Κοτόπουλο με γάλα καρύδας , ανανά & ρύζι
Σερβίρει 2
Εκτύπωση
Συστατικά
  1. 400γρ φιλέτο μπούτι κοτόπουλου κομμένο σε μικρά κομμάτια
  2. 250ml γάλα καρύδας
  3. 1 σακουλάκι μακρύκοκκο ρύζι 10λεπτου βρασμού
  4. 6 ροδέλες ανανά (χρησιμοποιώ σε κονσέρβα)
  5. αλάτι
  6. 2 κ.σ. σησαμέλαιο
Οδηγίες
  1. Σε ένα βαθύ τηγάνι με καπάκι, βάζουμε το σησαμέλαιο σε δυνατή φωτιά.
  2. Μόλις κάψει το λάδι βάζουμε να σωτάρουμε τα κομμάτια κοτόπουλου.
  3. Μόλις ροδίσει το κοτόπουλο από τις δύο πλευρές, ρίχνουμε το γάλα καρύδας.
  4. Χαμηλώνουμε το μάτι σε μεσαία προς χαμηλή φωτιά και αλατίζουμε ανάλογα με τα γούστα μας ( το δοκιμάζουμε ώστε να ελέγξουμε το αλάτι).
  5. Κλείνουμε το καπάκι και σιγοβράζουμε για 20 λεπτά.
  6. Βάζουμε σε μία κατσαρόλα μπόλικο νερό.
  7. Μόλις αρχίσει να βράζει ρίχνουμε αλάτι και το σακουλάκι με το ρύζι.
  8. Χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μεσαία, κλείνουμε το καπάκι και βάζουμε χρονόμετρο στα δέκα λεπτά. Κόβουμε τον ανανά σε κομμάτια.
  9. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι τα ζεσταίνουμε λίγο.
  10. Τα προσθέτουμε στο κοτόπουλο με το γάλα καρύδας στο τελευταίο πεντάλεπτο του ψησίματος. Η σάλτσα μας θα βγει νερουλή οπότε μην ανησυχείτε ότι δεν έχει ¨δέσει¨.
  11. Μόλις περάσει το δεκάλεπτο του ρυζιού αφαιρούμε από την κατσαρόλα με ένα πηρούνι το σακουλάκι και τινάζουμε να φύγουν τα νερά.
  12. Σε ένα μπωλ το τρυπάμε με προσοχή και αδειάζουμε το ρυζάκι.
  13. Σερβίρουμε σε πιάτο μαζί με το κοτόπουλο.
Σημειώσεις
  1. Για να καταλάβουμε ότι το λάδι είναι έτοιμο, βάζουμε ένα δοκιμαστικό κομμάτι κοτόπουλου και μόλις αρχίσει να αφρίζει το λαδάκι γύρω του είναι έτοιμο να ρίξουμε τα υπόλοιπα κομμάτια.
Craft Cook Love http://www.craftcooklove.gr/
 

 

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestGoogle+

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

44 σχόλια στο “Κοτόπουλο με γάλα καρύδας, ανανά & ρύζι – Chicken & Rice with coconut milk and pineapple

  1. Υπέροχη παρουσίαση και ακόμη ωραιότερη η πρόταση σου με ένα πιάτο γεμάτο αρώματα!
    Το γάλα καρύδας (αλλά και η κρέμα καρύδας) απογειώνουν το κοτόπουλο, οπότε μένει να δοκιμαστεί και η συνοδεία του ανανά!
    Καλή σου μέρα!

  2. μμμμ θεικο πιατο!!!!εχω βρασει ρυζι με γαλα καρυδας και ενθουσιαστηκα αρα ειμαι σιγουρη οτι ο συνδυασμος σου αθηνα θα με ξετρελανει!!!!πολυ ωραια ιδεα μας εδωσες!!!
    καλη τσικνοπεμπτη!!!!!!!!

  3. Δεν μπορείς να φανταστείς πόσο πολύ μου αρέσουν τέτοιοι συνδυασμοί γεύσεων!
    Θα του πήγαινε πολύ να προσθέσεις και λίγο κάρυ!
    Φιλιά, καλή Τσικνοπέμπτη, να περάσεις πολύ όμορφα!

    • Καλημέρα Ίρις μου και σε ευχαριστώ πολύ! Δεν γλυκίζει το άρωμα καρύδας έχει απλά έντονο το γνωστό της άρωμα που το έχουμε συνηθίσει σε γλυκά. Ταιριάζει φανταστικά με το κοτόπουλο! Φιλιά πολλα!!

  4. Και εύκολο και γρήγορο και νόστιμο!! Όταν το στομάχι γουργουρίζει και δεν έχει και πολύ υπομονή, σίγουρα θα πρέπει να διαλέξουμε αυτή την συνταγή για να το ευχαριστήσουμε!!
    Καλή σου ημέρα.

  5. έχω κανει παρόμοια συνταγή Αθηνα μου,με βάση το σησαμέλαιο και ξέρω ότι το πιάτο στο τέλος του είναι πολύ γευστικό.Ωραία και η δικιά σου εκδοχή τα φιλιά μου!

  6. Ελαφρύ και διαφορετικό με όλα αυτά τα εξωτικά υλικά! Γάλα καρύδας!!Το χρησιμοποιώ και εγώ συχνά και δεν το αλλάζω με τίποτα. Φοβερό πιάτο και πολύ στα γούστα μου Αθηνούλα!!

  7. Πολύ εύκολο πιάτο Αθηνούλα και πολύ ξεχωριστό!
    Το γάλα καρύδας κάνει το κοτόπουλο απίστευτα μαλακό, χωρίς ωστόσο να γίνεται ιδιαίτερα αισθητό στη γεύση.
    Πιάτο ιδανικό για αρχάριους στην κουζίνα!
    Φιλιά