blueberry banana cake_0361

blueberry banana cake_0372 blueberry banana cake_0380Διανύουμε πάρα πολύ δύσκολες μέρες νομίζω όλη η Ευρώπη. Είναι ιδιαίτερα δύσκολο να χωνέψεις το γεγονός ότι σχεδόν στη γειτονιά σου γίνεται αυτή τη στιγμή πόλεμος. Εκεί που άνθρωποι όπως είμασταν εμείς, πριν λίγες ημέρες αναγκάστηκαν να αφήσουν τις δουλειές τους, το σπίτι τους και δεν ξέρουν τι να κάνουν μέχρι να σταματήσει αυτός ο παράλογος πόλεμος.

Στο σημείο αυτό βέβαια έχω να παρατηρήσω ότι ο πόλεμος είναι ίδιος είτε γίνεται στην Ευρώπη είτε οπουδήποτε αλλού στον κόσμο. Οι συνέπειες είναι εξίσου σκληρές ανεξάρτητα τοποθεσίας, εθνικότητας ή θρησκείας. Μακάρι να καταλάβουμε όλοι ότι η ειρήνη είναι πάντοτε προτιμότερη από οποιαδήποτε σύρραξη. Και αυτό ισχύει για όλες τις χώρες και όχι μόνο για ῾τις προηγμένες δυτικές῾.

Έπρεπε να κάνω αυτήν την εισαγωγή γιατί δεν ζω εκτός πραγματικότητας. Η ανησυχία και ο φόβος είναι καθημερινός και στο δικό μας σπιτικό όπως και για όλους. Αυτό που μπορούμε να κάνουμε είναι να προσπαθούμε να ζούμε όσο καλύτερα με τα δεδομένα που έχουμε. Και να ευγνωμονούμε για την κάθε μέρα. Για την κάθε μικρή χαρά της ζωής.

Ας πάμε τώρα στη συνταγή μας: Όσοι αγαπημένοι με ακολουθείτε στο instagram ίσως να έχετε καταλάβει ότι πρόσφατα ξεκίνησα να πηγαίνω σε διατροφολόγο ώστε να χάσω βάρος. Βάρος που είχε αρχίσει να με κάνει να νιώθω ότι δεν είμαι ο εαυτός μου. Δεν θέλω εννοείται να βασανίσω το σώμα μου το οποίο ευγνωμονώ για την αντοχή του που μου χάρισε δύο υγιή μωρά. Απλά θέλω να αισθάνομαι λίγο πιο ανάλαφρη. Να αρχίσουν πάλι να μου κάνουν τα ρούχα μου βρε αδερφέ 😊 

Οι συνταγές λοιπόν που δοκιμάζω εφεξής είναι λιγότερο αμαρτωλές. Τουλάχιστον μέχρι να μπω σε μία σειρά. Αλλά βέβαια μην ανησυχείτε καθώς έχω ακόμα πολύ μεγάλο παλαιότερο υλικό συνταγών για όλα τα γούστα 😂😋😉

Το κέικ λοιπόν είναι πρόσφατος πειραματισμός μου. Δεν έχει ζάχαρη. Έχει την γλύκα της μπανάνας και την οξύτητα του σμέουρου. Είναι σούπερ αφράτο. Και το κυριότερο: δεν περιέχει αλεύρι. Είναι φτιαγμένο με αλεύρι βρώμης χωρίς όμως να θυσιάζεται στο ελάχιστο η υφή ή η γεύση. Όσοι το δοκίμασαν δεν το πίστευαν ότι δεν έχει αλεύρι. Και εννοείται είναι πανεύκολη η συνταγή καθώς γίνεται στο μπλέντερ. Νομίζω ότι δεν χρειάζεται να σας πείσω άλλο σωστά; Πάμε να δούμε την συνταγή βήμα βήμα και να ευχηθώ καλύτερες ημέρες για όλους μας! 

Κέικ με αλεύρι βρώμης με σμέουρα & μπανάνες

Ποσότητα: φόρμα διαμέτρου 22εκ

Σούπερ αφράτο κέικ χωρίς αλεύρι και γλουτένη και χωρίς ζάχαρη!!
Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγειρέματος
Συνολικός χρόνος
 
Συστατικά
  • 430γρ νιφάδες βρώμης
  • 100γρ φυτικό λάδι (χρησιμοποίησα αραβοσιτέλαιο)
  • 3 μεγάλα αυγά
  • 1½ κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 113γρ γάλα (χρησιμοποίησα με χαμηλά λιπαρά)
  • 4 μπανάνες αποφλοιωμένες σε κομμάτια
  • 225γρ σιρόπι σφένδαμου
  • 1κ.γ. αλάτι
  • 12γρ μαγειρική σόδα
  • 20γρ baking powder
  • 1κ.γ. κανέλα
  • 1κ.γ. μοσχοκάρυδο
  • 100γρ σμέουρα
Οδηγίες
  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175 βαθμούς αντιστάσεις πάνω κάτω
  2. Βάζουμε στο μπλέντερ τις νιφάδες βρώμης και τις αλέθουμε μέχρι να γίνουν σκόνη
  3. Τις αφαιρούμε σε ένα μπολ και βάζουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από τα σμέουρα
  4. Ενώνουμε καλά τα υλικά στο μπλέντερ και τα αδειάζουμε στο μπολ με το αλεύρι βρώμης
  5. Με μία μαρίζ (σπάτουλα σιλικόνης) ανακατεύουμε με το αλεύρι ώστε να έχουμε ένα ενιαίο μίγμα
  6. Προσθέτουμε τα σμέουρα και ανακατεύουμε\
  7. Γεμίζουμε την φόρμα ψησίματος μέχρι ¾. Εάν δεν είναι σιλικόνης θα πρέπει να είναι καλά λαδωμένη
  8. Ψήνουμε για περίπου 1 ώρα και ένα τέταρτο μέχρι να βγαίνει καθαρό το μαχαίρι από το κέντρο του κέικ
  9. Αφήνουμε να κρυώσει εντελώς πριν ξεφορμάρουμε
Σημειώσεις
Η φόρμα που χρησιμοποίησα για το κέικ είναι αυτή

 

 

Related posts...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *