Επιτέλους και λίγο καλοκαιράκι! Βέβαια τώρα όλοι γκρινιάζουμε για τη ζέστη αλλά έτσι είναι αυτά! Κάθε φορά αναπολούμε αυτό που μας λείπει. Και το παγωτό είναι το απόλυτο συνώνυμο του καλοκαιριού! Φέτος έχω αποφασίσει να φτιάξω πολύ πολύ χειροποίητο παγωτάκι και να αξιοποιήσω επιτέλους την παγωτομηχανή μου. Έτσι ο κάδος της βρίσκεται πάντα στην κατάψυξη σε περίπτωση που λαχταρήσω αυτό το εξαιρετικό παγωμένο γλύκισμα. Ειδικά η περίπτωση του συγκεκριμένου που συνδυάζει τα χαμηλά λιπαρά με ένα από τα αγαπημένα μου φρούτα του δάσους με έπεισε να το φτιάξω στο πι και φι. Η υφή του είναι λίγο πιο σκληρή από το κλασικό παγωτό αλλά η γεύση του είναι πραγματικά πολύ πλούσια και δεν στερείται του παγωτού με γαλακτοκομικά. Πάμε να δούμε τη συνταγή; 
 
Νηστίσιμο Παγωτό με Σμέουρα
Ποσότητα 700
Εκτύπωση
Συστατικά
  1. 168γρ κάσιους ανάλατα μουλιασμένα σε νερό από το προηγούμενο βράδυ
  2. 400ml γάλα καρύδας (από το ψυγείο)
  3. 3 κ.σ. φυτικό λάδι (χρησιμοποίηση αραβοσιτέλαιο)
  4. 125γρ ζάχαρη (χρησιμοποίησα με στέβια)
  5. 3 κ.σ. ζάχαρη
  6. 160γρ βατόμουρα αποψυγμένα ή φρέσκα
Οδηγίες
  1. Στραγγίζουμε τα κάσιους.
  2. Στο μούλτι βάζουμε τα κάσιους με 3 κουταλιές της σούπας από το γάλα καρύδας και τα πολτοποιούμε.
  3. Τα προσθέτουμε με το υπόλοιπο γάλα καρύδας, τη ζάχαρη και το λάδι στην προετοιμασμένη παγωτομηχανή μας και ξεκινάμε τη λειτουργία της βάσει των οδηγιών του κατασκευαστή.
  4. Βάζουμε τα βατόμουρα με τη ζάχαρη στο μούλτι και πολτοποιούμε.
  5. Ένα λεπτό πριν κλείσουμε την παγωτομηχανή προσθέτουμε τα βατόμουρα και ανακατεύουμε. Αδειάζουμε το παγωτό μας σε ειδικό σκεύος κατάψυξης.
  6. Σημείωση: Η αρχική συνταγή είναι από εδώ
Σημειώσεις
  1. Μπορούμε να το διατηρήσουμε για μία εβδομάδα. Βέβαια φρέσκο από τη μηχανή είναι πραγματικά πολύ αφράτο.
  2. Σημείωση: Η αρχική συνταγή είναι από εδώ
Craft Cook Love http://www.craftcooklove.gr/
 

 

 
 
 
 
Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestGoogle+

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

50 σχόλια στο “Νηστίσιμο Παγωτό με Γάλα Καρύδας & Βατόμουρα – Vegan Raspberry Ice Cream

    • Χαίρομαι που σου αρέσει Ίρις μου! Γάλα καρύδας έχει στο σούπερ μάρκετ σε συσκευασία του 1,5 λίτρων στα ψυγεία με τα γάλατα! Οπότε με 3 συσκευασίες ξεμπέρδεψες! Φιλιά πολλά !

  1. Αθηνα πολύ ωραία συνταγή, ότι πρέπει για τις ζεστες που ξεκίνησαν! Εκτός από βατόμουρα (που δεν μου πολύ αρέσουν) τι άλλο μπορούμε να βάλουμε? Φιλιααα

    • Σωτηρία μου μπορείς να χρησιμοποίησεις ότι φρούτο θέλεις! Και σκέτο που το δοκίμασα ωραίο ήταν! Πιστεύω θα ήταν ωραίο με φράουλες ή μύρτιλα! Φιλιά καλό ΣΚ!

  2. Κι εγώ την ίδια απόφαση πήρα αλλά ακόμη δεν έχω καταφέρει να φτιάξω παγωτό. Το δικό σου δείχνει τέλειο, πολύ μ'αρέσουν τα υλικά του, και έχω και κάτι blueberries, ίσως κάνω την παραλλαγή!!
    Καλημέρα Αθηνούλα μου!

  3. Παγωτάκια μόνο σπιτικά μπαίνουν στο σπίτι μας εδώ και χρόνια.
    Εξάλλου είναι τόσο εύκολο να τα φτιάξουμε!
    Ασε που τα περισσότερα παγωτά του εμπορίου δεν είναι πια παγωτά, αλλά "παγωμένο γλύκισμα" όπως αναγράφουν στην συσκευασία τους, δηλαδή τρέχα γύρευε τι θέλει να πει ο ποιητής.
    Το vegan παγωτάκι σου δείχνει φοβερό, γάλα καρύδας χρησιμοποιώ σε νηστίσιμα γλυκάκια, είμαι σίγουρη ότι θα δίνει πολύ ωραία αποτελέσματα και στο παγωτό!
    Φιλιά!

  4. ειχα παγωτομηχανη και τη χαρησα γιατι δε χωρουσε στην καταψυξη μου!!!!! τι να πω τωρα???

    το παγωτακι σου λαχταριστο και με αγαπημενα υλικα! και βατομουρα (μιαμ) και κασιους (γιαμυ) και καρυδα? ολα μαζι! τελεια!

  5. Ωραίο το παγωτάκι, ξεφεύγει κατά πολύ απο τα συνηθισμένα με την προσθήκη κάσιους αλλά και τα rasberries, έτσι για να έχουμε ποικιλία και να μην βαριόμαστε τα ιδια και τα ίδια (και ας μην είμαστε vegans)

  6. Έχω δει αρκετές vegan συνταγές να χρησιμοποιούν μουλιασμένα σε νερό κάσιους και θέλω πολύ να πειραματιστώ και εγώ!
    Το γάλα καρύδας το συμπαθώ ιδιαιτέρως και ακόμα περισσότερο όταν χρησιμοποιείται σε γλυκά!
    Πολύ δροσερό το παγωτό σου και αυτά τα κοντινά πλάνα πραγματικά μας άνοιξαν την όρεξη.
    Σε φιλώ!

  7. Τέλειο το παγωτό σου Αθηνά και κάνει τόσο ζέστη που πραγματικά τρώγεται ευχάριστα!
    Δεν έχω παγωτομηχανή και μάλλον πρέπει να πάρω για να γευτώ αυτού του είδους παγωτάκια!
    Καλή σου ημέρα!

  8. Εντυπωσιακή πρόταση Αθηνά !!! Χίλια μπράβο !!
    Ετοιμάζω και εγώ παρόμοια παγωτάκια 😉
    Μπράβο που επέλεξες σμέουρα γιατί σπανίζουν και είναι τόσο ωραία.
    Καλό Βράδυ !!

    • Χαίρομαι πολύ που σου άρεσε Άρη !! Είμαι σίγουρη ότι θα δούμε και από τα δικά σου χεράκια παρόμοια παγωτάκια! Καλό ΣΚ!

    • Χαίρομαι που σου άρεσε Τζία μου… σε υφή έχει κάτι το άλλο λόγω του κάσιους που επικρατεί κατά τη γνώμη μου και το δίνει πολύ ωραία και πλούσια γεύση! Φιλιά!

  9. Λατρεύω το γάλα καρύδας Αθηνά μου….έχει μια πολύ λεπτή γεύση και ωραίο άρωμα,ειδικά στο παγωτό πρέπει να είναι μούρλια…την καλησπέρα μου!