Βρίσκομαι στην άδεια αυγουστιάτικη Αθήνα. Είναι απλά μαγεία. Ησυχία, κίνηση μηδέν, συνειδητοποιείς πόσο χρόνο τρως από τη ζωή σου κολημμένος στην κίνηση. Επιστρέψαμε από άκρως αναζωογονητικές οικογενειακές διακοπές που πραγματικά τις χρειαζόμασταν. Έπονται ακόμα λίγες ημέρες διακοπών και πραγματικής ησυχίας στο χωριό του Γιάννη όπου δεν πιάνει η κινητή τηλεφωνία και ξεχνάς κάθε είδους διαδικτυακής επικοινωνίας. Μετά τα κλασικά: καλό χειμώνα, τα κεφάλια μέσα, κάθε κατεργάρης στον πάγκο του (πολύ με θύμωνε αυτό μικρή) και άλλα τέτοια γλαφυρά!

Η συνταγή που ακολουθεί είναι παραλλαγή της συνταγής που μαγειρέψαμε στις Γεύσεις του τόπου μας ( το θυμάστε;). Αντικατέστησα κάποια υλικά για να την προσαρμόσω ακριβώς στα γούστα μου και κατέληξα σε μία δροσερή ανάλαφρη μακαρονάδα. Είναι ό,τι πρέπει για να χορτάσετε χωρίς να περάσετε πολύ χρόνο στην κουζίνα!  

Μαύρες ταλιατέλες με χυμό από τοματίνια και τόνο
Σερβίρει 2
Εκτύπωση
Συστατικά
  1. 10 ελιές πράσινες με πιπεριά σε ροδέλες
  2. 160 γρ τόνο κονσέρβας σε νερό
  3. 160 γρ τοματίνια περασμένα στο μούλτι
  4. 225 γρ μαύρες ταλιατέλες ( χρησιμοποίησα αυτής της εταιρίας)
  5. μισό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  6. 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  7. αλάτι
Οδηγίες
  1. Σε μεγάλη βαθιά κατσαρόλα βάζουμε νερό λίγο πάνω από τη μέση και κλείνουμε το καπάκι μέχρι να βράσει (σε δυνατή φωτιά).
  2. Μόλις αρχίσει να βράζει, ανοίγουμε το καπάκι, βάζουμε αλάτι ανάλογα με τα γούστα μας και προσθέτουμε τις ταλιατέλες.
  3. Βράζουμε ανάλογα με το χρόνο που αναφέρει η συσκευασία.
  4. Για να είναι al dente (να κρατάνε) τα δοκιμάζουμε ένα λεπτό πριν τον αναγραφόμενο χρόνο.
  5. Σε ένα βαθύ μεγάλο τηγάνι, βάζουμε το ελαιόλαδο και σωτάρουμε σε μεσαία προς δυνατή φωτιά τα κρεμμύδια μέχρι να γίνουν διάφανα.
  6. Προσθέτουμε τις ελιές και τον τόνο σε κομμάτια και ανακατεύουμε.
  7. Σβήνουμε με το χυμό από τα τοματίνια, ανακατεύουμε και αποσύρουμε από το μάτι.
  8. Μόλις σουρώσουμε τις ταλιατέλες, τις προσθέτουμε στη σάλτσα και ανακατεύουμε ώστε η σάλτσα και τα υλικά να πάνε παντού.
Σημειώσεις
  1. Με βολεύει πάντα να χρησιμοποιώ χρονόμετρο στα μακαρόνια για να μην ξεχνιέμαι!
Craft Cook Love http://www.craftcooklove.gr/
 
 
 

 

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestGoogle+

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

29 σχόλια στο “Μαύρες Ταλιατέλες με χυμό από φρέσκα τοματίνια και τόνο

  1. Χαίρομαι που απολαυσατε τις διακοπές σας Αθηνά μου!! Όλοι τις είχαμε ανάγκη φέτος νομίζω!! Τόνος και ελίτσες ,τι ωραίος συνδιασμος!!! Και με την φρέσκια ντομάτα ,πολύ καλοκαιρινό φαγητό!!! Μαύρες ταλιατελες ε; Έχουν κάποια ιδιαίτερη γεύση;Καλή συνέχεια στις διακοπές σας!!!!

    • Καλημέρα Αλεξάνδρα μου!! Η γευσή τους είναι ελαφρώς θαλασσινή αλλά όχι κάτι ιδιαίτερο έντονο, ταιριάζει πολύ ωραία με τον τόνο! Σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια! Φιλιά!

  2. Λατρεύω τις μακαρονάδες ειδικά το καλοκαίρι, νομίζω ότι μπορώ να τρώω κάθε μερα αρκεί να έχει άλλη σαλτσα! Ότι πρέπει η συνταγή σου, θα τη δοκιμασω! Καλή συνέχεια στις διακοπές σας και καλή χαλάρωση! Πολλά φιλιααα

  3. Καλοκαίρι ίσον μακαρονάδες χαχαχα Εννοείται πως θέλουμε ένα πιάτο (μεγάλο ε?) Το καλοκαίρι δεν τελείωσε ακόμα Αθηνά μου! Όπου και να είμαστε ας περνάμε καλά!!

  4. Μακαρονάδα αγάπη μου θα μπορούσε να είναι ο τίτλος της ζωής μου!!! Η μαμά μου μου έλεγε να βρω έναν Ιταλό για να αντέξει την αγάπη μου στα μακαρόνια!!! Υπέροχος συνδυασμός γεύσεων και χρωμάτων!!! Καλή συνέχεια στην άδεια Αθήνα και καλή ξεκούραση στις διακοπές σας!!

    • Γιατί καλέ;;; εμένα ο άντρας μου κάνει μία μακαρονάδα mare να γλύφεις και τα δάκτυλά σου (και είναι και Καρπενησιωτάκι!!) Σε ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια, καλημέρα!

  5. Βlack is beautifull ακόμα και στα μακαρόνια! Ευχαριστούμε για την διαφορετική αυτή μακαρονάδα! Απόλαυσε την άδεια Αθήνα ;όσο πάει, όπως προσπαθώ να κάνω κι εγώ με την Θεσσαλονίκη γιατί ο Σεπτέμβρης και η επιστροφή των βαρβάρων είναι κοντά!

  6. Είμαι σίγουρη ότι θα απολαύσατε την Αθήνα έτσι όπως είναι τώρα Αθηνά μου,όσο για το πιάτο σου ευχαρίστως θα το έβαζα στο τραπέζι μου,μιας και ο τόνος στα μακαρόνια γενικότερα μου αρέσει πολύ.Με τις μαύρες ταλιατέλες δεν το έχω δοκιμάσει ακόμα….φιλάκια πολλά!

  7. Μυρίζει καλοκαίρι η συνταγή σου Αθηνά μου και θα την παρομοίαζα σαν την Σαντορίνη…. τα μαύρα βράχια(ταλιατέλες) και ο βυθός τα υπόλοιπα συστατικά. Πάντως έχω φαντασία δεν μπορείς να πεις… φιλιά!

  8. Kαλώς σε βρήκα και εδώ πατριώτισσα!! 🙂
    Πολύ ωραία συνταγή, δεν έχω δοκιμάσει ποτέ μαύρες ταλιατέλες.
    Φαντάζομαι για όσους από εμάς δεν τα πάμε πολύ καλά με την γλουτένη, θα είναι καλύτερη επιλογή από τα κλασσικά!
    Η Αθήνα ήταν τέλεια άδεια, για εμάς που μείναμε εδώ όλο το καλοκαίρι! Σήμερα έπαθα ένα σοκ επέστρεψαν πολλοί!
    Καλή συνέχεια με χαμόγελο!!

    • Καλώς την !! Δεν νομίζω ότι είναι χωρίς γλουτένη οι συγκεκριμένες, χωρίς να θυμάμαι όλα τα συστατικά απ'έξω αν θες τσέκαρε το στη σελίδα τους στο fb!! Άσε όλοι και περισσότεροι επέστρεψαν! Φιλιά πολλά!

  9. Δεν εχω δοκιμασει ποτε ταλιατέλες γενικότερα! Πάντα φοβάμαι μην τις μαγειρεψω πολύ "λασπωτές", η συνταγη φαίνεται όμως απολαυστική ίσως πρέπει να τη δοκιμάσω!