caramel-apple-pie-dsc_0211 caramel-apple-pie-dsc_0203 caramel-apple-pie-dsc_0188Το γλυκό αυτό το προσπαθώ καιρό!! Βασικά όλα ξεκίνησαν από ένα βιντεάκι από αυτά που βλέπεις στο timeline του facebook. Μου φάνηκε τόσο απλή και λαχταριστή που έπρεπε να την δοκιμάσω! Αλλά έλα που η συνταγή δεν έβγαινε με τίποτα ! Κατέληξα να την πετάω δύο φορές καμμένη και εγώ πλήρως θυμωμένη και απογοητευμένη να μουρμουράω!! Τέλος πάντων πείσμωσα στο τέλος! Και λέω δεν γίνεται: Π Ρ Ε Π Ε Ι να την φτιάξω!! Και να την βιντεοσκοπήσω για όλους εκεί έξω που δεν έχουν τον χρόνο/ όρεξη/ χρήμα να δοκιμάζουν μία συνταγή και να να μην βγαίνει ! Έτσι λοιπόν την Κυριακή που μας πέρασε, αφού κάθισα και μελέτησα τί πρέπει να κάνω ώστε να έχω ένα γευστικό αποτέλεσμα που επιθυμούσα την επιχείρησα για τρίτη και φαρμακερή φορά!!

Είχα και καλό σκοπό άλλωστε: το δεύτερο craft party του αγαπημένου μας περιοδικού C2 !! Αυτή τη φορά φωνάξαμε και φίλες του περιοδικού μας ώστε να γνωριστούμε καλύτερα, να κραφτάρουμε και να περάσουμε υπέροχα!! Έτσι λοιπόν μαζευτήκαμε 9 bloggers, η ‘Εφη (Cheap Smart Toys), η Μαίρη (Swanocean), η Κατερίνα (Sundayprojects), η Μαριαλένα (Marmalena, Polyanna’s Days), η Άννα (Journey Into Creativity), η Ελένη (CraftwithMom), Ζήνα ( Efzin Creations) φυσικά που ήταν και η οικοδέσποινα, η αρχοντιά μου και last but not least η Μάρω (Akamatra).

craft-party-c2-dsc_0196

Φτιάξαμε υπέροχα πράγματα, όλα ιδέες και με τις οδηγίες της Ζήνας. Το πρώτο που φτιάξαμε ήταν άλατα μπάνιου, μυρωδάτα και φανταστικά και το δεύτερο project ήταν ένα φανταστικό τελαράκι θήκη !! Είναι απίστευτο πόσο εύκολα και απλά έγιναν !! Πέρασα τέλεια και διαπίστωσα για ακόμα μία φορά πόσο ψυχοθεραπευτικό είναι να κάνεις κάτι με τα χέρια σου 🙂

Περισσότερο φωτογραφικό υλικό μπορείτε να δείτε στη σελίδα του περιοδικού στο facebook εδώ. Στο σημείο αυτό θέλω και εγώ με τη σειρά μου να ευχαριστήσω από καρδιάς τους χορηγούς του πάρτυ μας που μας πρόσφεραν υλικά με αγάπη :

– Τελαράκια και είδη ραπτικής από τη MarMaLena 
-Έλαια από το Hobby Factory – Dimiourgise.gr
– Αλάτια και αποξηραμένα βότανα από Terra Delicia
– Υφάσματα από Kritikou Shopping Therapy

craft-party-c2-dsc_0215 craft-party-c2-dsc_0217

Η μηλόπιτα λοιπόν που βλέπετε ήταν η δική μου συνεισφορά στην όμορφη παρέα της Κυριακής! Τα κορίτσια είπαν όλες καλά λόγια (να μου πεις τί θα έλεγαν χάλια είναι 😉 Πάντως έφαγαν το κομμάτι τους ! Και εγώ το δικό μου ! Οπότε σας προτείνω να την φτιάξετε εύκολα και απλά με ένα μαντεμένιο (ή άλλου είδους ) τηγάνι που μπαίνει στο φούρνο!  Στο σημείο αυτό οφείλω να ευχαριστήσω το συζυγούλη Γιάννη γιατί χωρίς τη βοήθεια του δεν υπήρχε περίπτωση να βιντεοσκοπήσω αξιοπρεπώς το αναποδογύρισμα της μηλόπιτας ! Καλά τα μαντεμένια τηγάνια αλλά πολύ βαριά οπότε σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση θα βλέπατε δύο χέρια και δυο πόδια να αναποδογυρίζουν !!! Δείτε το κλιπ της συνταγής και παρακάτω αναλυτικές οδηγίες!


 

Μηλόπιτα με Καραμελωμένα Μήλα

Ποσότητα: 10 με 12 μερίδες

Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγειρέματος
Συνολικός χρόνος
 
Συστατικά
  • 1 μήλο πλυμμένο και κομμένο σε κύβους
  • 6 κ.σ. ζάχαρη
  • 6 κ.σ. νερό
  • 2 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
  • ½ κούπα (134γρ) ζάχαρη
  • 183γρ γάλα
  • 64 γρ βούτυρο λιωμένο
  • ¼ κ.γ. μοσχοκάρυδο
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 σφηνάκι κονιάκ
  • 1½ κούπα (233γρ) αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κ.σ. baking powder
Οδηγίες
  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175 βαθμούς (αέρα)
  2. Σε ένα τηγάνι που μπαίνει στο φούρνο ρίχνουμε το νερό με τη ζάχαρη σε μεσαία φωτιά
  3. Προσθέτουμε το μήλο και σωτάρουμε μέχρι να αρχίσει να κολλάει το μήλο στο σιρόπι
  4. Βγάζουμε από το μάτι
  5. Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε και ανακατεύουμε το αλεύρι με το baking powder και αφήνουμε στην άκρη
  6. Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε τα αυγά
  7. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε
  8. Προσθέτουμε το γάλα, το βούτυρο, το μοσχοκάρυδο, τη βανίλια και το κονιάκ και ανακατεύουμε ζωηρά
  9. Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε ένα ενιαίο μίγμα
  10. Αδειάζουμε το μίγμα στο τηγάνι επάνω στα μήλα φροντίζοντας να τα καλύψουμε και βάζουμε στο φούρνο
  11. Ψήνουμε 10 με 15 λεπτά
  12. Αφήνουμε 5 λεπτά να κρυώσει ελαφρώς και αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα
  13. Γαρνίρουμε με σιρόπι καραμέλας
Σημειώσεις
Το τηγάνι που χρησιμοποίησα είναι από μαντέμι. Εναλλακτικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα στρογγυλό ταψί που να χωράει στο μάτι της κουζίνας ή ένα τηγάνι με αποσπώμενο χερούλι

 

Εις το επανιδείν κορίτσια και καλή επιτυχία σε όλους δοκιμάσουν να την φτιάξουν !!

 

Related posts...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

14 σχόλια στο “Μηλόπιτα με Καραμελωμένα Μήλα

  1. Μπράβο Αθηνά! Πολύ αναβαθμισμένο post! Και βίντεο! Το οποίο βρήκα τεχνικά άρτιο, γρήγορο και με ενδιαφέρον!

    Χρήσιμο επίσης το σκεύος σου και η ιδέα all in one πολύ καλή γιατί το πιο κουραστικό είναι να πλυθούν όλα τα σκεύη που χρειάστηκαν σε μια παρασκευή…
    Όμορφες και οι δημιουργίες σας!

  2. λατρευω τη μηλοπιτα και καθε γλυκο με μηλα, για να πω την αληθεια. βεβαια αν βαλω διπλα και παγωτο βανιλια, διπλη η χαρα!

    και το παρτακι σας απλα υπεροχο! ειδα φωτογραφιες και στο facebook και ζηλεψα! καλα να περνατε κουκλες!

  3. οφειλω να ομολογησω οτι το craft party ειχε και αλλο καλο για μενα…γιατι φυσικα δε φαγωθηκε ολη η μηλοπιτα οποτε το επομενο πρωι ειχα στο καφεδακι μου διπλα τρια λαχταριστα κομματια τα οποια και ΔΕΝ μοιραστηκα!!! ειμαι κακια μανα ναι???

    περασαμε υπεροχα, να το ξανακανουμε και να ξαναφαμε κ μηλοπιτα που πλεον εγινε η αγαπημένη μου συνταγη!

  4. Λατρευω τα μηλα σε γλυκό. Η συνταγή που προτείνεις πρέπει να είναι πολυ ευωδιαστη και γευστική. Και μόνο οτι τελικα καραμελωνεις τα μήλα ειναι πειρασμός!

    • Ήταν όντως τέλεια!! Μιλάμε για πολύ ταλαντούχες crafters !! ( τη Ζίνα εννοώ και τα κορίτσια!) Εγώ δεν τρελαίνομαι για μηλόπιτα τρελαίνομαι όμως για κέικ και καραμέλα! Καλή εβδομάδα εύχομαι!

  5. Καλά για τη μηλόπιτα αυτή δεν έχω λόγια μιας και τη δοκίμασα από τα χεράκια της ίδιας της δημιουργού! Τώρα θα τη φτιάχνω και μόνη μου χιχι!
    Τα περάσαμε όμορφα όμορφα όμορφα!