Το ριζότο είναι από τα πιο αγαπημένα μου φαγητά!! Μου αρέσει πολύ η βουτυρένια αίσθηση του ρυζιού. Οι συνδυασμοί είναι άπειρη στα υλικά και οι παραλλαγές πολλές και όλες νόστιμες. Η εκδοχή του ριζότου που ακολουθεί είναι αυτή που ταιριάζει στα δικά μου (ομολογουμένως ιδιόρρυθμα) γούστα! Μου αρέσει να κρατάει το ρύζι και ενώ μου αρέσει να χυλώνει δεν θέλω να νοιώθω ότι τρώω κάτι σε χυλό (πήρατε μία ιδέα τί σόι περίεργη είμαι στο φαγητό!). Τα μανιτάρια απλά τα λατρεύω!! Δεν θα πω τίποτα άλλο. Ακολουθεί η συνταγή που λόγω των ημερών της νηστείας αντικατέστησα το βούτυρο με μαργαρίνη και δεν πρόσθεσα στο τέλος παρμεζάνα . Συνήθως την κάνω με Lurpak και μπόλικη τριμμένη παρμεζάνα.

Ριζότο με Μανιτάρια Πλευρώτους
Σερβίρει 2
Εκτύπωση
Συστατικά
  1. 250γρ μανιτάρια πλευρώτους
  2. 1 φλυτζάνι ρύζι arborio
  3. 2 φλυτζάνια βραστό νερό
  4. ζωμός λαχανικών
  5. 3 κουταλιές σούπας μαργαρίνη
  6. 1 σκελίδα σκόρδου
  7. αλάτι
  8. πιπέρι
Οδηγίες
  1. Κόβουμε τα πλευρώτους σε κομμάτια.
  2. Σε ένα βαθύ τηγάνι σε δυνατή φωτιά βάζουμε την μία κουταλιά μαργαρίνης. Μόλις αρχίσει και λιώνει ρίχνουμε το ρύζι.
  3. Σωτάρουμε ώστε να γυαλίσει από όλες τις πλευρές το ρυζάκι.
  4. Στο βραστήρα βράζουμε την διπλάσια από το ρύζι ποσότητα νερού. Αδειάζουμε σε ένα μπωλ και προσθέτουμε το ζωμό λαχανικών. Ανακατεύουμε να λιώσει και αδειάζουμε στο ρύζι.
  5. Χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μεσαία και προσθέτουμε αλάτι δοκιμάζοντας και ανάλογα με τα γούστα μας.
  6. Ανακατεύουμε καλά κατά όλη την διάρκεια του μαγειρέματος που είναι περίπου 20 λεπτά .
  7. Σε ένα δεύτερο τηγάνι, βάζουμε την δεύτερη κουταλιά μαργαρίνη σε δυνατή φωτιά.
  8. Προσθέτουμε τα μανιτάρια το σκόρδο πολτοποιημένο, αλάτι και πιπέρι.
  9. Σωτάρουμε τα μανιτάρια ώστε να ροδίσουν και να μαλακώσουν.
  10. Στο τελευταίο πεντάλεπτο του μαγειρέματος, ρίχνουμε τα μανιτάρια στο ρύζι.
  11. Περιμένουμε να πιεί το νερό ανακατεύοντας.
  12. Στο τέλος του μαγειρέματος προσθέτουμε την τρίτη κουταλιά μαργαρίνης και ανακατεύουμε να πάει σε όλο το ρύζι.
Craft Cook Love http://www.craftcooklove.gr/
Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestGoogle+

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

46 σχόλια στο “Ριζότο με μανιτάρια πλευρώτους – Oyster Mushroom Risotto

  1. Κι εμένα μου αρέσει πολύ το ριζότο. Μου αρέσει τόσο που μπορώ να τρώω άνετα για μέρες μόνο αυτό σε διάφορες παραλλαγές. Φαίνεται πολύ ωραία συνταγή. Σίγουρα θα τη δοκιμάσω!!!!

  2. Τι ωραία!!!
    την αγάπη μας για τα μανιτάρια (οικογενειακώς) την έχω δηλώσει δημοσίως 🙂
    Τα πλευρώτους αξίζουν κάτι παραπάνω.
    Ευχαριστούμε πολύ, Αθηνά!
    φιλιά, Αλεξία

  3. Συμφωνώ με όλα όσα γράφεις, λατρεύω πάσης φύσης ριζότα και μανιτάρια και ο συνδυασμός και των δύο είναι το καλύτερο φαγητό. Σχεδόν πάντα ξεχνάω να βάλω βούτυρο αλλά προσθέτω παρμεζάνα και λίγο κουρκουμά για χρωματάκι.

  4. Εγώ που δεν νηστεύω, θα βάλω στο πιάτο μου και μπόλικη παρμεζάνα και θα απολαύσω το υπέροχο ριζότο σου!
    Επίσης θα βάλω και έξτρα πλευρώτους, γιατί μιαν αδυναμία τους έχω!
    Φιλάκια!

  5. Συμφωνώ απόλυτα Αθηνά με τις απόψεις σου περί ριζότου και μια και είναι από τα αγαπημένα μου φαγητά, οπότε μπορώ να το παίξω ειδικός, ένα θα πω "Θέλω να μπω μέσα στις φωτογραφίες τώρα"!!!

  6. αγαπημένο το ριζότο και το προτιμώ κι εγώ ακριβώς όπως το λες, να κρατάει λίγο. Η αλήθεια είναι όμως πικρή, δεν το πετυχαίνω ποτέ. Οπότε επιλέγω να το φάω όταν βγαίνω έξω. Καλό μήνα Αθηνά.

    • Νομίζω ότι είναι θέμα γούστου το ριζότο! Εχώ το πετυχαίνω όπως αρέσει σε εμένα!! Εγώ λέω να το ξαναπροσπαθήσεις είναι εύκολο..Φιλιά και καλό μήνα Ελευθερία μου!

  7. Από τις πολύ αγαπημένες μου εκδοχές για ριζότο αυτή με τα μανιτάρια.
    Μου αρέσει που την έκανες νηστίσιμη, είμαι σίγουρη ότι δεν υστερεί καθόλου σε γεύση!
    Φιλιά

  8. Πολύ αγαπημένο φαγητό, εύκολο αλλά τόσο νόστιμο!!
    Οι φωτογραφίες σου όμως ξεπερνούν την νοστιμιά του, γιατί είναι τέλειες!
    Αθηνά μου καλό βράδυ!!

  9. Λατρεύω το ριζότο με μανιτάρια! Δεν έχω δοκιμάσει όμως ποτέ με πλευρώτους! Θα το κάνω άμεσα!
    Εγώ τα απλά μαιτάρια σοτάρω μαζί με το ρύζι και με τα υγρά που βγάζουν παίρνει φοβερή γεύση!!
    Αχχ πείνασα πάλι!!

    • Το έχω δοκιμάσει με (σχεδόν) όλων των ειδών τα μανιτάρια και όντως είναι πάντα νόστιμο!! Σε νοιώθω και εγώ πεινάω συνεχώς χα χα!! Φιλιά !