peanut butter chocolate cupcakes_0472 peanut butter chocolate cupcakes_0476 peanut butter chocolate cupcakes_0501 peanut butter chocolate cupcakes_0480Φυσάω γρήγορα γρήγορα την σκόνη στο μπλογκοσπιτάκι μου (επιφυλάσσομαι να απολογηθώ για την μακρόχρονη απουσία μου) και έρχομαι στο προκείμενο!! Το παιδί μου σήμερα ξεκινάει σχολείο. Ε και; θα μου πείτε και καλά θα κάνετε!!!! Μα ξεκινάει το δημοτικό, το διάβασμα, την μελέτη, το σχολείο σχολείο. 

Καταλαβαίνετε από την εισαγωγή ότι η αγωνία μου έχει χτυπήσει κόκκινο. Και ας είμαι ευλογημένη τόσο ώστε το παιδί να μην αλλάζει σχολικό περιβάλλον. Και ας έχω προετοιμαστεί έχοντας όλη την λίστα σχολικών αγορασμένη, το πρόγραμμα σεταρισμένο κλπ κλπ. 
 
Η αλλαγή παραμένει αλλαγή. Για μένα ξεκινά ένα νέο κεφάλαιο: το παιδί μου θα μορφωθεί και εγώ πρέπει να έχω την δύναμη, τα χρήματα και την υπομονή να το στηρίξω. Για να φτάσει εκεί που θέλει εκείνη. Για να της προσφέρω τις καλύτερες δυνατές επιλογές. Για να αλλάξει τον κόσμο (μόνο αν το θελήσει ). 
 
Ευτυχώς έχω την σοφία να μην της έχω μεταδώσει κάτι από το όλο μου άγχος και η Πηνελόπη είναι απλά χαρούμενη και χαραλή. 
 
Σταματάω κάπου εδώ το παραλήρημα και ξεκινάω καταρχήν με την έως τώρα εμπειρία μου ελπίζοντας να φανώ χρήσιμη έστω σε έναν ακόμα εκτός από τον εαυτό μου 🙂 . Αν θέλετε και άλλα πολλά tips δείτε τις fellow bloggers που τα έχουν (πραγματικά) σκεφτεί όλα εδώ, εδώ, εδώ, εδώ και εδώ.  
 
Μα δεν τα έχουν σκεφτεί όλα;
 
Η πρώτη μεγάλη αλλαγή έγινε στο δωμάτιο της Πηνελόπης όπου με τον μπαμπά της προσπαθήσαμε να φτιάξουμε μία όμορφη γωνιά μελέτης. Το γραφείο μας είναι αυτό, η καρέκλα αυτή και τα ράφια είναι αυτά
 
fistgrader1 fistgrader DSC_0462
 
Προς το παρόν τα ράφια έχουν γεμίσει από τα αγαπημένα παιχνίδια της μικρής μου, σιγά σιγά και ύπουλα αυτά θα αφαιρούνται ώστε να μην έχουμε πολλά πράγματα να μας αποσπάνε την προσοχή. 
 
Δεν τήρησα τη σοφή συμβουλή των βετεράνων μαμάδων που μου είπαν όχι καρέκλα γραφείου με ροδάκια, επικράτησε το ροζ στο σπίτι μας θα δούμε πώς θα πάει αυτό. 
 
Και εδώ ήρθε το πρώτο σοκ! Πάει το νηπιακού χαρακτήρα δωμάτιο της μικρούλας μου. Αν θέλετε να δείτε πώς ήταν πριν η συγκεκριμένη γωνιά δείτε εδώ
 
Τέλος πάντων η χαρά του παιδιού μου ήταν τόση (συστήνεται και ενημερώνει ότι θα πάει Α᾽ Δημοτικού) που το ξεπέρασα το σοκ πολύ γρήγορα. 
 
Η φίλη Γιούλη μου συνέστησε τις έτοιμες ετικέτες τις οποίες προμηθευτήκαμε από εδώ. Πήραμε μάλιστα και μία τσαντούλα μπαλέτου με το όνομά της, την οποία δεν φωτογράφισα (συγχωρέστε μία μητέρα σε πανικό ). 
 fistgrader_0466Μία άλλη ιδέα που είχα ήταν να φτιάξω μία σφραγίδα με το όνομά της ώστε να μαρκάρω τα αντικείμενά της και τα ρούχα της. Φτιάχνονται στο πι και φι και κοστίζουν ελάχιστα, τη δική μας την προμηθευτήκαμε εδώ. Ταμπόν για όλες τις χρήσεις μπορείτε να βρείτε εδώ
 
fistgrader_0470 fistgrader_0469
Το μελάνι της φωτό πάντως δεν κάνει για κάτι άλλο εκτός από χαρτί οπότε και εμένα με βλέπω να αγοράζω άλλο από το λινκ που σας έβαλα…
 
Και για να περάσουμε στο ψητό ή μάλλον στο γλυκό, τα γλυκάκια που είδατε άνωθεν φτιάχτηκαν για το κολατσιό μας τώρα που αρχίζουμε το ¨μεγάλο σχολείο¨. Έχουν οπωσδήποτε σοκολάτα και η πονηρή μανούλα έβαλε και λίγο δυναμωτικό φυστικοβούτυρο. Το οποίο βέβαια η μικρή μου foodie αντελήφθη αμέσως και λίγο δυσαρεστήθηκε αλλά παρόλα αυτά μας περιμένουν έτοιμα στο τάπερ της (ευτυχώς). 
 
Πάμε να δούμε την συνταγή, καλή σχολική χρονιά σε όλους, κουράγιο στις μανούλες με νέα ξεκινήματα και κοριτσάκι μου εύχομαι να έχεις μία υπέροχη σχολική χρονιά και να ευχαριστηθείς την σχολική σου εμπειρία !!!
 
 
Κεκάκια Φυστικοβούτυρου με κακάο

Ποσότητα: 12 τεμάχια

Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγειρέματος
Συνολικός χρόνος
 
Συστατικά
  • 150γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 30γρ κακάο
  • ¼ κ.γ. αλάτι
  • 150γρ καστανή ζάχαρη
  • 2 αυγά
  • 115γρ λιωμένο και ελαφρώς κρυωμένο βούτυρο
  • 125γρ φυστικοβούτυρο
  • 100γρ γάλα
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
Οδηγίες
  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου.
  2. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το κακάο και το αλάτι.
  3. Στο μίξερ ανακατεύουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά με το εξάρτημα φτερό.
  4. Προσθέτουμε με μία σπάτουλα σιλικόνης με απαλές κινήσεις το μίγμα αλευριού- κακάο στα υγρά υλικά.
  5. Αδειάζουμε έως ¾ σε φόρμες σιλικόνης για μάφιν.
  6. Ψήνουμε για περίπου 25 λεπτά.
  7. Αφήνουμε να κρυώσουν για 10 λεπτά, ξεφορμάρουμε και απλώνουμε σε σχάρα ώστε να κρυώσουν εντελώς.
Σημειώσεις
Αρχική συνταγή εδώ
 

Related posts...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

10 σχόλια στο “Κεκάκια Φυστικοβούτυρου & Οδηγός επιβίωσης μαμάς Α᾽ Δημοτικού

  1. Welcome back Αθηνούλα!!! Η Πηνελόπη όπως όλα τα παιδάκια της ηλικίας της όλο αυτό το βλέπει σαν φυσική συνέπεια του νηπιαγωγείου γι αυτό και είναι τόσο χαλαρή! Όταν τα παιδάκια έχουν πρόγραμμα πίστεψε με τίποτα δεν αλλάζει στην καθημερινότητα τους επειδή θα είναι στο Δημοτικό… μάλλον εκείνη θα σε οδηγήσει και θα σε προσαρμόσει στη νέα πραγματικότητα 🙂 Καλή σχολική χρονιά εύχομαι και ότι καλύτερο για την μικρούλα σου 🙂

    Τα κεκάκια σου δείχνουν υπέροχα και λαχταριστά και ελπίζουμε σε ακόμη περισσότερες λαχταριστές συνταγές από εδώ και μπρος !!! Καλή σας εβδομάδα

    • Το πιστεύω και εγώ αυτό που λες Χριστίνα μου, η κόρη μου πολλές φορές με οδηγεί στο σωστό δρόμο 🙂 Σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια!! Καλή εβδομάδα και πολλά φιλιά!

  2. ενταξει, εισαι μεσα στο μυαλο μου λεμε!!! Εχθες εψαχνα συνατγη για κεικακια με φυστικοβούτυρο!!!!! οποτε, στην αντιγραφω 🙂

    Καλη αρχη κούκλα και εχε παντα στο νου ότι παντα η μανα ειναι πιο αγχωμένη απο το παιδι! Η Πηνελόπη δε μασαει, θα τα παει σουπερ!

    • Φιλενάδα είμαι σίγουρη ότι θα τα δοκιμάσεις. Κερνάω αν θες και καφέ για κατ οίκον ιδιαίτερο (πόσες φορές πρέπει να σε καλέσω τώρα το κάνω και δημόσια!) Ευχαριστούμε πολύ για τις ευχές!!!

  3. τα εφτιαξα να τα παρουν οι διδυμες μου,στον παιδικο σταθμο..λιγο να δοκιμασουμε μαμα.λιγο να δοκιμασω κι εγω.προβλεπω να φτιαχνω κι αλλα το βραδυ,χαχαχα~~

    • Χα χα τρώγονται εύκολα τα άτιμα έχεις δίκιο!!! Κάνε διπλή δόση την επόμενη φορά 😉 Καλή σχολική χρονιά και στις διδυμούλες σου εύχομαι Όλγα μου!