carrot-cake-dsc_0646 carrot-cake-dsc_0639 carrot-cake-dsc_0642 carrot-cake-dsc_0635Το carrot cake ήθελα εδώ και πολύ πολύ καιρό να το δοκιμάσω!! Όπως επίσης και το γλάσο κρέμας τυριού. Τον σκεφτόμουν σαν έναν φανταστικό συνδυασμό γεύσεων!  Όταν λοιπόν καλέσαμε τους φίλους μας για καφέ ήξερα ακριβώς το κέικ που θα ετοίμαζα: ένα διπλό carrot cake με γλάσο τυριού!! Το έψησα σε ταψάκια μιας χρήσης για ευκολία, το γλάσαρα, το συναρμολόγησα, το στόλισα και αναμέναμε και αυτό και εγώ τους καλεσμένους μας με αγωνία (καταλαβαίνετε για να το δοκιμάσω, συγκρατήθηκα αρκετά στη φωτογράφηση).

Και πραγματικά όχι να το παινευτώ ήταν πολύ πολύ νόστιμο. Το καρότο έδωσε στο κέικ την ιδανική αφράτη σύσταση, η κανέλα φανταστικό άρωμα και το γλάσο έδεσε τέλεια με τις υπόλοιπες γεύσεις. 

Τόσο καλό λοιπόν ήταν το κέικ μας και η παρεούλα μας που μας πήρε το βράδυ. Και ξαναπεινάσαμε! Τί τρώμε λοιπόν, νόστιμο, εγγυημένο χωρίς να χάσω χρόνο από την πολύτιμη παρεούλα μας μαγειρεύοντας στην κουζίνα; Τι λέτε για πίτσα; On line; Μου φάνηκε τέλεια ιδέα φυσικά! Χαζέψαμε τα smart box, o Γιάννης τα Mix Cheese Lovers εντάξει δεν θέλαμε και πολύ να πειστούμε! Έδωσα στο site την παραγγελία εύκολα και γρήγορα, ένα επιβεβαιωτικό τηλεφώνημα και σε σαράντα λεπτάκια απολαμβάναμε!

pizza-fan-mg_5738

Πραγματικά τέτοιες μέρες είναι οι καλύτερες! Καλή παρέα, καφές, cake, φαγητό και γέλια μέχρι αργά! Απλά τέλεια! Τελικά δεν χρειάζεσαι και πολλά για να είσαι ευτυχισμένος έτσι;  

Carrot Cake με γλάσο κρέμας τυριού

Ποσότητα: 2 κέικ διάμετρου 22εκ

Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγειρέματος
Συνολικός χρόνος
 
Συστατικά
  • 2½ κούπες (358γρ) αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 κ.σ. (33γρ) μαγειρική σόδα
  • 1½ κ.γ. κανέλα σε σκόνη
  • ½ κ.γ. τριμμένο μοσχοκάρυδο
  • ¼ κ.γ. αλάτι
  • 4 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
  • 2 κούπες (427γρ) ζάχαρη
  • 1 κούπα (180γρ) φυτικό λάδι (χρησιμοποίησα ηλιέλαιο)
  • 5 καρότα τριμμένα στο μούλτι (470γρ)
  • 2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

  • Για το γλάσο
  • 457γρ ανάλατο τυρί κρέμα
  • 250γρ βούτυρο σε κυβάκια και σε θερμοκρασία δωματίου (χρησιμοποίησα lurpak)
  • 2½ κούπες (334γρ) ζάχαρη άχνη
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
Οδηγίες
  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170 βαθμούς αέρα.
  2. Σε ένα μπολ αναμιγνύουμε το αλεύρι με τη σόδα, το αλάτι και τα μπαχαρικά και αφήνουμε στην άκρη.
  3. Σε ένα δεύτερο μπολ σπάμε τα αυγά και ανακατεύουμε με αυγοδάρτη μαζί με τη ζάχαρη.
  4. Προσθέτουμε το εκχύλισμα βανίλιας, το λάδι και τα καρότα και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε ένα ενιαίο μίγμα.
  5. Προσθέτουμε στο μίγμα το αλεύρι και με μία μαρίζ (σπάτουλα σιλικόνης) ανακατεύουμε ίσα ίσα να ανακατευτούν τα υλικά.
  6. Λαδώνουμε τα ταψάκια με ένα πινελάκι και απλώνουμε στο κάτω μέρος λαδόκολλα που έχουμε κόψει στη διάμετρο των ταψιών.
  7. Ψήνουμε για περίπου 30-35 λεπτά ελέγχοντας μετά το 25λεπτο αν έχει ψηθεί βυθίζοντας ένα καλαμάκι από σουβλάκι. Αν βγει καθαρό είναι έτοιμα.
  8. Αφήνουμε να κρυώσουν για 15 λεπτά και στη συνέχεια αφαιρούμε από τα ταψάκια, τα γυρίζουμε ανάποδα και τα απλώνουμε σε σχάρα να κρώσουν τελείως.
  9. Για το γλάσο, χτυπάμε στο μίξερ το τυρί κρέμα, με το βούτυρο, τη βανίλια και την άχνη.
  10. Σε κρύα κέικ, απλώνουμε το γλάσο από το κέντρο στην άκρη στο πάνω μέρος της πρώτης στρώσης.
  11. Βάζουμε από πάνω το δεύτερο κέικ και απλώνουμε πάλι με μία σπάτουλα το υπόλοιπο γλάσο επάνω και περιμετρικά του κέικ.
  12. Προαιρετικά μπορούμε να βάλουμε πολύχρωμα καραμελάκια, τρούφα ή ότι άλλο σκεφτούμε
Σημειώσεις
Προσαρμογή συνταγής από εδώ
Τα πολύχρωμα κας κας είναι από εδώ
H συνταγή δημιουργήθηκε με την σύμπραξη της εταιρίας PizzaFan

 

 

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestGoogle+

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

14 σχόλια στο “Carrot Cake με γλάσο κρέμας τυριού και… πίτσα;

  1. Τα σπάει το κέικ Αθηνούλα!!!! Φαίνεται τόσο λαχταριστό και εορταστικό!!!! Και αυτό το γλάσσο είναι πανάθεμά το φανταστικό!!!!
    Γενικά αποφεύγω τα γλάσσα ώστε να είναι όσο πιο υγιεινά γίνεται αλλά ειδικά τώρα τια γιορτές κάνουμε εξαιρέσεις:)))
    Όσο για το smart box δεν το γνώριζα! Τί σούπερ ιδέα!!!! Θα τη δοκιμάσουμε:)

    • Μπορείς να το κάνεις και χωρίς γλάσο εννοείται!! Μια χαρά θα είναι!! Τα Smartbox μεγάλη δουλειά !! Όλα σε ένα νοικοκυρεμένα!! Πολλά φιλιά!

    • Κατερίνα η συνταγή αυτή είναι κατάλληλη για τώρα καθώς έχει την κανέλα και μοσχοβολάει το σπίτι!! Περιμένω να το δοκιμάσεις να μου πεις!!

  2. τελειο το καροτο κεικ! και ειδικα το γλασσο!!! εγω παντως ενθουσιαστηκα με το κουτι της πιτσας!! καλε τι ειν τουτο!! ολα σε ενα κουτι!! ουαουυυυ

  3. Αθηνούλα το έφτιαξα (με κάποιες μικρές αλλαγές) πριν 2 μήνες και έκτοτε έγινε το αγαπημένο όλων! Είναι απίθανο..
    Έχω κάποιες γενικές ερωτήσεις:
    Έχεις σκεφτεί/δοκιμάσει ποτέ να αντικαταστήσεις τη ζάχαρη με στέβια ή έχεις φτιάξει κάτι με στέβια;
    Έχει δοκιμάσει αυτή τη συνταγή σε μικρά ατομικά φορμάκια ή πιστεύεις δε θα βγαίνει ωραίο;;;

    • Χαίρομαι πολύ που σας αρέσει!! Με στέβια τώρα πειραματίζομαι οπότε δεν έχω να σου πω ποσότητες αντκατάστασης. Εννοείται ότι μπορείς να τα φτιάξεις και ατομικά απλά ενδεχομένως να διαφέρουν οι χρόνοι ψησίματος. Καλή εβδομάδα εύχομαι!!