Κέικ Κολοκύθας
 
Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγειρέματος
Συνολικός χρόνος
 
Λαχταριστό και ζουμερό κέικ με πουρέ κολοκύθας
Author:
Ποσότητα: 1 φόρμα σιλικόνης 22εκ διαμέτρου
Συστατικά
  • 350γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 κ.γ. κανέλα
  • ½ κ.γ. τζίντζερ σε σκόνη
  • ½ κ.γ. μοσχοκάρυδο τριμμένο
  • ⅛ κ.γ. γαρύφαλλο τριμμένο
  • 1 κ.γ. baking soda
  • ¾ κ.γ. baking powder
  • ½ κ.γ. αλάτι
  • 174γρ ζάχαρη λευκή κρυσταλλική
  • 174γρ καστανή ζάχαρη
  • 240γρ φυτικό λάδι (χρησιμοποίησα αραβοσιτέλαιο)
  • 3 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 400γρ πουρές κολοκύθας
  • 1κ.σ. ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα
Οδηγίες
  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου αντιστάσεις πάνω κάτω
  2. Σε ένα μπολ προσθέτουμε όλα τα υλικά σε σκόνη εκτός από τις ζάχαρες
  3. Ανακατεύουμε και αφήνουμε στην άκρη
  4. Με το εξάρτημα φτερό βάζουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά στον κάδο του μίξερ
  5. Ανακατεύουμε στο μίξερ σε μεσαία ταχύτητα μέχρι να έχουμε ένα ενιαίο μίγμα
  6. Προσθέτουμε το μίγμα αλευριού και μία σπάτουλα σιλικόνης ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις από κάτω προς τα πάνω.
  7. Γεμίζουμε την φόρμα κατά ¾
  8. Ψήνουμε για 70 λεπτά και μέχρι να βγαίνει καθαρό το μαχαίρι από το κέντρο του κέικ. Καθώς το μίγμα είναι αρκετά υγρό, μην ψήσετε λιγότερο για να σας ψηθεί σωστά.
  9. Aφήνουμε να κρυώσει το κείκ για 15 λεπτά και στη συνέχεια το ξεφορμάρουμε σε σχάρα για να κρυώσει εντελώς.
  10. Σε εντελώς κρύο κέικ και με ένα μικρό σουρωτήρι πασπαλίζουμε την ζάχαρη επάνω στο κείκ.
  11. Διατηρείται για λίγες ημέρες σκεπασμένο σε θερμοκρασία δωματίου και μετά στο ψυγείο.
Συνταγή απο Craft Cook Love at https://www.craftcooklove.gr/2020/11/%ce%ba%ce%ad%ce%b9%ce%ba-%ce%ba%ce%bf%ce%bb%ce%bf%ce%ba%cf%8d%ce%b8%ce%b1%cf%82.html