Μπισκότα Gingerbread & ένα πρωτότυπο παζλ
 
Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγειρέματος
Συνολικός χρόνος
 
Author:
Ποσότητα: 2 ταψιά
Συστατικά
  • 85γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 181γρ καστανή ζάχαρη
  • 1 αυγό σε θερμοκρασία δωματίου
  • ½ κούπα (60γρ) μελάσα
  • 2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 15γρ μίγμα μπαχαρικών ( τζίντζερ, κανέλλα, γαρύφαλλο, μοσχοκάρυδο)
  • 415γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Οδηγίες
  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175 βαθμούς Κελσίου αντιστάσεις πάνω κάτω.
  2. Σε ένα βαθύ μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με τα μπαχαρικά και αφήνουμε στην άκρη.
  3. Στο μίξερ μας με το εξάρτημα φτερό ανακατεύουμε το βούτυρο με την ζάχαρη ίσα ίσα να έχουμε ένα ενιαίο μίγμα.
  4. Προσθέτουμε το αυγό, το εκχύλισμα βανίλιας και ανακατεύουμε και πάλι μέχρι να ενωθεί το αυγό με το μίγμα.
  5. Προσθέτουμε την μελάσα και την ενοποιούμε με το μίγμα.
  6. Ρίχνουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε μία ζύμη που να ξεκολλάει από τα τοιχώματα του μίξερ.
  7. Στον πάγκο μας και πάνω σε λαδόκολλα ανοίγουμε τη ζύμη μας.
  8. Κόβουμε με κουπάτ της αρεσκείας μας και μεταφέρουμε σε ταψί που επίσης έχουμε καλύψει με λαδόκολλα.
  9. Ψήνουμε για 8 με 9 λεπτά. Μην παραψήσετε γιατί θα σκληρύνουν.
  10. Αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς πριν τα διακοσμήσουμε.
Σημειώσεις
Αρχική συνταγή εδώ.
Συνταγή απο Craft Cook Love at https://www.craftcooklove.gr/2017/12/gingerbread-cookies.html