Το δεύτερο πάρτυ γενεθλίων της Πηνελόπης ήταν υπερπαραγωγή για τα δικά μου δεδομένα. Πολλές ετοιμασίες, μαγείρεμα και κατασκευή. Το θέμα μας: Our Love Monkey Turned Two. Η έμπνευση προήλθε από κάτι τέλεια είδη πάρτυ τα οποία και εντόπισα εδώ. Η έρευνα άρχισε μήνες πριν όπως και η προμήθεια των υλικών ώστε να μην πέσουν όλα μαζί. 

Η πρόσκληση

Η Πηνελόπη δεν είχε ξεκινήσει τότε παιδικό σταθμό οπότε το κάλεσμα αφορούσε αποκλειστικά ενήλικες. Έτσι λοιπόν το facebook έδωσε τη λύση: έστειλα ένα event στους καλεσμένους μας με όλες τις πληροφορίες του πάρτυ μας και με εικόνα το θέμα μας.

 



Τα δωράκια

Για party favors ήθελα να προσφέρω κάτι χρηστικό για παιδάκια 2 ετών που να ταιριάζει στο θέμα μας. Τελικά επέλεξα να προσφέρω κηρομπογιές με μίνι μπλοκ ζωγραφικής. Τις κηρομπογιές προμηθεύτηκα από το Jumbo και τα μπλοκ από e-shop με γραφική ύλη. Τις κηρομπογιές τις μοίρασα ανά τέσσερις σε μικρά λευκά φακελάκια και στα εξώφυλλα του μπλοκ εκτύπωσα ευχαριστήριο σημείωμα με το θέμα μας. Η τελική συσκευασία ήταν σε σακουλάκι με τη μαϊμουδίτσα. Το αποτέλεσμα φαίνεται στην – όχι και τόσο καλή- φωτογραφία:

 

Το μενού

Εκείνη τη χρονιά μάλλον είχα πολύ όρεξη για μαγείρεμα. Δεν εξηγείται αλλιώς τα πόσα πολλά έφτιαξα που τελικά δεν τα χρειάστηκα και τα μοίραζα στους καλεσμένους φεύγοντας. Δείτε τα φαγητά που είχαμε:

Μίνι burger με χειροποίητα μπιφτεκάκια και ψωμάκια μπριός τα οποίο και αγοράσαμε από τον Στεργίου . ‘Ηταν λίγο λιτά για να ταιριάζουν με όλα τα γούστα δηλαδή μόνο κρέας και σως τομάτας. Ακολουθούν links για κάποιες από τις συνταγές που χρησιμοποίησα:


Μίνι muffin με φέτα και πιπεριά

Τραγανές μπουκιές φύλλου γεμιστές
Τσιπς παρμεζάνας

Σουβλάκια με τοματίνια και μοτσαρέλα

Τον μπουφέ συμπλήρωσαν έτοιμα τυροπιτάκια και πιροσκί από το ΝΑΝΟΥ καθώς και μία κλασική πράσινη σαλάτα. 

Το αποτέλεσμα του μπουφέ φαίνεται στις κάτωθι φωτό:

 

Η τούρτα

Είχα βάλει στο μάτι διάφορες στο pinterest με το θέμα μας και είπα να δοκιμάσω για πρώτη φορά να φτιάξω δυόροφη τούρτα. 

Στην αρχή μου φαινόταν βουνό : πώς θα καταφέρω να συναρμολογήσω 2 ορόφους μαζί ; Τελικά τη λύση μου έδωσαν τα ξυλάκια που προμηθεύτηκα από εδώ. Για το κέικ χρησιμοποίησα 5 δόσεις  λευκό παντεσπάνι ώστε να κάνω 2 ορόφους ύψους περίπου 10εκ και διαμέτρου 28εκ και 15εκ. Τα παντεσπάνια τα έκανα όλα μαζί και τα έκοψα με ένα πολύ κοφτερό μαχαίρι σεφ κυρίως παρακολουθώντας αυτές τις οδηγίες. 

Για γέμιση χρησιμοποίησα συνταγή για μους σοκολάτας του Παρλιάρου την οποία δεν βρήκα on line αλλά από περιοδικό και μάλιστα δανεικό οπότε δεν την έχω διαθέσιμη. Δείτε μία παρόμοια εδώ.  


Ζαχαρόπαστες αγόρασα από τον Αλημπράντη και το Pastry IdeasΑν και μπήκα στον πειρασμό να τις χρωματίσω τελικά τις αγόρασα έτοιμες καθώς συνέφερε καλύτερα οικονομικά. Την διακόσμηση της τούρτας την έκανα με ένα ειδικό κοφτάκι για ζαχαρόπαστα (σαν μικρό κοπίδι) με την μέθοδο της “ξεπατικωτούρας” (την θυμάστε;). Σε λαδόκολλα, αντέγραψα και έκοψα τα σχέδια που ήθελα και με οδηγό αυτά έκοψα την ζαχαρόπαστα.  

Lesson learned από την κατασκευή της τούρτας: δεν βάζουμε στο ψυγείο χωρίς κουτί την τούρτα που έχουμε επικαλύψει με χρωματιστή ζαχαρόπαστα διότι μπορεί να τρέξει το χρώμα. Διαπίστωσα – εκ των υστέρων δηλαδή- ότι στην υγρασία μπορεί να “τρέξει” το χρώμα της ζαχαρόπαστας. Ευτυχώς η ζημιά περιορίστηκε στο πράσινο χρώμα. 

Το τελικό αποτέλεσμα: 

 

Τα μπλουζάκια 


Τέλος σε λευκά T- shirt εκτύπωσα σε ειδικό χαρτί σιδερότυπο τη μαϊμού για τη μαμά, τον μπαμπά και την εορτάζουσα. Διαθέσιμη φωτογραφία υπάρχει μόνο για το μπλουζάκι της εορτάζουσας: 

 

Συμπέρασμα: όταν υπολογίζεις να κάνεις τόσες εκτυπώσεις, ποτέ μην ξεχνάς να αγοράσεις επιπλέον μελάνι για τον εκτυπωτή. Το έπαθα και τελικά κάποιες εκτυπώσεις ήταν μέτριες. Δεν πειράζει όμως τα παιδιά πέρασαν τέλεια και η Πηνελόπη επίσης!

 

H ανάρτηση συμμετέχει και σε :

Pretty Party Ideas 

 

Related posts...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *