banana coconut cake_0516 banana coconut cake_0508 banana coconut cake_0514 banana coconut cake_0511Αυτό το μήνα έχω πάθει bruchoεμμονή (έτσι λέγεται ένα πρώην λογικός άνθρωπος ο οποίος ονειρεύεται γκουρμέ ομελέτες, pancakes, cakes και ό,τι μπορεί να συνδυαστεί με καφέ ή smoothies). Λίγο να είδατε insta stories ή instagram μου γενικά νομίζω θα το καταλάβατε. 


 Είπα λοιπόν να το συνεχίσω και εδώ στο διαδικτυακό μου σπιτάκι το θέμα έτσι για να το έχω ολοκληρωμένο. Μία γλυκιά πρόταση για το πρόγευμά σας είναι αυτό το σούπερ καραμελωμένο κεκάκι. Έχει και την καρύδα του και του δίνει κάτι το πολύ ιδιαίτερο στη γεύση. Πάμε να δούμε τη συνταγή βήμα βήμα και καλό σας bruncάρισμα!

Ανάποδο Κέικ Καραμελωμένης Μπανάνας με Καρύδα

Ποσότητα: 1 στρογγυλή φόρμα διαμέτρου 24εκ.

Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγειρέματος
Συνολικός χρόνος
 
Συστατικά
  • 3 μικρές μπανάνες
  • 3κ.σ. βούτυρο
  • 2κ.σ. χυμό λεμόνι
  • 60γρ καστανη ζάχαρη
  • 52γρ τριμμένη καρύδα
  • 2 αυγἀ
  • 134γρ ζάχαρη
  • 183γρ γάλα
  • 64γρ λιωμένο βούτυρο
  • 1 βανιλίνη
  • 233γρ φαρίνα
Οδηγίες
  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175ο Κελσίου
  2. Σε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά λιώνουμε τις 3 κ.σ. βούτυρο με το λεμόνι.
  3. Προσθέτουμε την καστανή ζάχαρη και ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
  4. Σε μία στρογγυλή φόρμα (σιλικόνης, διαμέτρου 24εκ), τοποθετούμε τις μπανάνες αφού τις έχουμε κόψει ροδέλες.
  5. Περιχύνουμε με το σιρόπι
  6. .
  7. Προσθέτουμε την τριμμένη καρύδα.
  8. Στο μίξερ μας εν τω μεταξύ χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη και το βούτυρο και την βανιλίνη.
  9. Προσθέτουμε το γάλα και το αλεύρι και ανακατεύουμε ίσα ίσα να ενωθούν τα υλικά.
  10. Αδειάζουμε το μίγμα στην φόρμα
  11. Ψήνουμε για περίπου 40 λεπτά μέχρι το μαχαίρι να βγαίνει στεγνό από το cake.
  12. Αφήνουμε να κρυώσει καλά πριν ξεφορμάρουμε.
Σημειώσεις
Την αποξηραμένη καρύδα την βρίσκουμε συνήθως στο διάδρομο με τα είδη ζαχαροπλαστικής.
Αρχική συνταγή εδώ.

 

 

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestGoogle+

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

2 σχόλια στο “Ανάποδο Κέικ Καραμελωμένης Μπανάνας με Καρύδα

  1. Τι ωραία πρόταση Αθηνούλα!
    Οι καραμελωμένες μπανάνες είναι φανταστικές, νομίζω πως οπουδήποτε και αν προστεθούν απογειώνουν το αποτέλεσμα!
    Και η προσθήκη καρύδας δίνει στο κέικ μία κάπως καλοκαιρινή αύρα!
    Keep brunching λοιπόν και να δίνεις και σε εμάς ωραίες ιδέες!
    Σε φιλώ

    • Η αλήθεια είναι ότι είχα τις αμφιβολίες μου για την προσθήκη της καρύδας, αλλά τελικά έδωσε μία γεύση νοσταλγίας από τις παλιές καρύδες που έτρωγα μικρή 🙂