Η πιο εύκολη και λαχταστική συνταγή για χριστουγεννιάτικα μπισκοτάκια gingerbread.
Author: Athena
Ποσότητα: 16 μεγάλα μπισκότα
Συστατικά
85γρ καστανή ζάχαρη
100γρ μελάσα
100γρ σιρόπι αγαύης
115γρ βούτυρο σε μικρά κομμάτια
2κ.γ. τριμμένο τζίντζερ
1½κ.γ. κανέλα τριμμένη
¼κ.γ. τριμμένο γαρύφαλλο
¼κ.γ. αλάτι
1 αυγό σε θερμοκρασία δωματίου
440γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Οδηγίες
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170 βαθμούς αντιστάσεις πάνω κάτω.
Σε ένα μπολ που μπαίνει μικροκυμάτων βάζουμε όλα τα υλικά εκτός από το αυγό και το αλεύρι.
Λιώνουμε το βούτυρο σε δύο δόσεις 30 δευτερολέπτων ανακατεύοντας στο ενδιάμεσο.
Προσθέτουμε το αυγό και ανακατεύουμε με πολύ γρήγορες κινήσεις
Ρίχνουμε το μίγμα στο κάδο του μίξερ και προσθέτουμε το αλεύρι.
Με το εξάρτημα γάτζος ανακατεύουμε ίσα ίσα να ενσωματωθεί το αλεύρι.
Σε αλευρωμένο πάγκο ακουμπάμε τη ζύμη μας.
Με οδηγό είτε δύο περιοδικά ίδιου ύψους είτε κάτι άλλο (χρησιμοποιώ δύο μικρές επιφάνειες κοπής), ανοίγουμε το ζυμάρι μας.
Κόβουμε με το κουπάτ μας και προσθέτουμε το μπισκότο στο ταψί που έχουμε απλώσει λαδόκολλα.
Ψήνουμε για 12 λεπτά (τα μπισκότα θα είναι μαλακά) και τα βάζουμε σε σχάρα να κρυώσουν εντελώς. Ψήνουμε ένα ταψί την φορά.
Μπορούμε να διακοσμήσουμε όπως θέλουμε (χρησιμοποίησα αυτό το έτοιμο γλάσο)
Σημειώσεις
Εάν δεν διαθέτουμε φούρνο μικροκυμάτων λιώνουμε το βούτυρο και τα υπόλοιπα υλικά σε ένα κατσαρολάκι σε χαμηλή φωτιά. Μπορούμε να ζυμώσουμε και στο χέρι βάζοντας μισό μισό το αλεύρι και ανακατεύοντας με μία ξύλινη κουτάλα και ζυμώνοντας. Κρατήστε τις λαδόκολλες του ψησίματος ώστε να διακοσμήσετε εκεί τα μπισκότα και να γλιτώσετε λίγο από το χάος της κουζίνας.
Συνταγή απο Craft Cook Love at https://www.craftcooklove.gr/2020/12/gingerbread-%ce%bc%cf%80%ce%b9%cf%83%ce%ba%cf%8c%cf%84%ce%b1.html