Τα ντόνατ αυτά τα ζαχάρωνα καιρό. Δεν είμαι μεγάλη φαν των τηγανητών οφείλω να ομολογήσω γιατί δεν μου αρέσει η αίσθηση λαδιού που καμιά φορά αφήνουν. Αυτά είναι τόσο σούπερ που απλά δεν καταλαβαίνεις ότι έγιναν στον φούρνο. Και τόσο αφράτα. Κεράστηκαν στη δουλειά όπου και έγιναν ανάρπαστα καθότι και μπουκίτσες. Επίσης το γλάσο που χρησιμοποίησα ήταν ομολογουμένως το πιο εύκολο που έχω φτιάξει ποτέ! Θα ήθελα να ευχαριστήσω την εταιρία Silikomart για την ευγενική χορηγία της πανέμορφης θήκης Small Narcissus που μπορείτε να την προμηθευτείτε και από εδώ

Είναι τόσο εύκολα που απλά πρέπει να τα δοκιμάσετε! Πάμε να δούμε τη συνταγή;

Ντόνατς Φούρνου Μπουκίτσες
Ποσότητα 20
Εκτύπωση
Χρόνος προετοιμασίας
10 min
Χρόνος μαγειρέματος
12 min
Συνολικός χρόνος
22 min
Χρόνος προετοιμασίας
10 min
Χρόνος μαγειρέματος
12 min
Συνολικός χρόνος
22 min
Συστατικά
  1. 1 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  2. 2 κ.γ. baking powder
  3. 1/4 κ.γ. αλάτι
  4. 1/4 κούπας ζάχαρη
  5. 1 αυγό σε θερμοκρασία δωματίου
  6. 1/4 κούπας ξυνόγαλα
  7. 2 μικρές ώριμες μπανάνες πολτοποιημένες
  8. Για το γλάσο
  9. 1 μικρή συσκευασία γλυκό υποβρύχιο
Οδηγίες
  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 180 βαθμούς αέρα.
  2. Στο μίξερ μας ανακατεύουμε τα υλικά όλα μαζί μέχρι να ανακατευτούν και να γίνουν ένας ενιαίος χυλός. Δεν χρειάζεται να ανακατέψουμε πολύ ίσα ίσα να ανακατευτούν τα υλικά.
  3. Τα αδειάζουμε με ένα μικρό κουτάλι στη φόρμα σιλικόνης.
  4. Ψήνουμε για περίπου 12 λεπτά.
  5. Αφήνουμε να κρυώσουν ένα εικοσάλεπτο και ξεφορμάρουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς σε σχάρα.
  6. Μετά μπορούμε να ξαναχρησιμοποιήσουμε τη θήκη μας για τη δεύτερη δόση.
  7. Όταν κρυώσουν εντελώς είναι έτοιμα για το γλασάρισμα.
  8. Ζεσταίνουμε ελαφρώς το υποβρύχιο στο φούρνο μικροκυμάτων να μαλακώσει.
  9. Περνάμε τα ντόνατς μας από το υποβρύχιο και τα βάζουμε σε πιάτο.
  10. Είναι έτοιμα να τα απολαύσουμε!
Craft Cook Love https://www.craftcooklove.gr/
Σημείωση: Η αρχική συνταγή είναι από εδώ

 
 

Related posts...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

41 σχόλια στο “Ντόνατς Φούρνου με μπανάνα και γλάσο υποβρύχιο

  1. Φαίνονται πολύ λαχταριστά Αθηνούλα κι εύκολα, οφείλω να πω… δεν έχω φάει ποτέ ντόνατς φούρνου κι ούτε έχω φτιάξει! Με βάζεις σε ιδέες…χιχιχι φιλάκια

    • Σε ευχαριστώ πολύ! Προτείνω να τα δοκιμάσεις είναι πανεύκολα πραγματικά και αφράτα! Φιλάκια πολλά, καλή εβδομάδα εύχομαι!

  2. Κι εγώ δεν θα έμπαινα στον κόπο να φτιάξω τηγανιτά οπότε αυτά τα ντονατάκια μπαίνουν και στη δική μου λίστα 🙂 Και φανταστική η ιδέα για γρήγορο γλάσο!

    • Σε ευχαριστώ πολύ Κάλη μου! Το ξυνόγαλα είναι πιο πηκτό από το γάλα ! Μπορείς εναλλακτικά να χρησιμοποιήσεις εβαπορέ ελάχιστα αραιωμένο ή εναλλακτικά κρέμα γάλακτος. Απλά γευστικά νομίζω (χωρίς όμως να το έχω δοκιμάσει) ότι θα έχει αντίκτυπο στο πόσο αφράτα γίνονται (στη γεύση δεν το καταλαβαίνεις το ξυνόγαλα).

  3. Πως να μην γίνουν ανάρπαστα Αθηνά μου;; Μπουκιά (κυριολεκτικά) και συγχώριο φαίνεται να ήταν!!! Πολύ μού αρέσει που είναι ψητά κι όχι τηγανιτά! Την καλημέρα μου & τα φιλιά μου :*

  4. Διαβάζω και ξεροκαταπίνω να ξέρεις!!! Τα σάλια μου τρέχουν…Θα τα δοκιμάσουμε το συντομότερο γιατί και η μικρή μου έχει τρέλα με τα ντόνατς!

  5. Αθηνά μου, είμαι στο χωριό όπου η γιαγιά μου φτιάχνει δικό της ξυνογαλα και σίγουρα θα δοκιμάσω τη συνταγή σου, μπορώ μήπως να αντικατάσταση τις μπανάνες με άλλο φρούτο?

    • Χαίρομαι που είσαι εκτός Δέσποινα μου, εύχομαι καλές διακοπές! Θα μπορούσες να το αντικασταστήσεις με πουρέ μήλου, αλλά με επιφύλαξη γιατί δεν το έχω δοκιμάσει.! Φιλιά!

  6. καταλαβαινεις βεβαια οτι μετα τα κεικακια με τη nutella, σειρα εχουν αυτα. και επίσης καταλαβαινεις ότι δε με αφηνεις να αγιασω…..τι τραβαω η γυναικα!

  7. Εγω είμαι μεγάλη φαν των ψητών, το λάδι το αποφεύγω όσο γίνεται (αν και ειναι νόστιμα τα ατιμα, αλλα βόμβες θερμίδων). Ωραία ιδέα και το γλάσο υποβρύχιο. Δεν το εχω δοκιμάσει ποτε μου.