triple mousse brownie cake DSC_0063

triple mousse brownie cake DSC_0091

triple mousse brownie cake DSC_0042

triple mousse brownie cake DSC_0054

Ή αλλιώς τούρτα kiss !! Έτσι την χαρακτήρισε ο αδερφός μου όταν την δοκίμασε. Έγινε με πολλή αγάπη για τον αγαπημένο μου θείο που έκλεισε αισίως τα ογδόντα χρόνια ζωής. Το γιορτάσαμε όλοι μαζί : παιδιά, ανίψια, σύζυγος, εγγόνια. Μεγάλη ευτυχία μεγαλώνοντας να έχεις δίπλα σου την οικογένειά σου!Να τον χαιρόμαστε λοιπόν και να είναι χιλιόχρονος!! 

Έχω ξανακάνει μους τούρτα το Πάσχα που μας πέρασε, απλά σε αυτήν είπα να συνδυάσω και την αγαπημένη μου γεύση φράουλας σε μους που δεν το είχα δοκιμάσει ξανά. Για βάση είπα αντί για cookies να χρησιμοποιήσω το λατρεμένο μου brownie οπότε τσουπ! έτοιμο το concept της τούρτας! Η βάση έγινε δύο μέρες πριν σερβιριστεί η τούρτα μας έμεινε στο ψυγείο να μαλακώσει. Το προηγούμενο βράδυ έκανα τις μους (μπορεί και να το είδατε και στο instagram) και το πρωί το γλάσο της σοκολάτας και ο στολισμός. Την τούρτα την φάγαμε το ίδιο μεσημέρι. Πάμε λοιπόν να δούμε βήμα βήμα πώς μπορούμε να την φτιάξουμε;

Τούρτα με τριπλή μους και βάση brownie

Ποσότητα: στρογγυλή φόρμα 24εκ.

 
Συστατικά
  • Βάση Brownie
  • 100γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 50γρ κακάο
  • ½ κ.γ. αλάτι
  • ½ κ.γ. baking powder
  • 120γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου (χρησιμοποίησα Lurpak)
  • 190γρ λευκή κρυσταλλική ζάχαρη
  • 2 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
  • 2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 κ.γ. λάδι (χρησιμοποίησα αραβοσιτέλαιο)
  • Μους Σοκολάτας Γάλακτος
  • 1 morfat creamy (250γρ)
  • 175γρ σοκολάτα κουβερτούρα γάλακτος
  • Μους λευκής σοκολάτας
  • 1 morfat creamy (250γρ)
  • 175γρ σοκολάτα κουβερτούρα λευκή
  • Μους φράουλας
  • 180γρ σοκολάτα κουβερτούρα λευκή
  • 500ml κρέμα γάλακτος (πλήρη λιπαρά)
  • 1½ σακουλάκιζελατίνη σε σκόνη
  • 12 κ.σ. (50γρ) nesquik φράουλα
  • Γλάσο Σοκολάτας
  • 200γρ κουβερτούρα
  • 100ml κρέμα γάλακτος
  • Διακόσμηση τούρτας
  • 125γρ αποψυγμένα φρέσκα μύρτιλα
  • 1 κ.σ. ζάχαρη άχνη
  • λίγα mini marshmallows (τα προμηθεύτηκα από το Marks and Spencer Food)
Οδηγίες
  1. Για τη Βάση Brownie, προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ο αέρα
  2. Σε ένα βαθύ μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, κακάο, baking powder, και αλάτι με ένα κουτάλι
  3. Σε ένα κατσαρολάκι σε μεσαία φωτιά λιώνουμε το βούτυρο
  4. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να λιώσει χωρίς να αφήσουμε να βράσει
  5. Αφαιρούμε από τη φωτιά και αδειάζουμε σε ένα άλλο μπολ και αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς το μίγμα
  6. Λαδώνουμε με ένα πινελάκι σιλικόνης τον πάτο από μία φόρμα 24 εκατοστών και τα τοιχώματα με το λάδι μας (χρησιμοποίησα με αποσπώμενο δακτύλιο)
  7. Αφού λοιπόν έχει κρυώσει το μίγμα μας προσθέτουμε στο μίγμα ένα ένα τα αυγά ανακατεύοντας συνεχώς και ζωηρά.
  8. Μόλις αρχίσει το μίγμα να γίνεται και πάλι ενιαίο και γυαλιστερό, προσθέτουμε τα υλικά σε σκόνη που έχουμε ανακατέψει στο μπολ
  9. Ψήνουμε για περίπου 22 λεπτά
  10. Αφού κρυώσει καλά, βάζουμε τη φόρμα στο ψυγείο
  11. Για τη Μους Σοκολάτας Γάλακτος, σε μπεν μαρί ή στο φούρνο μικροκυμάτων λιώνουμε τη σοκολάτα μας χωρίς να την κάψουμε. Αφήνουμε να κρυώσει.
  12. Στο μίξερ ανακατεύουμε το μόρφατ μέχρι να αφρατέψει.
  13. Με μία μαρίζ (σπάτουλα σιλικόνης) προσθέτουμε τη σοκολάτα ανακατεύοντας απαλά με κινήσεις από κάτω προς τα πάνω.
  14. Μόλις έχουμε ένα ενιαίο μίγμα το περιχύνουμε στη βάση brownie προσέχοντας όσο μπορούμε να είναι ενιαία η στρώση και βάζουμε στο ψυγείο.
  15. Για τη Μους λευκής σοκολάτας, σε μπεν μαρί ή στο φούρνο μικροκυμάτων λιώνουμε τη σοκολάτα μας χωρίς να την κάψουμε. Αφήνουμε να κρυώσει.
  16. Στο μίξερ ανακατεύουμε το μόρφατ μέχρι να αφρατέψει.
  17. Με μία μαρίζ (σπάτουλα σιλικόνης) προσθέτουμε τη σοκολάτα ανακατεύοντας απαλά με κινήσεις από κάτω προς τα πάνω.
  18. Μόλις έχουμε ένα ενιαίο μίγμα το περιχύνουμε στη βάση brownie προσέχοντας όσο μπορούμε να είναι ενιαία η στρώση και βάζουμε στο ψυγείο.
  19. Για τη Μους φράουλας, σε ένα κατσαρολάκι σε μεσαία φωτιά ζεσταίνουμε τη ζελατίνη με 100ml κρέμα γάλακτος. Ανακατεύουμε συνεχώς με μία ξύλινη κουτάλα μέχρι να ανακατευτεί και λιώσει καλά η ζελατίνη. Ρίχνουμε σε κομμάτια τη λευκή σοκολάτα και ανακατεύομε μέχρι να λιώσει.
  20. Προσθέτουμε και το nesquik φράουλας συνεχίζοντας το ανακάτεμα.
  21. Δεν αφήνουμε να βράζει μόλις ανακατευτούν τα υλικά, αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει
  22. Στο μίξερ ή μπλέντερ μας ανακατεύουμε τα 400ml της κρέμας γάλακτος που την έχουμε στο ψυγείο μέχρι να γίνει σαντυγί.
  23. Προσθέτουμε στη σαντυγί το μίγμα φράουλας ανακατεύοντας με μία μαρίζ απαλά με κινήσεις από κάτω προς τα πάνω.
  24. Προσθέτουμε το μίγμα στο στρώμα της μους λευκής σοκολάτας και ξαναβάζουμε στο ψυγείο
  25. Για το Γλάσο Σοκολάτας, σε ένα κατσαρολάκι σε μεσαία φωτιά ανακατεύουμε τη σοκολάτα με την κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνουν ένα εναίο μίγμα.
  26. Αφαιρούμε και αφήνουμε για πέντε λεπτά να κρυώσει.
  27. Περιχύνουμε ενιαία επάνω από τη μους φράουλας.
  28. Για την Διακόσμηση, λίγο πριν σερβίρουμε την τούρτα τοποθετούμε τα μύρτιλα στο κέντρο. Πασπαλίζουμε με ένα μικρό σουρωτήρι την άχνη πάνω από τα φρούτα.
  29. Περιμετρικά των φρούτων τοποθετούμε τα mini marshmallows
Σημειώσεις
Η συνταγή για τη βάση brownie βασίστηκε σε αυτήν εδώ

 

triple mousse brownie cake letters DSC_0052

 

Related posts...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

45 σχόλια στο “Τούρτα με τριπλή μους και βάση brownie

  1. Αριστούργημα!!! Δύσκολη αρκετά στην εκτέλεση, πλούσια σε υλικά αλλά φυσικά μόνο ένας shef θα μπορούσε να βγάλει αυτό το αποτέλεσμα!!! Από εμένα έχεις τον χρυσό σκουφο, χεχε!

    • Καλησπέρα Μαρία, σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια! Πάντως δεν είνα δύσκολη στην εκτέλεση απλή θα την έλεγα εγώ απλά έχει πολλά βήματα.. Αλλά αν έχεις υπομονή να τα ακολουθήσεις βγαίνει εύκολα νομίζω !

  2. Πόσο μου αρέσουν οι πολυεπίπεδες τούρτες δε λέγεται! Χορταίνει το μάτι πρώτα απ΄όλα!!!
    Πεθαίνω για τούρτα με βάση υγρό και στιβαρό μπράουνι αντί για παντεσπάνι. Τώρα αν αυτό εμπλουτίζεται και με τόσες διαφορετικες μους επάνω, είναι το καλύτερό μου!! Και τι δεν θα έδινα για να έτρωγα ένα μεγάλο κομμάτι από την τούρτα σου Αθηνά!!!!! Τέλεια!

    • Ξέρεις τί μου άρεσε εμένα ; ότι με την κουταλιά συνδυάζονταν οι γεύσεις και ήταν πολύ ωραίο αυτό! Αν την ξανακάνω θα σου κρατήσω σίγουρα κομμάτι!

  3. Καλημέρα Αθηνά και καλή εβδομάδα!!
    Μα είναι τόσο υπέροχη η τούρτα σου!!!! Κρατάω τη συνταγή γιατί τη λάτρεψα! Έτσι όπως τη βλέπω μου έρχεται να πάρω ένα κουτάλι (όχι κουταλάκι) και να απλώσω το χέρι… το κακό του Ίντερνετ είναι ότι δεν την φτάνω!!!
    Χρόνια πολλά στο θείο σου, χιλιόχρονος, να τον χαίρεστε και πάντα με υγεία!!!
    Φιλιά!

  4. Αθηνά τρελάθηκα! Τι τούρτα είναι αυτή; Με τριπλή απόλαυση θεϊκή!!!! Να τον χαίρεσαι τον θείο σου και πάντα τέτοιες όμορφες οικογενειακες στιγμές να ζείτε!!!! Καλή εβδομάδα!!φιλιά

    • Σε ευχαριστώ πολύ ντολμαδάκι μου!! Δεν θέλω να μου κλαις θα στείλω κομμάτι με το ΚΤΕΛ next time τώρα που χειμωνιάζει και δεν θα χαλάσει (μάλλον)

  5. Απ’ότι βλέπω στις φωτο σου Αθηνά μου,πρέπει να είναι σούπερ γευστική κρίνοντας απο τα υλικά.θα είναι μια ωραία ιδέα για τούρτα γενεθλίων και τα κουταλάκια παίρνουν”φωτιά”….pin!

  6. Τώρα δεν είναι κρίμα να μην έχει ανακαλύψει κανείς τηντηλεμεταφορά ;Μόνο εικόνες και η λιγούρα να σε γυροφέρνει. Άδικο!

    • Δεν ξέρω για μόνη σου, θα λιγωθείς έχει πολλή σοκολάτα !! Χαίρομαι πολύ που σου αρέσει, σε ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια

  7. Να είναι γερός και δυνατός ο θείος!!
    Υπέροχη τούρτα, αν και με το μορφατ δεν τα πάω καλά! Είμαι όμως σίγουρη ότι το αποτέλεσμα θα ενθουσίασε τους πάντες…
    Και φυσικά λατρεύω τα αγαπημένα μύρτιλλα για διακόσμηση!
    Καλημέρα,φιλιά!

    • Ευχαριστούμε πολύ! Είχε σουξέ η τούρτα αλλά πες μου τί έχεις με το μορφατ (στο κουτί) ;;; εγώ το λατρεύω, το χρησιμοποιώ συνέχεια… Πολλά φιλιά !

    • Σε ευχαριστώ πολύ Λίλια!! Έρχεται και άλλη τούρτα υπομονή λίγο ακόμα!! Απλά οι περισσότεροι στενοί συγγενείς μου έχουν γενέθλια τον Οκτώβριο οπότε οι τούρτες πάνει και έρχονται!!

    • Η διαφορά σε αυτήν ήταν ότι η βάση ήταν πιο μαλακή και σπογγώδης και ότι η φράουλα ήταν μέσα (αλλά πάντα παρούσα χαχα )!! Σε ευχαριστώ πολύ Αλεξάνδρα μου πολλά φιλιά 🙂

  8. Καλησπέρα Αθηνά!
    σου γράφω πρώτη φορά…όμως ακολουθώ καιρό το υπέροχο blog σου, έχω κοπιάρει πολλές από τις συνταγές σου, θα σου στείλω και φωτό με τη πρώτη ευκαιρία!
    Θέλω να φτιάξω τώρα αυτή την υπέροχη τουρτίτσα για τα γενέθλια του συζύγου (ήθελε φράουλα, του έδειξα 2-3 συνταγές και δίαλεξε τη δική σου, τυχαίο?) με προβληματίζει το νεσκουικ φράουλα όμως γιατι δεν το εχω βρει και αναρωτιέμαι τι εναλλακτική θα μπορούσα να χρησιμοποιησω…

    • Καλησπέρα Εύα!!! Χαίρομαι πάρα πολύ που έχεις δοκιμάσει τις συνταγές μου!! Σε ευχαριστώ και για τα καλά σου λόγια! Έχω μία αίσθηση ότι δεν κυκλοφορεί πια στην αγορά 🙁 Μπορείς όμως να δοκιμάσεις αυτήν την συνταγή και να προσθέσεις στην κρέμα γάλακτος 3 κουταλιές της σούπας μαρμελάδα φράουλα. Καλή επιτυχία εύχομαι και να χαίρεσαι τον σύζυγο!!!

      • Σε ευχαριστώ πολύ Αθηνά!!!
        Ωραια ακουγεται η μαρμελάδα! φλερτάρω και με την ιδέα να φτιάξω μια τύπου σως φράουλα/μαρμελάδα και να τη συνδυάσω με τη λευκή σοκολάτα, τη κρέμα γάλακτος και τη ζελατίνη… βλέποντας και κάνοντας…ξέρεις εσύ 😉
        Σου εύχομαι να συνεχίσεις να δημιουργείς και να μας εμπνέεις!
        by the way…το Σάββατο έφτιαξα το αφράτο ψωμάκι σου και έπαθαν όλοι πλάκα!