάνω στη λέξη σοκολάτα στην ετικέτα του ποστ και θα καταλάβετε ακόμα περισσότερο.

Το συγκεκριμένο κέικ λοιπόν έπρεπε να το δημοσιεύσει καθώς το αγαπά πολύ η Πηνελόπη. Ναι εκείνη που δεν τρώει κανένα κέικ. Είναι το αγαπημένο της. 

Καταρχήν μία μικρή παρένθεση στο σημείο αυτό καθώς έχω να πω ότι με το που πάτησε τα δέκα και την προεφηβεία έχει αλλάξει λίγο τις διατροφικές της συνήθειες η βοηθός. Έτσι ένα τσικ. Π.χ. τις προάλλες με ρωτούσε αν είναι τελικά νόστιμο το μπρόκολο. Έλα σε καλό μου σκέφτηκα βρε λες; Εντάξει μπρόκολο δεν έφαγε αλλά άρχισε να δοκιμάζει φαγητά που ούτε θα πλησίαζε ο 8χρονος εαυτός της. Το περνάτε και εσείς αυτό; Σκέφτομαι ότι θα είναι στα πλαίσια της ηλικίας της και όλων των αλλαγών περνάει το γλυκό μου κοριτσάκι. Που μέρα με την μέρα γίνεται και πιο μεγάλη. 

Κλείνει η παρένθεση. Το συγκεκριμένο είναι το απόλυτο έξτρα σοκολατένιο κέικ. Οι σταγόνες σοκολάτας είναι το μυστικό. Ζουμερό και αφράτο εγώ το έφαγα ακόμα και την πέμπτη μέρα και το απόλαυσα εξίσου (Ψιτ έχουμε χειμώνα έτσι; το καλοκαίρι στο ψυγείο )

Νομίζω ότι το κέικ αυτό ικανοποιεί τους γευστικούς κάλυκες όλων των chocaholics. Πάμε να δούμε την συνταγή βήμα βήμα και καλά ψησίματα! 

Επίσης μπορείτε κάλλιστα να το ετοιμάσετε στον αρτοπαρασκευαστή σας, δείτε στο κάτω μέρος της συνταγές στις σημειώσεις κάποιες έξτρα οδηγίες για να το ετοιμάσετε στον αρτοπαρασκευαστή 😉

Κέικ Σοκολάτας έξτρα σοκολατένιο

Ποσότητα: για μία φόρμα διαμέτρου 24εκ

Το πιο έξτρα σοκολατένιο και αφράτο κέικ που μπορείτε να ψήσετε
Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγειρέματος
Συνολικός χρόνος
 
Συστατικά
  • 170γρ μαλακωμένο βούτυρο (χρησιμοποιώ lurpak)
  • 305γρ καστανή ζάχαρη
  • 2 αυγἀ
  • 2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 40γρ κακάο άγλυκο
  • 250ml γάλα
  • 400γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 100γρ σταγόνες σοκολάτας
  • λίγη ζάχαρη άχνη για το σερβίρισμα (προαιρετική)
Οδηγίες
  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175 βαθμούς Κελσίου αντιστάσεις πάνω κάτω
  2. Στο μίξερ με το εξάρτημα φτερό χτυπάμε το βούτυρο με την ζάχαρη να αφρατέψει.
  3. Προσθέτουμε τα αυγά, το εκχύλισμα βανίλιας και το κακάο και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε ένα ενιαίο μίγμα
  4. Αφαιρούμε τον κάδο από το μίξερ και ρίχνουμε το γάλα και με μία σπάτουλα σιλικόνης (μαρίζ) ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις ώστε να ενσωματωθεί το γάλα στο μίγμα
  5. Ρίχνουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε πάλι με την μαρίζ με απαλές κινήσεις από κάτω προς τα πάνω μέχρι να ενσωματωθεί το αλεύρι στο μίγμα
  6. Στο τέλος προσθέτουμε τις σταγόνες σοκολάτες και τις ανακατεύουμε καλά να ενσωματωθούν
  7. Προσθέτουμε το μίγμα σε καλή λαδωμένη φόρμα για κέικ (εφόσον δεν είναι σιλικόνης) και γεμίζουμε μέγιστα μέχρι τα ¾ της φόρμας
  8. Ψήνουμε για 1 ώρα και 15 λεπτά ή μέχρι να βγαίνει καθαρό το μαχαίρι από το κέντρο του κέικ
  9. Αφήνουμε να κρυώσει εντελώς το κέικ πριν ξεφορμάρουμε (είναι ιδιαίτερα σημαντικό καθώς από τη βιασύνη μου το έχω βγάλει σε κομμάτια όχι μία αλλά δύο φορές!)
  10. Μπορούμε να διακοσμήσουμε με λίγη ζάχαρη άχνη ή με το γλάσο της επιλογής μας.
Σημειώσεις
Εάν θέλουμε μπορούμε να φτιάξουμε το κέικ αυτό και στον αρτοπαρασκευαστή ως εξής: σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά και ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά. Καλό είναι εφόσον δεν χρησιμοποιήσουμε μίξερ να κοσκινίσουμε το κακάο για να μην έχει σβόλους. Επιλέγουμε την ποσότητα του 1 κιλού, μέτριο ψήσιμο στο πρόγραμμα κέικ. Στο δικό μου μηχάνημα θέλει λίγο έξτρα ψήσιμο από αυτό του προγράμματος περίπου επιπλέον 20 λεπτά.

 

 

Related posts...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ένα σχόλιο στο “Κέικ Σοκολάτας έξτρα σοκολατένιο