• spiderman cake DSC_0142spiderman cake DSC_0149

spiderman cake DSC_0171spiderman cake DSC_0153spiderman cake DSC_0172

  • spiderman cake DSC_0160

 

Η τούρτα που βλέπετε έγινε με πολλή πολλή αγάπη (όπως πάντα) για τον Χάρη το ανιψούδι που έκλεισε τα 5 πριν λίγες ημέρες. Η παραγγελία είχε δοθεί εδώ και καιρό (αυτή η τούρτα ήταν η αρχική έμπνευση) και μάλιστα ο κύριος Spiderman που κοσμεί την κορυφή της κατοικούσε στην τσάντα μου εδώ και ένα μήνα!! Πλύθηκε όμως, σενιαρίστηκε και πήγε και στάθηκε πάνω από μία σούπερ έκρηξη (ναι ναι έκρηξη είναι αυτό που βλέπετε).

Η παρασκευή μίας τέτοιας τούρτας δεν είναι τόσο δύσκολη όσο φαίνεται. Και σε προηγούμενα ποστ μου έχω πει ότι χρειάζεται καταρχήν όρεξη, καλή οργάνωση χρόνου και κάποια βασικά εργαλεία. Στην συγκεκριμένη περίπτωση τα δεντράκια έγιναν με τα κουπ πατ από τις πλαστελίνες της Πηνελόπης. Τα παράθυρα στα κτίρια είναι αποκλειστική εργασία της Πηνελόπης και του Γιάννη. Θα μπορούσαμε βέβαια να ακολουθώ και τις ίδιες μου τις οδηγίες και να μην φτιάχνω την τούρτα στο παρά πέντε (ακριβώς όμως ) του πάρτυ.

Σε κάθε περίπτωση η χαρά που δίνεις στον εορτάζοντα σε αποζημιώνει για τον κόπο σου! Άσε που με τη ζαχαρόπαστα δεν ξέρω για εσάς αλλά εγώ ξαναγίνομαι παιδί που παίζει με τις πλαστελίνες του 🙂 . Πάμε λοιπόν να σας δείξω βήμα βήμα τα υλικά που χρησιμοποίησα και την εκτέλεση. 

Καλή επιτυχία σε όποιον την δοκιμάσει!! Να ξέρει ότι θα τα καταφέρει!

Τούρτα Spiderman

Ποσότητα: Σερβίρει 20 με 25 άτομα

 
Συστατικά
  • 450γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 960γρ κρυσταλλική λευκή ζάχαρη
  • 6αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
  • 4κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 700ml κρέμα γάλακτος σε θερμοκρασία δωματίου
  • 770γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 κ.γ. baking powder
  • 1½ κ.γ. μαγειρική σόδα
  • 1κ.γ. αλάτι
  • 3 κ.σ. κακάο άγλυκο
  • 10 ml κόκκινο χρώμα πάστας
  • 5 ml μπλε χρώμα πάστας
  • 2κ.σ. λάδι (χρησιμοποίησα αραβοσιτέλαιο)
  • 2 κουτιά morfat creamy
  • 313γρ ζάχαρη άχνη
  • 2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας (εγώ χρησιμοποίησα άρωμα βούτυρο βανίλιας που είχα προμηθευτεί από τα Lidl)
  • 250γρ γκρι ζαχαρόπαστα
  • 500γρ μαύρη ζαχαρόπαστα
  • 1κ μπλε σκούρο ζαχαρόπαστα
  • 600γρ κόκκινη ζαχαρόπαστα
  • 200γρ κίτρινη ζαχαρόπαστα
  • λευκό και μαύρο γλάσο σε σωληνάριο
Οδηγίες
  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 175 βαθμούς Κελσίου αντιστάσεις πάνω-κάτω
  2. Ανακατεύουμε 470γρ αλεύρι με 1κ.γ. baking powder, 1κ.γ. μαγειρική σόδα, ½ κ.γ. αλάτι και το κακάο σε ένα μπολ
  3. Στο μίξερ σε δυνατή ταχύτητα χτυπάμε 230γρ βούτυρο με 480γρ ζάχαρη για 5 λεπτά μέχρι το μίγμα να αφρατέψει και να ασπρίσει
  4. Στη συνέχεια χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και προσθέτουμε 3 αυγά επιτρέποντας να αναμιχθεί πλήρως το ένα πριν προσθέσουμε το επόμενο
  5. Προσθέτους 2 κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας
  6. Στη συνέχεια προσθέτουμε εναλλάξ το μίγμα με το αλεύρι και 400ml κρέμα γάλακτος μέχρι να έχουμε ένα ενιαίο μίγμα.
  7. Με μία σύριγγα (χωρίς τη βελόνα) αφαιρούμε το κόκκινο χρώμα και το προσθέτουμε στο μίγμα.
  8. Συνεχίζουμε να ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε ένα ενιαίο μίγμα
  9. Βάζουμε το λάδι σε ένα μικρό μπολ και με ένα πινέλο σιλικόνης λαδώνουμε τη φόρμα μας
  10. Χρησιμοποίησα ορθογώνια φόρμα με αποσπώμενο μέρος διαστάσεων 38x25x7εκ
  11. Περιχύνουμε με το μίγμα και ψήνουμε για περίπου 35 λεπτἀ
  12. Ανακατεύουμε 300γρ αλεύρι με 1κ.γ. baking powder, ½ κ.γ. μαγειρική σόδα, ½ κ.γ. αλάτι σε ένα μπολ
  13. Στο μίξερ σε δυνατή ταχύτητα χτυπάμε 220γρ βούτυρο με 480γρ ζάχαρη για 5 λεπτά μέχρι το μίγμα να αφρατέψει και να ασπρίσει
  14. Στη συνέχεια χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και προσθέτουμε 3 αυγά επιτρέποντας να αναμιχθεί πλήρως το ένα πριν προσθέσουμε το επόμενο
  15. Προσθέτους 2 κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας
  16. Στη συνέχεια προσθέτουμε εναλλάξ το μίγμα με το αλεύρι και 300ml κρέμα γάλακτος μέχρι να έχουμε ένα ενιαίο μίγμα.
  17. Με μία σύριγγα (χωρίς τη βελόνα) αφαιρούμε το μπλε χρώμα και το προσθέτουμε στο μίγμα.
  18. Συνεχίζουμε να ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε ένα ενιαίο μίγμα
  19. Βάζουμε το λάδι σε ένα μικρό μπολ και με ένα πινέλο σιλικόνης λαδώνουμε τη φόρμα μας
  20. Χρησιμοποίησα 2 στρογγυλές φόρμες με περίμετρο 18εκ αλλά μπορούμε να το ψήσουμε σε 2 δόσεις
  21. Περιχύνουμε με το μίγμα και ψήνουμε για περίπου 30 λεπτἀ
  22. Ξεφορμάρουμε αφού κρυώσουν καλά, τυλίγουμε με μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο
  23. Την επόμενη μέρα χτυπάμε στο μίξερ τα μόρφατ με τη βανίλια και τη ζάχαρη άχνη να αφρατέψουν
  24. Κόβουμε τα παντεσπάνια με ένα κοφτερό μαχαίρι στα 4 και φτιάχνουμε τις άκρες ώστε να είναι ίδια σε πλάτος και ύψος.
  25. Στρώνουμε τη γέμιση σε κάθε στρώση παντεσπάνι και καλύπτουμε και όλα μας τα παντεσπάνια με το υπόλοιπο
  26. Αφήνουμε να παγώσουν για τουλάχιστον 2 με 3 ώρες
  27. Σε μία τετράγωνη βάση 30εκ απλώνουμε την γκρίζα ζαχαρόπαστα
  28. Φτιάχνουμε τα περιφερειακά της τούρτας (κτίρια, αράχνη) και την κόκκινη έκρηξη
  29. Ντύνουμε με ζαχαρόπαστα την τούρτα μας και με λίγο νεράκι κολλάμε τα διακοσμητικά μας
  30. Με το μαύρο γλάσο κάνουμε τον ιστό αράχνης στο πάνω μέρος της τούρτας και με το λευκό στολίζουμε τη βάση
Σημειώσεις
Τις ζαχαρόπαστες και γλάσα προμηθεύτηκα από εδώ, εδώ και εδώ
Μέχρι να την σερβίρουμε την τούρτα τη φυλάσσουμε στο ψυγείο μέσα σε κουτί
Τα παντεσπάνια τα έψησα από την προηγούμενη
Την αράχνη την έφτιαξα με βάση αυτήν την εικόνα

 

 

Related posts...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

31 σχόλια στο “Τούρτα Spiderman

  1. Δεν θα πω πολλά Αθηνα μου,απλά είναι σούπερ φανταστική.Μπράβο στα χέρια σου για το πολύ όμορφο αποτέλεσμα της τουρτας και εύχομαι χρόνια πολλά στο πεντάχρονο ανηψιό σου.pin…pin!

  2. Καλέ είναι αριστούργημα! Τόση λεπτομέρεια! Μπράβο Αθηνά είναι εντυπωσιακή και είμαι σίγουρη πως ο μικρός σας ήρωας απλώς θα χοροπηδούσε από την χαρά του! Καλέ την φάγατε μετά; Ειλικρινά για βιτρίνα είναι να την χαζεύεις! Επίσης τι καλό που έκανες add Links για ζαχαρόπαστες… θέλω επάνω από τα cupcakes μου να κάνω μία κρέμα σαν της σαντιγίς με χρώμα όμως αλλά κυρίως να στέκεται…διότι η σαντιγί εντός 20λέπτου χαλάει… ιδέα δεν έχω από τι υλικό τις φτιάχνουν!!!

  3. Την χάζεψα στο IG αλλά εδώ, με τις μεγάλες φωτογραφίες, φαίνεται σε όλο της το μεγαλείο! Γεια στα χέρια σου Αθηνούλα και πολύχρονο το ανηψάκι. Φιλιά πολλά :*

  4. Πολύ ωραία η τούρτα, αν και δε μπόρεσα να δω την αρχική έμπνευση για να “συγκρίνω” καθώς δε μου άνοιγε ο σύνδεσμος. Δεν παύει να είναι πανέμορφη πάντως!

    • Καλημέρα Δέσποινα, σε ευχαριστώ πολύ!! Σε ευχαριστώ πολύ και για την επισήμανση γενικότερα δεν δούλευαν οι σύνδεσμοι. Ευτυχώς που το είδες το διόρθωσα. Αν σε ενδιαφέρει πάντως η πηγή έμπνευσης μπορείς να την δεις εδώ Καλό ΣΚ εύχομαι 🙂

  5. πωπωωωωω απλα φανταστικη!!! καθομαι χαζευω τις εικονες θα λυπομουν να την κοψω!!!!
    ερωτηση επειδη δεν ακταλαβα καλα….. και η ορθογωνια κ η στρογγυλη ειναι 4 παντεσπανια; δλδ απο 2 κεικ κομμενα στη μεση γαι το καθενα;
    αντι γλασο σε σωληανριο {που να το βρω στην κατσικοεπαρχια!!} μπορουεμ να βαλουμε πχ λιωμενη σοκολατα ή γλασο απο μπισκοτα με αχνη;

    • Λοιπόν ήταν η ορθογώνια σε 4 κομμάτια και η στρογγυλή σε άλλα 4!! Εάν δεν είχα την έτοιμη λύση του γλάσου, θα χρησιμοποιούσα πολύ σκούρα σοκολάτα (με πάνω από 75% κακάο ) με πολύ λεπτή μύτη… Σε νοιώθω και εγώ στο σημείο της Αττικής που βρίσκομαι ψιλοεπαρχία είναι από άποψη υλικών (χθες έψαχνα απεγνωσμένα λευκή κουβερτούρα-δεν βρήκα)! 🙂

  6. Πολύ εντυπωσιακή Αθηνά μου! Φαντάζομαι τη χαρά του μικρού εορτάζοντα! Αν και εμένα να μου την έφερνες πιστεύω την ίδια χαρά θα είχα! Γεια στα χέρια σου!