πουρές από 2 μήλα στον ατμό (260γρ) δείτε στον άρθρο οδηγίες σχετικά
250γρ σιρόπι σφένδαμου
Οδηγίες
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175 βαθμούς Κελσίου αντιστάσεις πάνω κάτω
Στον επεξεργαστή τροφίμων κάνουμε τις νιφάδες βρώμης σκόνη
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε την σκόνη βρώμης με την σόδα και το κακάο κοσκισμένο
Σε ένα δεύτερο μπολ χτυπάμε τα αυγά, προσθέτουμε το εκχύλισμα βανίλιας, το σιρόπι σφένδαμου, το λάδι, το γάλα και τον πουρέ μήλου και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε ένα ενιαίο μίγμα
Προσθέτουμε στο μπολ με τα υγρά υλικά το μίγμα βρώμης κακάο και ανακατεύουμε με μία σπάτουλα σιλικόνης (μαρίζ) μέχρι να έχουμε ένα ενιαίο μίγμα αλλά χωρίς να το παρακάνουμε
Σε καλή λαδωμένη φόρμα ψησίματος γεμίζουμε μέχρι ⅔
Ψήνουμε για περίπου 40 με 45 λεπτά μέχρι να βγαίνει καθαρό το μαχαίρι από το κέντρο του κέικ
Αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς το κέικ και στη συνέχεια ξεφορμάρουμε σε σχάρα ώστε να κρυώσει εντελώς
Διατηρείται στο ζεστό καιρό στο ψυγείο σε αεροστεγές τάπερ για 5 μέρες
Σημειώσεις
Εάν έχετε φόρμα σιλικόνης παραλείπετε να την λαδώσετε Χρησιμοποίησα αραβοσιτέλαιο Η φόρμα είναι αυτή
Συνταγή απο Craft Cook Love at https://www.craftcooklove.gr/2022/09/%ce%ba%ce%ad%ce%b9%ce%ba-%cf%83%ce%bf%ce%ba%ce%bf%ce%bb%ce%ac%cf%84%ce%b1%cf%82-%cf%87%cf%89%cf%81%ce%af%cf%82-%ce%b6%ce%ac%cf%87%ce%b1%cf%81%ce%b7-%ce%b1%ce%bb%ce%b5%cf%8d%cf%81%ce%b9.html