Κέικ με αλεύρι βρώμης με σμέουρα & μπανάνες
 
Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγειρέματος
Συνολικός χρόνος
 
Σούπερ αφράτο κέικ χωρίς αλεύρι και γλουτένη και χωρίς ζάχαρη!!
Author:
Ποσότητα: φόρμα διαμέτρου 22εκ
Συστατικά
  • 430γρ νιφάδες βρώμης
  • 100γρ φυτικό λάδι (χρησιμοποίησα αραβοσιτέλαιο)
  • 3 μεγάλα αυγά
  • 1½ κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 113γρ γάλα (χρησιμοποίησα με χαμηλά λιπαρά)
  • 4 μπανάνες αποφλοιωμένες σε κομμάτια
  • 225γρ σιρόπι σφένδαμου
  • 1κ.γ. αλάτι
  • 12γρ μαγειρική σόδα
  • 20γρ baking powder
  • 1κ.γ. κανέλα
  • 1κ.γ. μοσχοκάρυδο
  • 100γρ σμέουρα
Οδηγίες
  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175 βαθμούς αντιστάσεις πάνω κάτω
  2. Βάζουμε στο μπλέντερ τις νιφάδες βρώμης και τις αλέθουμε μέχρι να γίνουν σκόνη
  3. Τις αφαιρούμε σε ένα μπολ και βάζουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από τα σμέουρα
  4. Ενώνουμε καλά τα υλικά στο μπλέντερ και τα αδειάζουμε στο μπολ με το αλεύρι βρώμης
  5. Με μία μαρίζ (σπάτουλα σιλικόνης) ανακατεύουμε με το αλεύρι ώστε να έχουμε ένα ενιαίο μίγμα
  6. Προσθέτουμε τα σμέουρα και ανακατεύουμε\
  7. Γεμίζουμε την φόρμα ψησίματος μέχρι ¾. Εάν δεν είναι σιλικόνης θα πρέπει να είναι καλά λαδωμένη
  8. Ψήνουμε για περίπου 1 ώρα και ένα τέταρτο μέχρι να βγαίνει καθαρό το μαχαίρι από το κέντρο του κέικ
  9. Αφήνουμε να κρυώσει εντελώς πριν ξεφορμάρουμε
Σημειώσεις
Η φόρμα που χρησιμοποίησα για το κέικ είναι αυτή
Συνταγή απο Craft Cook Love at https://www.craftcooklove.gr/2022/02/%ce%ba%ce%ad%ce%b9%ce%ba-%ce%bc%ce%b5-%ce%b1%ce%bb%ce%b5%cf%8d%cf%81%ce%b9-%ce%b2%cf%81%cf%8e%ce%bc%ce%b7%cf%82-%ce%bc%ce%b5-%cf%83%ce%bc%ce%ad%ce%bf%cf%85%cf%81%ce%b1-%ce%bc%cf%80%ce%b1%ce%bd%ce%ac.html