red velvet cake red velvet cake red velvet cake red velvet cakeΚαλό μήνα !!! Πότε ήρθε Δεκέμβριος ούτε που το κατάλαβα!!! Αστραπή μία ανάσα, καλοκαίρι και τώρα ξαφνικά…. ετοιμαζόμαστε για τις γιορτές!!! Στολίσατε το δέντρο; Εμείς ήδη από τα τέλη Νοέμβρη σας πληροφορώ νωρίτερα από κάθε άλλη φορά. Μας έπεισε η μικρότερη και πιο γλυκιά ένοικος του σπιτικού μας. Και δεν το έχω καθόλου μετανιώσει!!! Το χαζεύουμε καθημερινά με την μικρή μου. 

Τώρα που μπήκε ο Δεκέμβριος είπα να εμπλουτίσω εορταστικά και το blog μου. Και τι καλύτερη αρχή από ένα cake που για μένα σημαίνει Χριστούγεννα!!! Ένα red velvet cake. Με το συγκεκριμένο τίτλο έχω αρκετά πειραματιστεί εδώ στο μπλογκ. Στο τέλος του ποστ θα βρείτε τις παλαιότερες συνταγές red velvet. Κάπου εκεί συνειδητοποίησα ότι δεν έχω ανεβάσει ποτέ ένα κλάσικ red velvet cake. Έτσι λοιπόν σε χρόνο dt συγκέντρωσα υλικά, λάδωσα φόρμα και ετοιμαζόμουν για φούρνισμα. Αφορμή έψαχνα. 

Ελπίζω να δοκιμάσετε και εσείς αυτό το σούπερ φανταστικό αφράτο και σοκολατένιο cake. Και εύχομαι αυτός ο μήνας να είναι για όλους μας ο φανταστικότερος όλων!!! 

Red Velvet Cake

Ποσότητα: φόρμα διάμετρο 17εκ και ύψους 9εκ.

Το πιο ζουμερό και χρωματιστό κέικ όλων των εποχών!!!
Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγειρέματος
Συνολικός χρόνος
 
Συστατικά
  • 120γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 10γρ κακάο άγλυκο
  • ¼ κ.γ. αλάτι
  • 135γρ ζάχαρη
  • 2 αυγά
  • 60γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 28ml υγρό χρώμα ζαχαροπλαστικής κόκκινο (χρησιμοποίησα αυτό)
  • ½ κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 112γρ κρέμα γάλακτος
  • ½ κ.σ λευκό ξύδι

  • για το γλάσο
  • 40γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 40γρ τυρί κρέμα ανάλατο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 80γρ ζάχαρη άχνη
  • ¼ κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
Οδηγίες
  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175 βαθμούς Κελσίου αντιστάσεις πάνω κάτω.
  2. Σε ένα βαθύ μπολ ανακατατεύουμε το κακάο (κοσκινισμένο) με το αλεύρι και το αλάτι και αφήνουμε στην άκρη.
  3. Στο μίξερ με το εξάρτημα φτερό χτυπάμε τη ζάχαρη με το βούτυρο.
  4. Προσθέτουμε τα αυγά με το εκχύλισμα βανίλιας και χτυπάμε μέχρι να έχουμε ένα ενιαίο αφράτο μίγμα.
  5. Προσθέτουμε το χρώμα και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί τελείως
  6. Στο μίγμα αυτό προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και το μίγμα αλευριού και ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις με μία σπάτουλα σιλικόνης.
  7. Αδειάζουμε σε καλά λαδωμένη φόρμα το μίγμα.
  8. Ψήνουμε για 50 λεπτά μέχρι το μαχαίρι να βγαίνει καθαρό από το κέντρο του cake.
  9. Περιμένουμε να κρυώσει καλά και ξεφορμάρουμε.
  10. Για το γλάσο χτυπάμε στο μίξερ όλα τα υλικά μέχρι να έχουμε μία ενιαία κρέμα.
  11. Απλώνουμε σε κρύο cake με τη βοήθεια μίας σακούλας ζαχαροπλαστικής ή με ένα κουτάλι
Σημειώσεις
Για μία κλασική μεγάλη φόρμα cake θα χρειαστεί να τριπλασιάσετε τα υλικά

 

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestGoogle+

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *