egg bread DSC_0132 egg breadDSC_0141 egg bread DSC_0152Παραμερίζω την σκόνη, τις αράχνες και τους ιστούς τους και επανέρχομαι!! Μου έλειψε πάρα πάρα πολύ το διαδικτυακό μου σπιτάκι!! Η καθημερινότητα όμως αυτήν την φορά με ρούφηξε!! 

Δεν είχα την παραμικρή ενέργεια να κάνω οτιδήποτε άλλο από τα βασικά. Όχι το έμεινα ανενεργή τόσο καιρό. Ετοιμάζω διάφορα πράγματα που ευελπιστώ να σας δείξω σύντομα. Κάναμε και το πάρτυ γενεθλίων της κορούλας μας όπου περάσαμε τέλεια (και κυρίως αρκετά πιο ξεκούραστα από άλλες φορές). Ελπίζω να σας να τα πω σύντομαι και αυτά!!! 

Ένα από τα πράγματα που δοκίμασα κατά την περίοδο της απουσίας μου είναι και αυτό το ψωμάκι που βλέπετε! Τα ψωμιά μου έμειναν προφανώς κουσούρι από τα Food Blog Awards και έκτοτε πειραματίζομαι αρκετά. Και αυτή την φορά κατάφερα να κάνω ένα σούπερ αφράτο ψωμάκι για το οποίο είμαι αρκετά περήφανη έχω να σας πω. 

Ήταν και η τέλεια αφορμή να δοκιμάσω τη φόρμα Treccia της Silikomart. Έδωσε το τέλειο σχήμα στο ψωμάκι μου. Λες και κάθησα και έπλεξα την ζύμη (not). Απλά άδειασα το μίγμα, έψησα και τσουπ! Είχα πανεύκολα το πιο κουκλίστικο ψωμάκι!! 

Πάμε να δούμε τη συνταγή και ελπίζω να μην ξανακάνουμε δύο (OMG) μήνες να τα ξαναπούμε!!! 

To πιο αφράτο ψωμί σε φόρμα !!

Ποσότητα: 1 καρβέλι

Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγειρέματος
Συνολικός χρόνος
 
Συστατικά
  • 500γρ αλεύρι σκληρό (επιλέξτε αλεύρι για τσουρέκι)
  • 8γρ (2 κ.γ.) ζάχαρη
  • 3γρ (1κ.γ.) αλάτι
  • 7γρ (1 φακελάκι) ξηρή μαγιά
  • 3 (151γρ) αυγά
  • 64γρ (1/4 κούπας) φυτικό λάδι (χρησιμοποίησα αραβοσιτέλαιο)
  • 150γρ (2/3 κούπας) ζεστό νερό (όχι καυτό)
Οδηγίες
  1. Στο μπολ του μίξερ αδειάστε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το αλάτι, την μαγιά, το λάδι, τα δύο αυγά και το νερό.
  2. Με το εξάρτημα γάντζος του μίξερ ζυμώστε το μίγμα για περίπου πέντε λεπτά ώστε να ξεκολλάει από τα τοιχώματα.
  3. Σκεπάστε με μία πετσέτα και αφήστε το σε πολύ χλιαρό φούρνο (στους 40 βαθμούς) για περίπου μία ώρα μέχρι να διπλασιαστεί.
  4. Χτυπἠστε το αυγό και απλώστε το στο κάτω μέρος της φόρμας.
  5. Αδειάστε από πάνω το ζυμάρι με τη βοήθεια μίας μαρίζ (σπάτουλα σιλικόνης).
  6. Αφήστε το ζυμάρι στη φόρμα να φουσκώσει για άλλα περίπου τριάντα λεπτά.
  7. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 175 βαθμούς αντιστάσεις πάνω κάτω.
  8. Ψήστε για περίπου 25 με 30 λεπτά μέχρι να χρυσίσει το πάνω μέρος στην φόρμα.
  9. Αφήνετε ένα τέταρτο να κρυώσει και ξεφορμάρετε. Το πάνω μέρος του ψωμιού πρέπει να είναι μαλακό.
  10. Απλώστε σε σχάρα να κρυώσει εντελώς.
  11. Έτοιμο!
Σημειώσεις
1. Αν θέλετε μπορείτε να παραλείψετε το έξτρα αυγό στην φόρμα, απλά το ψωμάκι θα βγει λίγο πιο σκληρό όταν κρυώσει.
2. Προαιρετικά μπορείτε να προσθέσετε στο κάτω μέρος της φόρμα σουσάμι (στο δικό μου ψωμάκι έχει μαυροσούσαμο).
3. Ευχαριστώ πολύ τη Silikomart για την προσφορά του προϊόντος Treccia.
4. Αρχική συνταγή από εδώ

 

 

 

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestGoogle+

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

3 σχόλια στο “To πιο αφράτο ψωμί σε φόρμα

  1. Δυο μήνες βρε Αθηνάκι!!! Μας έλειψες!
    Ελπίζω μόνο να ξεκουράστηκες και να βρήκες τους ρυθμούς σου…
    Το ψωμάκι σούπερ! Πανεύκολο και λαχταριστό! Και πολύ πολύ φωτογενές!

  2. Γέλασα τόσο με τη σκόνη και τις αράχνες!!!!
    Μας έλειψες κορίτσι <3
    Το ψωμάκι τα σπάει και έχω και τη φόρμα οπότε θα το φτιάξω!
    Φιλιά πολλά!

  3. Λέω και εγώ? Έγινε κάτι? Χρειάζεται η ξεκούραση, αυτό είναι το μόνο σίγουρο!
    Και όχι μόνο επέστρεψες, αλλά δυναμικά και με ζύμη και περνάω φάση «ψωμί-πίτα-σφολιάτα»!
    Yummy!
    Φιλιά