Tο κοτοπουλάκι που ακολουθεί είναι (παραλλαγή) συνταγής της πεθερούλας μου. Την κάνει πολύ συχνά και γλύφουμε οικογενειακώς τα δάκτυλά μας! Θέλει απλά υπομονή γιατί χρειάζεται να μαρινάρουμε τα μπουτάκια από το προηγούμενο βράδυ.  Κατά τα άλλα είναι απλά πανεύκολο! Μπορούμε να το συνοδέψουμε με ρυζάκι, σαλάτα ή πατατούλες. Προσωπικά τα έφαγα με μπροκολάκι γιατί πρέπει να μαζευτούμε και λίγο, καλοκαιράκι έρχεται. Πάμε να δούμε τη συνταγή;

 
Κοπανάκια Κοτόπουλου με Σόγια Σος
Σερβίρει 2
Εκτύπωση
Συστατικά
  1. 6 κοπανάκια κοτόπουλου με την πέτσα
  2. 5 κ.σ. ελαιόλαδο
  3. 2 κ.σ. γλυκιά σόγια σως
  4. 1 κ.σ. μέλι
  5. αλάτι
Οδηγίες
  1. Σε ένα μπωλ ανακατεύουμε το λάδι, με τη σόγια σως, το μέλι και το αλάτι να ανακατευτούν καλά. Με ένα πινέλο σιλικόνης αλείφουμε τον πάτο ενός πυρέξ με το μίγμα και τοποθετούμε τα μπουτάκια κοτόπουλου.
  2. Περιχύνουμε το υπόλοιπο μίγμα και με τη βοήθεια του πινέλου απλώνουμε σε όλο το κρέας τη μαρινάδα μας.
  3. Σκεπάζουμε καλά με διαφανής μεμβράνη και αφήνουμε για όλο το βράδυ στο ψυγείο.
  4. Την επόμενη ημέρα βγάζουμε το πυρέξ από το ψυγείο για να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου το κρέας.
  5. Προθερμαίνουμε τον φούρνο σε αέρα με γκριλ στους 180 βαθμούς.
  6. Ψήνουμε για περίπου 40 λεπτά, όπου στα μισά γυρίζουμε πλευρά στα μπουτάκια για να κάνει μία ωραία τραγανή κρούστα.
Craft Cook Love http://www.craftcooklove.gr/
[ssba]

Γράψτε απάντηση στο evi@thehealthycook Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

46 σχόλια στο “Κοπανάκια Κοτόπουλου με Σόγια Σως

  1. Είναι η συνταγή που μας δίνεις αυτό που λένε"να γλείφεις τα χέρια σου"όλη αυτή η μαρινάδα έχει αφήσει την πεμπτουσία στα κοπανάκια Αθηνάμου.Την καλημέρα και μια καλή εβδομάδα,πάντως εσύ την ξεκίνησες νόστιμα…φιλιά!

  2. Τα συγκεκριμένα τα τρως όπως ο Οβελίξ… με το χέρι και μετά με το ανάλογο γλύψιμο των δαχτύλων!
    Η σόγια με το μέλι δίνουν τέλειο χρώμα και γλασάρισμα!
    Καλημέρα, φιλιά πολλά!

    • Χα χα Έλενα η σαλτσούλα του στο ρυζάκι όντως είναι μιαμ!! Μα πρέπει νομίζω!! Θα το αξιοποιήσεις σίγουρα! Φιλιά την καλημέρα μου!

  3. Το καλύτερο καραμέλωμα γίνεται με μέλι και soy sauce!
    Το κάνω κι εγώ αυτό πολύ συχνά, γίνεται πολύ τρυφερό και νόστιμο το κοτόπουλο με αυτή τη μαρινάδα!

  4. Εύκολο το κοτοπουλάκι σου και είμαι σίγουρη ότι θα είναι και νόστιμο! Με το μπρόκολο επίσης γίνεται ένας γευστικός και διαιτητικός συνδυασμός, εγώ θα έβαζα και βραστά καροτάκια που μου αρέσουν πολύ!

  5. yperoxh!!!! και κοτοπουλακι και ευκολη και γλυκια!!!! και με βολευει κιολας γιατι τωρα εχω μονο φουρνο….η κουζινα ακομα χαλασμενη!

    ευχαριστω Αθηνα!

  6. Εσείς γλείφετε τα δάχτυλά σας κι εμείς κοντεύουμε να … γλείψουμε την οθόνη!!
    Πανεύκολη συνταγή με γεύσεις που μου αρέσουν πολύ!
    Φιλάκια!

  7. Αμάν Αθηνά… με πέθανες!!!!!!!!!!!!!!! Υπέροχο το κοτοπουλάκι και μάλιστα αρκετά διαιτητικό!! Αυτό το γλασάρισμα είναι …μμμμμμμμμμ!!!! Γεια στα χέρια σου!!!
    Φιλιά καλημέρας!

  8. καλα Αθηνουλα εννοειτε πως θα το κανω και δεν χωραει αμφιβολια περι τουτου!!!!Εχω ιδιαιτερη αγαπη στο κοτοπουλο και τα συγκεκριμενα κοπανακια θα τα κοπανουσα ευχαριστως!!!!
    Μου αρεσε γιατι ειναι ενα ιδαιτερο κοτοπουλακι που εχει ομως ευκολα και λιγα υλικα και ετσι δεν χρειαζεται ιδιαιτερη προετοιμασια απλα μονο οτι τα βαζουμε απο το βραδυ σιγα το πραγμα!!!!!
    Οι φωτο σου ειναι μπουκια και συχωριο βρε κοριτσι μου!!!!
    πολλα φιλιαααα!!!!

  9. Νόστιμο και εύκολο και ελαφρύ, ότι πρέπει για την περιοδο που διανύουμε. Και εγώ θα το συνόδευμα με βραστό μπροκολάκι όπως εσύ μπας και γίνει τίποτα.

    • Αχ ναι Τάνια μου άσε που έβγαλα ( με 1/4 της καρδιάς ) την πετσούλα !!! Για να δούμε τί θα κάνουμε! Σε ευχαριστώ πολύ την καλημέρα μου!!

  10. Αν και έχω πήξει στο κοτόπουλο, το γλασάρισμα που πέτυχες στα κοπανάκια με ωθεί να μπω στην οθόνη!Αγαπημένος συνδυασμός γεύσεων σε κάθε περίπτωση και υπέροχες οι φωτογραφίες σου!Φιλιά!

    • Κοτοπουλάκι κλασική αξία!! Είναι τόσοι οι τρόποι να το φας!! Σε ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια! Φιλιά!

  11. Πολύ καλό! Το κάνω κ εγώ περίπου έτσι (βάζω και λίγη μουστάρδα) αλλά ποτέ δεν έχω την υπομονή να τα αφήσω ώρα στη μαρινάδα! Θα το δοκιμάσω! Γεια στα χέρια σου!

    • Και εγώ βάζω μουστάρδα στο κοτόπουλο, είναι πραγματικά πολύ καλό !! Αξίζει η αναμονή κάνει υπέροχη κρούστα και νοστιμεύει πολύ !! Καλή εβδομάδα εύχομαι!