Ψωμάκια Pretzel στον Αρτοπαρασκευαστή
Χρόνος προετοιμασίας
1 ώρα 40 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος
12 λεπτά
Συνολικός χρόνος
1 ώρα 52 λεπτά
Author: Athena
Ποσότητα: 6 ψωμάκια
250γρ νερό σε θερμοκρασία δωματίου 30γρ λιωμένο βούτυρο 9γρ καστανή ζάχαρη 6γρ αλάτι 420γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις 9γρ ξηρή μαγιά 6 κούπες νερό 60γρ μαγειρική σόδα Βάζουμε αρχικά το νερό στον αρτοπαρασκευαστή Προσθέτουμε το βούτυρο Προσθέτουμε την καστανή ζάχαρη και το αλάτι Προσθέτουμε το αλεύρι Απλώνουμε κατά μήκος την μαγιά προσέχοντας να μην ακουμπήσει τα υγρά Επιλέγουμε το πρόγραμμα ζύμης στο 1 κιλό και αφήνουμε την συσκευή να κάνει την δουλειά της Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου Σε ένα βαθύ ταψί βάζουμε το νερό σε μεσαία φωτιά Κόβουμε την ζύμη μας σε 6 ίσα μέρη και τα φτιάχνουμε σε ότι σχήμα θέλουμε Μόλις αρχίσει να βγάζει φουσκάλες το νερό βάζουμε την σόδα Βάζουμε τα ζυμαράκια στο νερό για ένα λεπτό το καθένα μέχρι να φουσκώσουν και από τις 2 πλευρές Τα βάζουμε σε χαρτί κουζίνας να τραβήξουν τα πολλά νερά και μετά σε λαδόκολλα στο ταψί μας Ψήνουμε για 12 λεπτά περίπου μέχρι να πάρουν αυτό το υπέροχο χρυσό χρώμα Βάζουμε σε σχάρα και απλώνουμε από πάνω προαιρετικά χοντροκομμένο αλάτι Συνταγή απο Craft Cook Love at https://www.craftcooklove.gr/2022/02/%cf%88%cf%89%ce%bc%ce%ac%ce%ba%ce%b9%ce%b1-pretzel-%cf%83%cf%84%ce%bf%ce%bd-%ce%b1%cf%81%cf%84%ce%bf%cf%80%ce%b1%cf%81%ce%b1%cf%83%ce%ba%ce%b5%cf%85%ce%b1%cf%83%cf%84%ce%ae.html
3.4.3177