Gingerbread Cake στον Αρτοπαρασκευαστή
 
Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγειρέματος
Συνολικός χρόνος
 
Το πιο εύκολο gingebread cake που μπορείς να ψήσεις !
Author:
Ποσότητα: 12 κομμάτια περίπου
Συστατικά
  • 2 αυγά
  • 167γρ γάλα (χρησιμοποίησα φρέσκο)
  • 115γρ μελάσα
  • 214γρ καστανή ζάχαρη
  • 95γρ αραβοσιτέλαιο
  • 400γρ αλεύρι που φούσκωνει μόνο του
  • ½ κ.γ. αλάτι
  • 1 κ.γ. τζίντζερ σε σκόνη
  • 1 κ.γ. κανέλλα τριμμένη
  • ¼ κ.γ. γαρύφαλλο
  • ½ κ.γ μοσχοκάρυδο
Οδηγίες
  1. Χτυπάμε τα δύο αυγά ελαφριά ώστε να ομογενοποιηθούν
  2. Βγάζουμε τον κάδο από την μηχανή του αρτοπαρασκευαστή
  3. Προσθέτουμε τα αυγά και όλα τα υλικά με τη σειρά που αναγράφονται επάνω (τελευταία τα στερεά)
  4. Εφαρμόζουμε τον κάδο στον αρτοπαρασκευαστή και επιλέγουμε το πρόγραμμα κέικ, 1 κιλό και μεσαίο ψήσιμο
  5. Περιμένουμε το μαγικό μηχανηματάκι να κάνει τη δουλειά του
  6. Αφήνουμε να κρυώσει καλά το κέικ τουλάχιστον μισή ώρα
  7. Ξεφορμάρουμε και εναποθέτουμε στην σχάρα για να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου πριν το κόψουμε (εάν το κόψουμε ζεστό ενδέχεται να θρυμματιστεί).
  8. Καλή μας απόλαυση
Σημειώσεις
Εάν δεν έχει πρόγραμμα κέικ το μηχάνημα που διάθετετε μπορείτε να επιλέξτε το απλό ψωμί 1 κιλού και μεσαίου ψησίματος απλά να έχετε το νου σας μην παραψηθεί.
Προσοχή όταν τελειώσει να δείτε ότι έχει ψηθεί καλά με ένα καλαμάκι από σουβλάκι (πρέπει να βγαίνει καθαρό από το κέντρο του κέικ)
Συνταγή απο Craft Cook Love at https://www.craftcooklove.gr/2022/01/gingerbread-cake-%cf%83%cf%84%ce%bf%ce%bd-%ce%b1%cf%81%cf%84%ce%bf%cf%80%ce%b1%cf%81%ce%b1%cf%83%ce%ba%ce%b5%cf%85%ce%b1%cf%83%cf%84%ce%ae.html