egg buns DSC_0051 egg buns DSC_0039 egg buns DSC_0017 egg buns DSC_0053 egg buns DSC_0046 egg buns DSC_0037

Είναι από τα αγαπημένα μου ψωμάκια. Αυτά τα στρογγυλά φρατζολάκια ( οι μαργαρίτες) είναι τόσο λαχταριστά. Αυτό που όμως παθαίνω (συνεχώς όμως) είναι να μου μένουν την επόμενη ημέρα και να μην ξέρω τί να τα κάνω. Το πρωινό που ακολουθεί μου έδωσε μία ωραιότατη λύση. Τα αυγά δεν παραψήνονται και μένουν ρευστά και λαχταριστά και η γαλοπούλα συμπληρώνει ένα πλήρες γεύμα σε ένα μικρό ψωμένιο δεματάκι! Ανάλογα με τα γούστα μας προσθέτουμε ή αφαιρούμε υλικά: στον τυροφάγο Γιάννη έβαλα λίγο περισσότερο τριμμένο τυρί ενώ εγώ προτίμησα να έχει και κάτι πράσινο το πρωινό μου οπότε πρόσθεσα λίγα αποξηραμένα chives (σχινόπρασο). Ακολουθεί η (πανεύκολη) συνταγή:

Αυγά φούρνου σε ψωμάκια μαργαρίτα

Ποσότητα: 2 μερίδες

Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγειρέματος
Συνολικός χρόνος
 
Συστατικά
  • 2 ψωμάκια μαργαρίτα
  • 2 φέτες καπνιστή γαλοπούλα (κατά προτίμηση στρογγυλές)
  • 2 μικρά αυγά
  • 2 κ.σ. κίτρινο τριμμένο τυρί (χρησιμοποίησα Milner)
  • 2 κ.γ. σχινόπρασο αποξηραμένο(chives) (προαιρετικό)
Οδηγίες
  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190 βαθμούς αέρα ή 200 αντιστάσεις πάνω κάτω
  2. Με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβουμε το πάνω μέρος του ψωμιού σαν καπάκι και αφαιρούμε με προσοχή την κόρα (πρέπει να μην το τρυπήσουμε στο κάτω μέρος)
  3. Απλώνουμε μία φέτα γαλοπούλα σε κάθε ψωμάκι ώστε να καλύψει και τα τοιχώματα
  4. Σπάμε με προσοχή το αυγό μας (ένα σε κάθε ψωμάκι)
  5. Προσθέτουμε από μία κουταλιά σούπας τυρί σε κάθε ψωμάκι και αντίστοιχα σχινόπρασο
  6. Ψήνουμε για περίπου 25 λεπτά (ρευστός κρόκος, ελαφρά ψημένο ασπράδι)
Σημειώσεις
Γίνεται νοστιμότερο με ελαφρά μπαγιατισμένο ψωμί
Μπορούμε να αντικαταστήσουμε τη μαργαρίτα με μεγάλου μεγέθους φωμί για hamburger
Αν βγεί μεγαλύτερο από το ψωμί μας το αυγό και τρέξει, σκουπίζουμε καλά με απορροφητικό χαρτί κουζίνας και συνεχίζουμε ;)

 

egg buns DSC_0043 letters

 

 

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestGoogle+

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

24 σχόλια στο “Αυγά φούρνου σε ψωμάκια μαργαρίτα

  1. Πόσο σούπερ νόστιμη κ πρακτική ιδέα Αθηνά!! Και εμείς αγαπάμε ψωμί μαργαρίτα και αυγουλάκια και δεν το έχω δοκιμάσει αυτό ποτές. Σ’ευχαριστούμε πολύ

  2. Αθηνά μου τι όμορφη ιδέα και πόσο μου αρέσει όπως τα έχεις φτιάξει και τα παρουσιάζεις! Επειδή μου αρέσουν τα αυγά μπαίνει στη λίστα μου για να τα δοκιμάσω! Καλό μήνα! Φιλιάαααα

  3. Μόλις εχθές έκανα κάτι ανάλογο με την δική σου συνταγή με βάση το αυγό,απλά εγω πρόσθεσα σωταρισμένο σπανάκι.΄πάντως όπως και να είναι δίνει μια ωραία γεύση στο στόμα Αθηνά μου…pin!

  4. Έχω καιρό που δεν έχω φάει ψωμάκι τέτοιο.. ο φούρνος μας εδώ φταίει.. δεν έχει! Θα ψάξω να βρω και θα το δοκιμάσω σίγουρα.. νομίζω 8α αρέσει και στη μικρή η έκπληξη με το μέσα!! Χάχα Σαν το αυγό κιντερ θα της πω!! Τέλεια ιδέα Αθηνά!!!

    • Μπορεί να να χρησιμοποιήσεις και ψωμί για hamburger αντί για μαργαρίτα (απλά σε μεγάλο μέγεθος για να χωράει το αυγό 😉 ) Χα χα ναι kinder με κρόκο χα χα!! Φιλιά Ίρις μου!

  5. Αθηνούλα προσπάθησα να σου γράψω και το πρωί αλλά δεν το δέχτηκε το σχόλιο μου.. για αυτό προσπαθώ πάλι.. λοιπόν επειδή δεν θυμάμαι ακριβώς τι είχα γράψει σου λέω ότι η ιδέα σου είναι φοβερή και θα το κάνω και εγώ μια και έχω τυρί Κουτρομάνου!!!!. Επίσης για τη μικρή μου μια και δεν τρώει το ασπράδι θα το κάνω μόνο με τον κρόκο.. θα ενθουσιαστεί….

  6. Τέλεια ιδέα για ένα γευστικότατο αλμυρό πρωινό.
    Πολύ μου αρέσει που ετοιμάζεται τόσο εύκολα και που είναι τόσο ευέλικτο ως προς τα υλικά!
    Σε φιλώ πολύ, καλό βράδυ και καλό μήνα!

  7. Τοσο απλο και υπέροχο! Ιδιως για τα πρωινά που δεν εχεις ορεξη να φας το συνηθισμενο αλλα απο την αλλη βαριεσαι κι ολας να ανακατευτεις και πολυ στη κουζίνα! Μπαίνει σιγουρα στη λιστα to do! Φιλια!

  8. Αθηνά μου, καταρχήν χρόνια πολλά και καλή χρονιά! Πάνω που σκεφτόμουν, τι να τους φτιάξω αύριο για πρωινό, έπεσα πάνω σ’αυτή τη συνταγή…τέλεια έχω και μια μαργαρίτα από χθες! Θα βάλω φωτογραφίες για να δεις… φιλιά