Skillet Caramel Apple Pie
 
Prep time
Cook time
Total time
 
Author:
Yield: 10 to 12
Ingredients
  • 1 apple washed and cut in cubes
  • 6 tbsp sugar
  • 6 tbsp water
  • 2 eggs in room temperature
  • ½ cup(134gr) sugar
  • 183gr milk
  • 64 gr butter melted
  • ¼ tsp nutmeg
  • 1 tsp vanilla extract
  • 1 shot brandy
  • 1½ cup (233gr) all purpose flour
  • 1 tbsp baking powder
Instructions
  1. Preheat oven at 175 degrees Celsius
  2. In a skillet or other oven proof pan pour the water and the 6tbsps sugar in medium fire
  3. Add the apple cubes and stir until the syrup gets sticky with the apple
  4. Leave aside
  5. In a bowl shift the flour with the baking powder and leave aside
  6. Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε τα αυγά
  7. Add the sugar, milk, butter, nutmeg, brandy and stir well.
  8. Add the flour mixture and mix until the batter is even
  9. Spread over the skillet making sure the apples are under the batter
  10. Bake for 10 to 15 minutes.
  11. Let it cool for 5 minutes and flip the skiller on a large plate
  12. Decorate with some toffee sauce.
Notes
Το τηγάνι που χρησιμοποίησα είναι από μαντέμι. Εναλλακτικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα στρογγυλό ταψί που να χωράει στο μάτι της κουζίνας ή ένα τηγάνι με αποσπώμενο χερούλι
Recipe by Craft Cook Love at https://www.craftcooklove.gr/en/2016/10/skillet-caramel-apple-pie.html