Το κεκάκι αυτό είναι αυτό το γλυκό που χρειάζομαι στο πρωινό μου ενώ προσπαθώ να μαζέψω τις διατροφικές μου κραιπάλες. Το τρώω χωρίς πολλές τύψεις ενώ το έντονο άρωμα του πορτοκαλιού με ξυπνά πολύ ευχάριστα. Ας δούμε τη συνταγή:

Κέικ με πορτοκάλι, καστανή ζάχαρη & αραβοσιτέλαιο
Εκτύπωση
Συστατικά
  1. 120 γρ αραβοσιτέλαιο
  2. 200γρ καστανή ζάχαρη (χωρίς μελάσα)
  3. 3 αυγά
  4. 200ml χυμό πορτοκάλι ( και το ξύσμα τους, είναι περ. 2 πορτοκάλια)
  5. 400γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  6. 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  7. 1 κ.γ. μαγειρική σόδα
  8. 1/2 κ.γ. αλάτι
  9. τριμμένη καρύδα
Οδηγίες
  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 170 βαθμούς αντιστάσεις πάνω κάτω.
  2. Κοσκινίζουμε το αλεύρι μαζί με το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα και το αλάτι.
  3. Βάζουμε στο μίξερ μας το αραβοσιτέλαιο και τη ζάχαρη και χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα για κανένα πεντάλεπτο.
  4. Χαμηλώνουμε στη μεσαία την ταχύτητα του μίξερ και ρίχνουμε τα αυγά και το ξύσμα από τα πορτοκάλια.
  5. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα άλλα πέντε λεπτά.
  6. Προσθέτουμε εναλλάξ το αλεύρι με τον χυμό στο μίγμα μας συνεχίζοντας το ανακάτεμα σε μεσαία ταχύτητα.
  7. Μόλις ανακατευτούν τα υλικά αδειάζουμε το μίγμα σε μία φόρμα σιλικόνης για κέικ διαμέτρου 23εκ. Εάν η φόρμα μας δεν είναι σιλικόνης δεν ξεχνάμε να την λαδώσουμε και να την αλευρώσουμε καλά.
  8. Βάζουμε το στο φούρνο και ψήνουμε για περίπου 40 λεπτά μέχρι να βγαίνει στεγνό το μαχαίρι. Περιμένουμε να στεγνώσει καλά προτού ξεφορμάρουμε.
  9. Με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβουμε την φουσκωτή πάνω πλευρά από τη φόρμα ώστε το κέικ μας να κάθεται σταθερό σε πιατέλα.
  10. Τέλος, με ένα μικρό σουρωτήρι ρίχνουμε από πάνω την τριμμένη καρύδα.
Craft Cook Love http://www.craftcooklove.gr/
[ssba]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

59 σχόλια στο “Κέικ πορτοκάλι με καστανή ζάχαρη και αραβοσιτέλαιο – Orange Cake with demerara sugar & vegetable oil

  1. μμ…να είχα ένα κομματάκι τώρα με τον καφέ μου!!….θα το δοκιμάσω..λίγα υλικά που έχω στην κουζίνα μου συνέχεια..ίσως γίνει και η δική μας συνήθεια..χεχε..καλημέρα Αθηνά μου!!~

  2. Μπράβο Αθηνά μου ακόμα μια φορά!
    μου αρέσουν πολύ οι συνταγές σου, αλλά και οι φωτογραφίες σου.

    έχω μια πρόταση για το κέικ αυτό:
    αν θέλεις, κάνε μια δοκιμή:
    αντικατέστησε το αραβοσιτέλαιο με ελαιόλαδο, για ακόμα πιο υγιεινό αποτέλεσμα- μην ανησυχείς, δεν έχει καθόλου βαριά μυρωδιά, εγώ όλα τα κέικ τα φτιάχνω με ελαιόλαδο.

    φιλιά και την αγάπη μου
    ΑΛεξία

    • Σε ευχαριστώ πολύ Αλεξία μου! Έχεις δίκιο για το ελαιόλαδο, απλά εμένα μου μυρίζει δυστυχώς και υπερκαλύπτει όλες τις άλλες γεύσεις (βέβαια είμαι περίεργη με τις μυρωδιές οπότε δεν μετράω..χα χα..)

  3. Πολύ μου αρέσουν τα κέικ που φτιάχνονται με λάδι γιατί δεν χρειάζεται να περιμένεις να έρθει το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου και γίνονται πιο αυθόρμητα. Απλο και σούπερ μυρωδάτα το φαντάζομαι, ότι πρέπει για πρωινό.

  4. Αν και δεν μου αρέσει πολύ το πορτοκάλι στο κέικ, αυτό φαίνεται πεντανόστιμο!
    Θα το δοκιμάσω κάποια στιγμή!
    Αυτό όμως που νομίζω ότι το απογειώνει είναι η ινδική καρύδα! Την αγαπώ!

  5. Αγαπώ πολύ τα κέικ, όχι όμως και η υπόλοιπη οικογένεια! Τα τρώνε βέβαια όταν φτιάχνω..χαχαχα! Συμφωνώ με το πορτοκάλι, το απογειώνει γευστικά και αρωματικά! Η συνταγή σου Αθηνούλα μου φαίνεται εύκολη, θα την δοκιμάσω σίγουρα…πρέπει να βγαίνει ελαφρύ λόγω του αραβοσιτέλαιου, σωστά? φιλάκια

    • Καλησπέρα Δήμητρα, δεν είμαι σε θέση να κρίνω τον άλλο ως περίεργο στο φαγητό λόγω της δικής μου ιδιοτροπίας! Σε ευχαριστώ που σου αρέσουν οι φωτό μου, χαίρομαι ιδιαίτερα! Φιλιά πολλά!

  6. ΑΘΗΝΑ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ. ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΑ Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΣΟΥ. ΕΨΑΧΝΑ ΝΑ ΒΡΩ ΜΙΑ ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΟΠΙΤΑ ΧΩΡΙΣ ΣΥΡΟΠΙ ΚΑΙ ΤΗ ΒΡΗΚΑ ΤΥΧΑΙΑ ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΘΑ ΤΗΝ ΓΡΑΨΩ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ. ΦΙΛΙΚΙΑ.

  7. Μού αρέση πολύ τό κέικ πορτοκάλι!!
    Καί η καρύδα τό απογείωσε σάν γεύση Αθηνά μου!!
    Εξαιρετική καί φωτογραφική σου παρουσίαση!! Φιλιά!!!

  8. Εγω Αθηνά μου τα κέικ ευτυχώς τα πετυχαίνω. . κ επειδή μου άρεσε που δεν έχει βούτυρο θα το δοκιμάσω σίγουρα! Χτες έφτιαξα ένα, σήμερα …περιττό να πω οτι είναι μισό. . χαχα!!!

  9. Αθηνά μου σ'ευχαριστούμε πολύ για την συνταγή. Καταναλώνουμε αρκετά κέικ μέσα στην εβδομάδα και το δικό σου είναι μια διαφορετική επιλογή και πρέπει να είναι πολύ μυρωδάτο. Μου αρέσει επίσης που δεν έχει βούτυρο. Καλό σου βράδυ!!!

  10. Τώρα κατάφερα να διαβάσω την συνταγή….δεν διαφέρει τελικά και πολύ από αυτήν που κάνω ήδη!!!! Έχει για βάση πορτοκάλι και ινδική καρύδα…τα λατρεύω και τα δύο!!!!!! Σίγουρη γεύση!!!!!!!!!!!!!!!