Η τούρτα που βλέπετε είναι η τούρτα που έφτιαξα για τα γενέθλιά μου που ήταν τον Αύγουστο. Είναι μία τούρτα παγωτό με μία νότα  καραμέλας και τα αγαπημένα μου maltesers. Γίνεται πανεύκολα χωρίς παγωτομηχανή. Βασικά εγώ την έφτιαξα στο χωριό που είχα διαθέσιμη μόνο μία ράβδο ανάμιξης. Οι οδηγίες είναι για συνθήκες υψηλής θερμοκρασίας, όπως είναι και οι μέρες που διανύουμε. Άρα λίγα υλικά, χωρίς ιδιαίτερο εξοπλισμό, τί αλλο θέλετε με τέτοια ζέστη;; Βουρ στην κουζίνα για εντυπωσιακό σπιτικό παγωτό !

 
Τούρτα Παγωτό με maltesers και καραμέλες βουτύρου
Σερβίρει 10
Εκτύπωση
Συστατικά
  1. 500γρ κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  2. 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα (397γρ)
  3. 12 καραμέλες βουτύρου
  4. 13 μπισκότα σαβαγιάρ
  5. 323γρ maltesers (χρησιμοποίησα 1 μεγάλη συσκευασία των 175γρ και 4 μικρές των 37γρ)
  6. 3 κ.σ. nutella
  7. 1 κορδέλα της προτίμησης μας μήκους περ. 30εκ
Οδηγίες
  1. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε την κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει σαντιγί.
  2. Κόβουμε σε μικρά κυβάκια τις καραμέλες γάλακτος.
  3. Προσθέτουμε στο μίγμα με απαλές κινήσεις το ζαχαρούχο και τις καραμέλες ανακατεύοντας από κάτω προς τα πάνω ώστε να μην χάσει τον αέρα της η σαντιγί.
  4. Αδειάζουμε το μίγμα στη φόρμα μας και καταψύχουμε για περίπου 2 ώρες.
  5. Αφού αφαιρέσουμε τα maltesers από τη συσκευασία και τα αδειάσουμε σε ένα ταψάκι, βγάζουμε τη φόρμα από την κατάψυξη.
  6. Με γρήγορες κινήσεις (γιατί λιώνει) εναποθέτουμε τα maltesers στην επιφάνεια της φόρμας. Ο στόχος είναι να κολλήσουν στην επιφάνεια που ακόμα δεν έχει παγώσει εντελώς.
  7. Καταψύχουμε και πάλι για αρκετές ώρες.
  8. Πριν το σερβίρισμα, κόβουμε τα σαβαγιάρ στη μέση με ένα κοφτερό μαχαίρι.
  9. Στην λεία επιφάνειά τους απλώνουμε προς τα κάτω μέρος τους λίγη νουτέλα και τα έχουμε έτοιμα. Ξαναβγάζουμε την τούρτα, την ξεφορμάρουμε και με γρήγορες κινήσεις εναποθέτουμε τα μπισκοτάκια στην περιφέρειά της.
  10. Δένουμε με μία κορδέλα και ξαναψύχουμε ή σερβίρουμε αμέσως!
  11. Καλή μας απόλαυση!
Craft Cook Love https://www.craftcooklove.gr/
 
 

 

Related posts...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

50 σχόλια στο “Τούρτα Παγωτό με Maltesers & Καραμέλες βουτύρου

  1. Χρόνια σου πολλά, Αθηνά μου!
    να χαλιρεσαι την οικογένειά σου
    και πάντα χαρούμενη και δημιουργική!

    την κρατώ την συνταγή, φαίνεται υπέροχη και είναι και αρκετά εύκολη- ευτυχώς δεν την βλέπουν τώρα τα μικρά, γιατί σίγουρα θα με έβαζαν να την φτιάξω βραδιάτικα 🙂

    φιλιά, Αλεξία

  2. Χρόνια πολλά κι από εμένα Αθηνά, σου εύχομαι να είσαι πάνω απ'όλα υγιής κι όλα όσα ονειρεύεσαι να γίνουν πραγματικότητα! Η τούρτα σου είναι όντως πολύ εύκολη και φαντάζομαι και νόστιμη…περίμενα να δω κι ένα κομματάκι στο πιάτο κομμένο…είχα περιέργεια να την δω κι από μέσα…

    • Σε ευχαριστώ πολύ Μαρία μου για τις ευχές !! Έχεις απόλυτο δίκιο για το εσωτερικό απολογούμε αλλά εκείνη την ημέρα είχε τόση ζέστη που με το ζόρι τη φωτογράφισα πριν αρχίσει να λιώνει…. Μετά ήρθε η λιγούρα και έφυγε το ένστικτο του food blogging!!

  3. Εχθές το βράδυ που είδα τις φωτογραφίες σου, λιγώθηκα η κακομοίρα και ευτυχώς είχα τρίγωνα πανοράματος στο ψυγείο.
    Φαίνεται υπέροχη. Και εκτός από γλυκό που ενδείκνυται για υψηλές θερμοκρασίες είναι και γλυκό για "περίεργους" επισκέπτες. Είμαι σίγουρη ότι θα με βγάλει ασπροπρόσωπη!
    Χρόνια σου πολλά με πολλές δημιουργίες!

  4. Η τούρτα σου είναι η τέλεια λύση όταν είσαι στο εξοχικό σπίτι, που συνήθως δεν έχεις την υποδομή για σούπερ-ντούπερ γλυκά! Έτσι φτιάχνεις κάτι στα γρήγορα το οποίο όμως δεν παύει να είναι νόστιμο και εντυπωσιακό, ειδικά όταν το στολίζεις με τα αγαπημένα σε όλους maltesers!
    Και του χρόνου, να είσαι γερή και ευτυχισμένη με την οικογένειά σου!
    Σε φιλώ!!

  5. αυτη δεν ειναι τουρτα….αυτη ειναι εργο τεχνης! μα τι τελεια και εμφανισιακα και φανταζομαι και γευστικα! και αφου δε θελει παγωτομηχανη, με πειθεις να τη δοκιμασω!

    και να σε χαιρομαστε!!!!! τα καλυτερα ευχομαι με γελια και πολλες ακομα γευστικες δημιουργιες 🙂

  6. Χρόνια πολλα και με υγεία!!!!
    Μπορεί να ειναι απλή η τούρτα στην παρασκευή, ειναι όμως φανταχτερη στο μάτι και προσαρμόζεται και έυκολα η διακόσμησή της. Να τα εκατοστήσεις!

  7. χροια πολλααααααααα !!!!!!!!!!!!!!! ερωτησης: καραμελες βουτυρου εννοεις τις φλόκες;; με το χρυσο χαρτι με μια αγελαδα απ εξω;;; φανταστικη η τουρτα!!! απ τις φωτο και μονο, θελω να παρω φορα να βουτηξω στα μαλτιζερσ!!! χαχαχα