Ψωμάκια Pretzel στον Αρτοπαρασκευαστή
 
Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγειρέματος
Συνολικός χρόνος
 
Τα πιο αφράτα και τραγανά ψωμάκια πρέτζελ που ετοιμάζονται πανεύκολα με τον αρτοπαρασκευαστή μας
Author:
Ποσότητα: 6 ψωμάκια
Συστατικά
  • 250γρ νερό σε θερμοκρασία δωματίου
  • 30γρ λιωμένο βούτυρο
  • 9γρ καστανή ζάχαρη
  • 6γρ αλάτι
  • 420γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 9γρ ξηρή μαγιά
  • 6 κούπες νερό
  • 60γρ μαγειρική σόδα
Οδηγίες
  1. Βάζουμε αρχικά το νερό στον αρτοπαρασκευαστή
  2. Προσθέτουμε το βούτυρο
  3. Προσθέτουμε την καστανή ζάχαρη και το αλάτι
  4. Προσθέτουμε το αλεύρι
  5. Απλώνουμε κατά μήκος την μαγιά προσέχοντας να μην ακουμπήσει τα υγρά
  6. Επιλέγουμε το πρόγραμμα ζύμης στο 1 κιλό και αφήνουμε την συσκευή να κάνει την δουλειά της
  7. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου
  8. Σε ένα βαθύ ταψί βάζουμε το νερό σε μεσαία φωτιά
  9. Κόβουμε την ζύμη μας σε 6 ίσα μέρη και τα φτιάχνουμε σε ότι σχήμα θέλουμε
  10. Μόλις αρχίσει να βγάζει φουσκάλες το νερό βάζουμε την σόδα
  11. Βάζουμε τα ζυμαράκια στο νερό για ένα λεπτό το καθένα μέχρι να φουσκώσουν και από τις 2 πλευρές
  12. Τα βάζουμε σε χαρτί κουζίνας να τραβήξουν τα πολλά νερά και μετά σε λαδόκολλα στο ταψί μας
  13. Ψήνουμε για 12 λεπτά περίπου μέχρι να πάρουν αυτό το υπέροχο χρυσό χρώμα
  14. Βάζουμε σε σχάρα και απλώνουμε από πάνω προαιρετικά χοντροκομμένο αλάτι
Σημειώσεις
Αρχική συνταγή εδώ
Συνταγή απο Craft Cook Love at https://www.craftcooklove.gr/2022/02/%cf%88%cf%89%ce%bc%ce%ac%ce%ba%ce%b9%ce%b1-pretzel-%cf%83%cf%84%ce%bf%ce%bd-%ce%b1%cf%81%cf%84%ce%bf%cf%80%ce%b1%cf%81%ce%b1%cf%83%ce%ba%ce%b5%cf%85%ce%b1%cf%83%cf%84%ce%ae.html