Κέικ με αλεύρι βρώμης με σμέουρα & μπανάνες
Χρόνος προετοιμασίας
5 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος
1 ώρα 15 λεπτά
Συνολικός χρόνος
1 ώρα 20 λεπτά
Author: Athena
Ποσότητα: φόρμα διαμέτρου 22εκ
430γρ νιφάδες βρώμης 100γρ φυτικό λάδι (χρησιμοποίησα αραβοσιτέλαιο) 3 μεγάλα αυγά 1½ κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας 113γρ γάλα (χρησιμοποίησα με χαμηλά λιπαρά) 4 μπανάνες αποφλοιωμένες σε κομμάτια 225γρ σιρόπι σφένδαμου 1κ.γ. αλάτι 12γρ μαγειρική σόδα 20γρ baking powder 1κ.γ. κανέλα 1κ.γ. μοσχοκάρυδο 100γρ σμέουρα Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175 βαθμούς αντιστάσεις πάνω κάτω Βάζουμε στο μπλέντερ τις νιφάδες βρώμης και τις αλέθουμε μέχρι να γίνουν σκόνη Τις αφαιρούμε σε ένα μπολ και βάζουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από τα σμέουρα Ενώνουμε καλά τα υλικά στο μπλέντερ και τα αδειάζουμε στο μπολ με το αλεύρι βρώμης Με μία μαρίζ (σπάτουλα σιλικόνης) ανακατεύουμε με το αλεύρι ώστε να έχουμε ένα ενιαίο μίγμα Προσθέτουμε τα σμέουρα και ανακατεύουμε\ Γεμίζουμε την φόρμα ψησίματος μέχρι ¾. Εάν δεν είναι σιλικόνης θα πρέπει να είναι καλά λαδωμένη Ψήνουμε για περίπου 1 ώρα και ένα τέταρτο μέχρι να βγαίνει καθαρό το μαχαίρι από το κέντρο του κέικ Αφήνουμε να κρυώσει εντελώς πριν ξεφορμάρουμε Η φόρμα που χρησιμοποίησα για το κέικ είναι
αυτή Συνταγή απο Craft Cook Love at https://www.craftcooklove.gr/2022/02/%ce%ba%ce%ad%ce%b9%ce%ba-%ce%bc%ce%b5-%ce%b1%ce%bb%ce%b5%cf%8d%cf%81%ce%b9-%ce%b2%cf%81%cf%8e%ce%bc%ce%b7%cf%82-%ce%bc%ce%b5-%cf%83%ce%bc%ce%ad%ce%bf%cf%85%cf%81%ce%b1-%ce%bc%cf%80%ce%b1%ce%bd%ce%ac.html
3.4.3177