pink oreo cookies_0460 pink oreo cookies_0466 pink oreo cookies_0470 pink oreo cookies_0463Καταλαβαίνουμε όλοι – και κυρίως οι ετοιμαστές παιδικού κολατσιού- ότι ο προβληματισμός για το τί στο καλό να βάλουμε στο τάπερ του μικρού μας ζουζουνιού δεν είναι μία έννοια που σταματά την πρώτη εβδομάδα έναρξης της σχολικής χρονιάς. Μας απασχολεί ολόκληρη την σχολική χρονιά. Πιστέψτε με. 

Το να ψήνουμε και να φουρνίζουμε και να μαγειρεύουμε δεν είναι πάντα εφικτό ειδικά αν εργαζόμαστε. Σας νοιώθω απόλυτα. Εγώ πρώτη καταφεύγω (σε όσο πιο υγιεινά μπορεί να είναι) έτοιμα σνακ. Μπάρες δημητριακών, δημητριακά, τυράκια, γιαουρτάκια και δεν συμμαζεύεται. 

Αυτήν την χρονιά κάνω μία φιλότιμη προσπάθεια να ετοιμάζω το ΣΚ και κάτι με τα χεράκια μου για το σχολικό τάπερ. 

Όταν είδα τη συνταγή αυτή στο αγαπημένο μου Pinterest ξετρελάθηκα. Σε ποιόν δεν αρέσουν τα μαλακά μπισκότα (cookies) με oreo από πάνω; Εγώ λίγο τα ζουζούνεψα με λίγο φυσικό ροζ χρώμα (aka σκόνη παντζαριού). Η παρασκευή τους είναι (εννοείται) πανεύκολη. Το εξάρτημα φτερό του μίξερ σας θα σας ετοιμάσει μία ζύμη πολύ αφράτη (δες φωτό που ακολουθεί):

pink oreo cookies_9573

Και πόσο νόστιμα έγιναν έχω να πω. Χωρίς αυγό. Με την ελαφρά όξινη γεύση του τυριού κρέμα και την σοκολατένια των oreo. Μου άρεσαν τόσο πολύ που σκέφτομαι πολύ σοβαρά να τα κρατήσω όλα για μένα 😉 

Πάμε να δούμε την συνταγή και καλή σας απόλαυση (πάει τέλεια με ένα ποτήρι παγωμένο γάλα – το τέλειο βραδυνό comfort food). 

Μαλακά Μπισκότα με oreo με φυσικό ροζ χρώμα

Ποσότητα: 22 μπισκότα

Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγειρέματος
Συνολικός χρόνος
 
Συστατικά
  • 120γρ τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου
  • 100γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου (χρησιμοποιώ Lurpak)
  • 10τμχ (121γρ) χοντροκοπανισμένα μπισκότα τύπου oreo
  • ¾ κούπας (182γρ) λευκή κρυσταλική ζάχαρη
  • 150γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 6γρ σκόνη παντζαριού (προαιρετικά)
Οδηγίες
  1. Χτυπάμε στο μίξερ με το εξάρτημα φτερό το τυρί κρέμα με το βούτυρο ώστε να ενωθούν ως υλικά.
  2. Προσθέτουμε την ζάχαρη και την σκόνη παντζαριού και χτυπάμε πολύ καλά ώστε να έχουμε ένα ενιαίο κρεμώδες μίγμα.
  3. Προσθέτουμε σε χαμηλή ταχύτητα το αλεύρι κουταλιά κουταλιά και χτυπάμε ίσα ίσα να ενωθεί με το υπόλοιπο μίγμα.
  4. Με μία σπάτουλα σιλικόνης ανακατεύουμε στη ζύμη μας τα χοντροκοπανισμένα oreo.
  5. Σκεπάζουμε το μπολ του μίξερ με μεμβράνη τροφίμων και βάζουμε στο ψυγείο για 2 περίπου ώρες.
  6. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175 βαθμούς αντιστάσεις πάνω κάτω.
  7. Με ένα κουτάλι σερβιρίσματος παγωτού, κάνουμε τη ζύμη μπαλίτσες και τις απλώνουμε αραιά σε ρηχό ταψί που έχουμε καλύψει με λαδόκολλα.
  8. Ζουλάμε ελαφρώς την κορυφή από τις μπαλίτσες.
  9. Αφού ο φούρνος μας έχει ζεσταθεί πολύ καλά, ψήνουμε για 15 λεπτά έτσι ώστε να έχουν χρυσίσει οι άκρες και τα μπισκότα να είναι ακόμα μαλακά.
  10. Αφήνουμε να κρυώσουν ελαφρώς και τα απλώνουμε σε σχάρα ώστε να κρυώσουν εντελώς
  11. Φυλάσσονται σε δροσερό μέρος σε αεροστεγές τάπερ.
Σημειώσεις
Την σκόνη παντζαριού την βρίσκουμε σε καταστήματα με βιολογικά είδη.
Αρχική συνταγή εδώ.

 

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestGoogle+

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

2 σχόλια στο “Μαλακά Μπισκότα με oreo με φυσικό ροζ χρώμα