banana tahini muffins_0027 banana tahini muffins_0002 banana tahini muffins_0013 banana tahini muffins_0023Τα είχα υποσχεθεί τα γενέθλια κεκάκια μου και ιδού!!! Φέτος στο πνεύμα της τρέχουσας μαγειρικής φιλοσοφίας μου είναι λίγο πιο θρεπτικά και σαφώς πιο υγιεινά! Έχουν ταχίνι, μέλι, μπανάνες και το γάλα αντικαταστάθηκε από το γάλα αμυγδάλου. Είμαι πολύ χαρούμενη που πέτυχε ο πειραματισμός μου και τον μοιράζομαι μαζί σας!! Καταρχήν γιατί είναι πολύ αφράτα και γευστικά και κατά δεύτερον γιατί αποτελούν μία πιο δυναμωτική πρόταση για ατομικά cake. 

Αυτήν την εβδομάδα έκανα αρκετούς μαγειρικούς πειραματισμούς, άλλους πετυχημένους και άλλους όχι και τόσο αλλά μπορώ να πω ότι το ευχαριστήθηκα. Είχα πολύ καιρό να το κάνω. Και χαίρομαι ιδιαίτερα όταν με τόσο καλές διατροφικά πρώτες ύλες πετυχαίνω αφράτα κεκάκια!! Άσε που αξιοποιώ και τις μπανάνες που μαραζώνουν επικίνδυνα στη φρουτιέρα! 

Πάμε να δούμε λοιπόν την πρόταση μου για τα πιο γευστικά/ υγιεινά muffin;

Κεκάκια με ταχίνι και μπανάνα

Ποσότητα: 24 κεκάκια

Θρεπτικά κεκάκια, ό,τι πρέπει για ένα δυναμωτικό πρωινό χωρίς γαλακτοκομικά!
Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγειρέματος
Συνολικός χρόνος
 
Συστατικά
  • 260γρ ταχίνι
  • 115γρ μέλι
  • 80γρ καστανή ζάχαρη
  • 2 πολύ ώριμες μπανάνες
  • 3 αυγά
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 108γρ γάλα αμυγδάλου
  • 200γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
Οδηγίες
  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου.
  2. Χτυπάμε το ταχίνι με το μέλι και την ζάχαρη στο μίξερ με το εξάρτημα φτερό.
  3. Προσθέτουμε τα αυγά και το εκχύλισμα βανίλιας και ανακατεύουμε.
  4. Σε ένα μπολ ξεφλουδίζουμε τις μπανάνες και τις λιώνουμε με ένα πιρούνι.
  5. Τις προσθέτουμε στο μίγμα μας και ανακατεύουμε σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να ενσωματωθεί.
  6. Προσθέτουμε το αμυγδαλόγαλα και το αλεύρι και σε πολύ χαμηλή ταχύτητα ανακατεύουμε ίσα ίσα μέχρι να ενσωματωθούν στο μίγμα.
  7. Αδειάζουμε το μίγμα σε θήκες σιλικόνης για ατομικά κεκάκια με τη βοήθεια ενός κουταλιού, ιδανικά με κουτάλα για παγωτό.
  8. Ψήνουμε για περίπου 30 λεπτά.
  9. Αφήνουμε να κρυώσουν και ξεφορμάρουμε απλώνοντας τα σε σχάρα μέχρι να κρυώσουν εντελώς.
Σημειώσεις
Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε σιρόπι σφένδαμου αντί για μέλι.
Το γάλα αμυγδάλου μπορεί να αντικατασταθεί με άλλο φυτικό ή ζωικό γάλα.

 

 

“Τα
Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestGoogle+

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

4 σχόλια στο “Κεκάκια με ταχίνι και μπανάνα